دریافت پول اجباری در ماه‌های پایانی فعالیت مدارس

دریافت پول اجباری در ماه‌های پایانی فعالیت مدارس

خبرگزاری تسنیم: دریافت پول از خانواده‌ها توسط مدیران مدارس دولتی صرفاً به آغاز سال تحصیلی محدود نمی‌شود در شرایطی که یک و ماه اندی دیگر امتحانات دانش‌آموزان آغاز می‌شود برخی خانواده‌‌ها از فشار مدیران مدارس برای دریافت پول گلایه دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دریافت پول از خانواده دانش‌آموزان رویه‌ای است که سال‌هاست به پای ثابت تحصیل در مدارس دولتی تبدیل شده است و مدیران مدارس عنوان کمک‌های مردمی را برای دریافت این هزینه‌ها که عمدتاً اجباری است، انتخاب کرده‌اند.

چند سالی است که به دلیل عدم پرداخت سرانه، مدیران مدارس با مشکل تأمین هزینه‌ها مواجهند از این رو برای تأمین مایحتاج اصلی مدرسه به دریافت هزینه از خانواده‌ دانش‌آموزان متوسل می‌شوند. با وجود اینکه امسال پس از حدود 2 سال سرانه 50 میلیارد تومانی در اختیار آموزش و پرورش برای توزیع میان مدارس قرار گرفت اما به اعتقاد برخی از مدیران رقم سرانه اختصاص یافته کم بود و نتوانست آن گونه که باید مشکل مالی مدارس را حل کند.

با وجود آنکه دریافت کمک‌های مردمی عمدتا در آغاز سال تحصیلی انجام می‌شود امادر شرایطی که حدود یک ماه و اندی دیگر امتحانات دانش‌آموزان آغاز می‌شود و عملاً سال تحصیلی به پایان می‌رسد هنوز برخی از مدارس از خانواده‌ها تقاضای دریافت پول می‌کنند و نکته جالب این است که پس از پایان امتحانات کارنامه دانش‌آموز به گرو برای دریافت هزینه مدنظر مدیر مدرسه تبدیل می‌شود و تنها در قبال پرداخت شهریه است که کارنامه به دانش‌آموز اعطا خواهد شد.

تعدادی از والدین دانش‌آموزان یکی از هنرستان‌های منطقه 12 شهر تهران طی تماس با خبرگزاری تسنیم اعلام کردند که مدیر این مدرسه طی تماس با خانواده‌ دانش‌آموزان از آنها تقاضای 300 هزار تومان هزینه به عنوان کمک مردمی کرده است که پرداخت این هزینه حالت اجبار دارد.

طبق بررسی‌های خبرنگار تسنیم رقم دریافت کمک‌های مردمی توسط مدارس در نقاط مختلف شهر نیز متفاوت است به گونه‌ای که در مناطق شمالی شهر تهران مدیران رقم بیشتری را از خانواده‌ها دریافت می‌کنند و این رقم از 50 هزار تومان تا 500 هزار تومان نیز متغیر است.

وقتی موضوع دریافت هزینه اجباری توسط این مدرسه را با مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در میان گذاشتیم، به تسنیم گفت: کمک‌های مردمی خانواده‌ها به مدارس الزامی نیست اما ضروری است.

وی افزود: مدیران در شرایط موجود برای اداره بهینه مدرسه نیاز به کمک‌های مردمی دارند اما نمی‌توانند خانواده‌ها را ملزم به این کار کنند. اگر مدیر مدرسه‌ای به اجبار از خانواده‌ها پول دریافت کرد این کار تخلف است.

ثقفی ادامه داد: در هر منطقه از آموزش و پرورش شهر تهران ادارات ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وجود دارد که والدین دانش‌آموزان در صورت مشاهده تخلف مدیران مدارس برای دریافت هزینه اجباری می‌توانند به این اداره ارزیابی عملکرد مراجعه و شکایت خود از مدرسه را تقدیم کنند که پرونده برخورد با این تخلف ایجاد شده و به آن رسیدگی می‌شود.

سید رحیم میرشاهولد مدیرکل ارزیابی، عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش نیز در این خصوص عنوان کرد: از اولیای دانش‌آموزان می‌خواهیم تا در صورت مشاهده هرگونه تخلفی از سوی مدیران مدارس مبنی بر دریافت وجه اجباری، این موضوع را با آموزش و پرورش منطقه در میان بگذارند و مناطق نیز موظفند طی 48 ساعت به این موضوع رسیدگی کرده و پاسخ قانع‌کننده‌ای به مردم بدهند.

مسئولان آموزش و پرورش نیز عنوان می‌کنند که بارها به مدیران مدارس اعلام کرده‌اند که دریافت هزینه اجباری تخلف است و با مدیران متخلف برخورد می‌شود اما با وجود تمام این اتمام حجت‌ها همچنان این رویه در حال اجراست.

با وجود آن‌که تحصیل در مدارس دولتی باید رایگان باشد اما امروز کم‌تر مدرسه دولتی را می‌توان یافت که هزینه دریافت نکند.

از سوی دیگر مدیران مدارس نیز می‌گویند اگر از خانواده‌‌ها به اجبار هزینه دریافت نکنند در دخل و خرج مدرسه می‌مانند و اگر کمک‌های مردمی را به اختیار خانواده‌ها بگذارند کم‌تر خانواده‌‌ای حاضر به پرداخت پول می‌شود. 

به هر حال این روزها رویه‌ دریافت کمک‌های مردمی آن هم به صورت اجباری در مدارس دولتی حاکم شده است. رویه‌ای که مقاومت برخی خانواده‌ها در برابر آن در برخی مواقع باعث ایجاد کشمکش میان خانواده و مدیر مدرسه شده و گاه به تحقیر دانش‌آموز می‌انجامد.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon