کنتور هوشمند آب در تمامی چاه‌های کشاورزی خراسان جنوبی نصب می‌شود

کنتور هوشمند آب در تمامی چاه‌های کشاورزی خراسان جنوبی نصب می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: تا پایان سال ۹۵ باید تمامی چاه‌های استان به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شوند که این مهم در حال پیگیری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجندو به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، حسین امامی  اظهار داشت: تاکنون یک هزار و 612 حلقه چاه کشاورزی استان به کنتور هوشمند تجهیز شده است.

وی بیان کرد: تعداد 305 حلقه نیز همچنان فاقد کنتور هوشمند هستند که اسناد مناقصه مربوطه تهیه و به محض تامین اعتبارات لازم اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی همچنین به نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها آب شرب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تمامی چاه‌های آب و فاضلاب شهری استان مجهز به کنتور دیجیتال اولتراسونیک هستند که هوشمند سازی آن‌ها تنها با یک سامانه قابل انجام است.

امامی تصریح کرد: چاه‌های آب و فاضلاب روستایی نیز دارای کنتور مکانیکی و برخی فاقد کنتور هستند که لازم است پک کامل کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها نصب شود.

وی با بیان اینکه تاکنون 16 حلقه چاه صنعت و خدمات نیز مجهز به کنتور هوشمند شده و تعداد 8 کنتور نیز آماده نصب است، افزود: با توجه به نبود اهرم مناسب برای الزام مالکان به نصب کنتور هوشمند لازم است در این خصوص تمهیداتی اندیشیده شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: با توجه به مصوبات جلسه قبل شورای حفاظت از منابع آبی استان تا پایان سال 95 باید تمامی چاه‌های استان به کنتور هوشمند آب و برق مجهز شوند که این مهم در حال پیگیری است.

امامی همچنین به انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: کاندیدا‌ها باید از هر گونه وعده و وعید و دامن زدن به مباحث آب در جریان تبلغیات انتخاباتی خود خودداری کرده و توقعاتی ایجاد نکنند که نتوانیم به آن عمل کنیم.

وی به پیامدهای ناشی از کمبود و افت سطح آب زیرزمینی ناشی از مصرف بی‌رویه آب در استان اشاره کرد و افزود: این امر سبب تحمیل شدن بار اقتصاد به کشاورزان ناشی از هزینه‌های سنگین حفاری مجدد چاه‌هایی که در اثر افت سطح آب دچار نقصان آبدهی شده‌اند، است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی از تغییر محل 202 حلقه چاه در سال گذشته خبر داد و گفت: تغییر محل و کف شکنی هر یک از این چاه‌ها بالغ بر 50 میلیون تومان هزینه نیاز دارد که با این حساب در سال گذشته 10 میلیارد تومان در این بخش هزینه شده است.

امامی بیان کرد: از ابتدای امسال تا پایان آذرماه نیز 98 حلقه چاه حفر مجدد شده که این امر هزینه‌های زیادی به کشاورزان وارد کرده است.

وی با اشاره به مصوبه شورای عالی آب در خصوص آب قابل برنامه ریزی برای آبخوان‌ها،  افزود: طبق این مصوبه وزرات نیرو و جهاد کشاورزی موظف شدند ترتیبی اتخاذ کنند که مصارف را تا سقف آب قابل برنامه ریزی کاهش دهند.

وجود 123 حلقه چاه کشاورزی متروکه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی ادامه داد: طبق این برنامه ریزی باید 31. 79 درصد میزان آب برداشتی از چاه‌های کشاورزی کاهش یابد از این رو باید تدبیری اندیشیده شود تا این امر کاهش اثر را در کاهش سطح کشت داشته باشد.

امامی همچنین از وجود 123 حلقه چاه کشاورزی متروکه در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: این چاه‌ها به دلایل مختلفی از جمله مشکل زمین تجهیز نشده و از زمان آخرین بهره برداری آن پنج سال می‌گذرد و نیاز است که پراونه بهره برداری این چاه‌ها ابطال شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon