امضای قرارداد تسلیحاتی ۱۹۵ میلیون دلاری بین ایران و عراق

امضای قرارداد تسلیحاتی 195 میلیون دلاری بین ایران و عراق

خبرگزاری تسنیم: خبرگزاری رویترز مدعی شد اسنادی را مشاهده کرده است که بر اساس آن دولت عراق و ایران قراردادی تسلیحاتی به ارزش ۱۹۵ میلیون دلار امضاء کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم؛ خبرگزاری رویترز در خبری اختصاصی مدعی شد بر اساس اسنادی که مشاهده کرده است ایران قراردادی به ارزش 195 میلیون دلار با عراق برای فروش تسلیحات امضاء کرده است.

بر اساس تحریم‌های سازمان ملل تهران حق صادرات سلاح ندارد.

 بنا بر ادعای رویترز این قرارداد در پایان ماه نوامبر و بلافاصله پس از اینکه نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق، از سفر واشنگتن بازگشت امضاء شد. مالکی در آمریکا سعی کرد دولت اوباما را متقاعد سازد که برای نبرد با القاعده تسلیحات در اختیار کشور وی قرار دهد. 

برخی در واشنگتن درباره اعطای تسلیحات نظامی آمریکایی به کشوری که نزدیکی فزاینده‌ای به ایران دارد اظهار نگرانی کرده‌اند. برخی نمایندگان مجلس عراق اعلام کرده‌اند مالکی به دلیل ناراحتی از تأخیر در تحویل تسلیحات آمریکایی به عراق این تصمیم را گرفته است.

یکی از سخنگویان نخست‌وزیر عراق خرید این تسلیحات از ایران را رد و یا تکذیب نکرد اما اعلام کرد که چنین قراردادی با توجه به مشکلات کنونی امنیتی عراق قابل درک است. 

وی گفت: "ما جنگی علیه تروریسم آغاز کرده‌ایم و می‌خواهیم که در این نبرد پیروز شویم. هیچ چیز ما را از خرید تسلیحات و یا مهمات از هر طرفی باز نمی‌دارد و از این تسلیحات تنها در مبارزه با تروریسم استفاده خواهد شد."

دولت ایران از تأیید فروش تسلیحات به عراق امتناع کرده است. این اولین قرارداد تسلیحاتی بین ایران و دولت عراق بوده و بیانگر افزایش پیوندها بین این دو کشور دو سال پس از خروج نظامیان آمریکایی است.

یک مقام آمریکایی در این باره اعلام کرد که چنین قراردادی می‌تواند رویکرد آمریکا در مذاکره با ایران برای تسهیل تحریم‌های بین‌المللی مرتبط با برنامه هسته‌ای را پیچیده‌تر سازد. 

وی که خواست نامش فاش نشود گفت: "اگر این گزارش واقعیت داشته باشد منجر به نگرانی‌هایی جدی خواهد شد. هر نوع قرارداد برای انتقال تسلیحات از ایران به کشور سوم نقض آشکار قطعنامه 1747 شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود."

یکی از دیپلمات‌های سازمان ملل که به شورای امنیت نزدیک بوده و از این قرارداد مطلع است نگرانی خود را از آن ابراز داشت اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد. وی نیز خواهان عدم افشای هویتش شد.

به گزارش رویترز این اسناد رسمی نشان می‌دهند شش قرارداد از هشت‌ قرارداد با سازمان صنایع دفاع ایران برای صادرات تسلیحات سبک و متوسط، خمپاره‌انداز، مهمات برای تانک و همچنین توپخانه و خمپاره‌اندازها به عراق، امضاء شده‌اند. 

دو قرارداد دیگر با صنایع الکترونیک ایران برای خرید دوربین‌های دید در شب، تجهیزات ارتباطاتی و نیز تجهیزات هدایت خمپاره منعقد شده‌اند. 

یکی از قراردادها شامل تجهیزاتی برای مقابله با عوامل شیمیایی بود. یک سرگرد ارتش عراق که اطلاعاتی از این قرارداد داشت اعلام کرد که این اقلام شامل ماسک‌ها و دستکش‌های ضدگاز، همچنین مواد تزریقی است. بغداد از احتمال استفاده شبه‌نظامی‌ها از عوامل شیمیایی علیه ارتش اظهار نگرانی کرده است.

بر اساس این اسناد، مقاماتی از وزارت‌های دفاع ایران و عراق قراردادها را امضاء کرده‌اند. در این اسناد درباره جدول زمانی تحویل اقلام نظامی سخنی گفته نشده است. 

یکی از سه نماینده مجلس عراق که وجود این قرارداد را تأیید کرده‌اند اظهار کرده است: "آمریکایی‌ها علنا از اجرای قراردادهای تسلیحاتی با بغداد سرباز می‌زدند و همین امر دلیل خرید فوری تسلیحات از ایران بود."

یک افسر ارشد ارتش عراق اعلام کرد که ایران بهترین منبع برای خرید فوری برخی از تسلیحات مورد استفاده ارتش عراق بود زیرا این تسلیحات شبیه تسلیحاتی هستند که توسط تهران تولید می‌شوند و شامل اسلحه‌های رزمی، خمپاره‌اندازها، مهمات تانک و توپخانه هستند. ایران حتی مهمات تفنگ‌های آمریکایی M-12 که در اختیار ارتش عراق قرار دارند را نیز تولید می‌کند. 

رویترز در انتهای گزارش خود هشت قرارداد بین ایران عراق را چنین توصیف می‌کند: 

* مهمات برای تسلیحات سبک و متوسط: 75 میلیون دلار

* مهمات برای تانک و خمپاره‌انداز: 57/178 میلیون دلار

* تسلیحات سبک و متوسط و خمپاره‌انداز: 25/436 میلیون دلار

* مهمات توپ 155 میلی‌متری: 16/375 میلیون دلار

* دوربین‌های دید در شب و روز و تجهیزات هدایت خمپاره: 7/320 میلیون دلار

* تجهیزات محافظتی در برابر عوامل شیمیایی: 6/676 میلیون دلار

* تجهیزات ارتباطاتی: 3/795 میلیون دلار

* مهمات تفنگ آمریکایی ‌ام12: 3 میلیون دلار

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon