پارک بانوان یاسوج؛ دره‌ای با بوی لجن+تصاویر

پارک بانوان یاسوج؛ دره‌ای با بوی لجن+تصاویر

از نام پایتخت طبیعت ایران فقط دره‌ای با بوی لجن و یک دیواره پلاستیکی تخریب‌شده سهم بانوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شده که باید از بی‌توجهی مسئولان استان به این مسأله گلایه کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، چند سالی است که ساخت پارک‌های ویژه بانوان در شهرهای مختلف کشور مورد توجه قرار گرفته است، مکان‌هایی محصور و مجهز با امنیت بالا که زنان و دختران جوان می‌توانند با لباس‌های راحت و مناسب به ورزش و تفریح بپردازند.

در شهر یاسوج  مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد هم پروژه ساخت نخستین پارک بانوان اوایل تیرماه سال 94 در زمینی دره‌مانند و ناهموار به مساحت 25 هزار مترمربع در حد فاصل خیابان پاسداران و بلوار دانشگاه یاسوج کلنگ‌زنی شد، پروژه‌ای که از همان ابتدا به علت جانمایی نادرست و مشرف بودن ساختمان‌ها و تپه‌های اطراف با اعتراضات بسیاری مواجه شد.

عملیات اجرایی نخستین پارک بانوان یاسوج با وجود همه مخالفت‌ها در مکان تعیین شده شروع شد و اواخر دی‌ ماه سال گذشته در حالی که هنوز نیمه‌تمام بود با حضور شهین‌دخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده افتتاح شد افتتاحیه‌ای که به علت تکمیل نبودن پروژه، با انتقادات زیادی همراه شد و دیری نپایید که مشکلات بی‌شمار این مکان که شاید نتوان نام پارک بر آن گذاشت سر باز کرده و به بانوان شهر یاسوج نیشخند زد.

اگرچه در روز کلنگ‌زنی این پروژه وعده‌هایی برای احداث کتابخانه، زمین فوتبال،  استخر شنا، پیست‌های اسکیت ـ دوچرخه‌سواری و موتورسواری و همچنین بازارچه‌های برای اشتغالزایی و حمایت از تولیدات بانوان در این پارک داده شد، اما بانوان شهر یاسوج در روز افتتاحیه شاهد تحقق هیچکدام از وعده‌ها نبودند.

حالا و با گذشت تنها چند ماه از افتتاح این پروژه، بانوان شهر یاسوج در حالی از این فضای ناخوشایند استفاده می‌کنند که شاهد بی‌توجهی مسئولان به مشکلات تنها پروژه مربوط به بانوان در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.

پارک بانوان یاسوج امنیت ندارد

جانمایی نادرست از مهم‌ترین مشکلاتی است که از همان ابتدا و پیش از اجرای پروژه مورد اعتراض بسیاری قرار گرفت، واقع شدن این پارک در دره‌ای نیمه عمیق سبب شده که تپه‌ها و ساختمان‌های پیرامون کاملا بر آن مشرف بوده و بانوان نتوانند آن گونه که باید، راحت باشند.

در حالی که باید برای ساخت دیواره پارک بانوان از سازه‌های بتنی استفاده کرد، اما در پارک بانوان یاسوج ورقه‌های پلاستیکی (پلی کربنات) به عنوان حائل به کار رفته که به علت ضعف در اجرا و همچنین شرایط انقباض و انبساط دما بعضا از جا کنده شده و چهره زشت و ناخوشایندی به این پارک داده است.

خروج فاضلاب شهر یاسوج از وسط پارک بانوان

وضعیت بغرنج پارک بانوان یاسوج فقط به این مشکل ختم نمی‌شود، از دیگر مشکلات این پارک می‌توان به سیل‌بند عمیق و عریضی اشاره کرد که بدون هیچ حفاظی در طول پارک رها شده و هر لحظه احتمال سقوط بانوان یا کودکانشان در آن وجود دارد.

این سیل‌بند که خروجی فاضلاب بخش اعظمی از شهر یاسوج بوده و از وسط پارک بانوان می‌گذرد، به محلی برای انباشت زباله‌ها تبدیل شده و از حوض بالادست آن لایه‌هایی از لجن به درونش سرازیر می‌شود که بوی بسیار نامطبوع و متعفنی را ایجاد می‌کند.

سلامت و رفاه بانوان برای مسئولان شهر یاسوج اهمیتی ندارد

بوی نامطبوع برخاسته از این کانال از مهم‌ترین مشکلاتی است که سبب نارضایتی بانوان شهر یاسوج شده، یک بانوی یاسوجی در این باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: از درب پارک که وارد می‌شویم بوی تعفنی که در سراسر فضای پارک پیچیده، سبب آزار و اذیت ما و کودکان‌مان می‌شود.

مینا جلال‌مقدم با بیان اینکه تاکنون هیچ اقدامی برای حل این مشکل انجام نشده است، می‌افزاید: زمانی که پارک بانوان افتتاح شد، خوشحال بودیم که مکانی امن برای گذران اوقات فراغت خود داریم اما حالا با یک مکان نیمه محصور روبرو هستیم که هیچ امکانات خاصی ندارد.

وی مشرف بودن ساختمان‌ها و تپه‌های اطراف پارک و عدم وجود امنیت کامل، فضای سبز نامناسب و آزاردهنده، عدم وجود امکاناتی از قبیل رستوران، بوفه و کتابخانه را از دیگر مشکلات پارک بانوان یاسوج عنوان کرده و بیان می‌کند: مشکلات این پارک نشان می‌دهد که سلامت و رفاه بانوان شهر یاسوج هیچ اهمیتی برای مسئولان این شهر ندارد.

تخریب کف کانال، علت بوی نامطبوع پارک بانوان

اما سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری یاسوج  در این باره با اشاره به اینکه بیش از هشت سال است که این کانال برای هدایت آب‌های سطحی و سیلاب احداث شده، به خبرنگار تسنیم می‌گوید: کف این کانال در طول سال‌های گذشته در اثر بارندگی تخریب و گود شده است و البته این احتمال هم وجود دارد که در زمان ساخت به خوبی بتن‌ریزی نشده باشد.

جعفر خدیوی با بیان اینکه کف این کانال به علت تخریب و گود شدن بوی بد و نامطبوع ایجاد می‌کند، می‌افزاید: هرچند روز یک بار، زباله های موجود در این کانال جمع‌آوری شده و هفته‌ای یک بار نیز شستشو می‌شود، اما شستشوی روزانه آن هم جوابگو نیست.

فضای سبزی که روح را می‌آزارد

مشکلات پارک بانوان یاسوج فقط به عدم وجود امنیت، کمبود امکانات و بوی نامطبوع ختم نمی‌شود، فضای سبز آن هم حال و روز خوشی ندارد و با گذشت تنها چند ماه از افتتاح، جای چمن‌های سبز را خارهای زرد و علف‌های هرزی گرفته است که چشم را می‌آزارد و روح را خسته می‌کند. هرچند از مشکل تهی بودن بسیاری از نقاط پارک از فضای سبز نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

اما در حالی که بانوان شهر یاسوج هر روز شاهد زردتر شدن، کچلی و از بین رفتن فضاهای سبز موجود در تنها پارک ویژه خود هستند، مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یاسوج نظر دیگری داشته و معتقد است فضای سبز پارک بانوان یاسوج بسیار مرغوب بوده، جزء چمن‌های خوب شهر یاسوج محسوب می‌شود و هیچ مشکلی ندارد.

فرشاد صادقی با بیان اینکه برخی قسمت‌های پارک هنوز تکمیل نبوده و در فاز دوم پیش‌بینی شده است، به خبرنگار تسنیم می‌گوید: بخشی از فاز اول نیز که تکمیل شده مطابق طرح، فضای سبز نداشته و باید به جای آن گل و گیاه کاشته شود که هنوز کاشته نشده و در آینده‌ای نزدیک خریداری می‌شود.

وی در رابطه با زرد بودن فضای سبز پارک نیز با ابراز اینکه این زردی می‌تواند به علت اصلاح باشد، می‌افزاید: قسمت پایین چمن زرد بوده و بالای آن سبز است و وقتی اصلاح می‌شود زردی آن بیرون می‌آید.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری یاسوج با بیان اینکه چمن پارک‌ها باید حداقل ماهی یک بار اصلاح شود، اظهار می‌کند: نوع چمن پارک بانوان یاسوج به گونه‌ای است که از سال دوم به بعد پر می‌شود و با توجه به اینکه این چمن در سال نخست کاشت قرار داشته و با توجه به نوع کود مورد استفاده، علف موجود در آن زیاد بوده و با هرس کردن مداوم این مشکل حل می‌شود.

به گزارش تسنیم، پارک بانوان شهر یاسوج در حالی در دی‌ماه سال گذشته افتتاح شد که هنوز آماده بهره‌برداری نبود تا فقط با گذشت چند ماه به دره‌ای نیمه‌محصور و انباشته از زباله و لجن تبدیل شود که مشکلات آن برای هیچکدام از مدیران شهری اهمیتی نداشته، انگار که فراموش کرده باشند استفاده از این فضا حق مادران، خواهران و همسران خود آنها نیز هست.

خلاصه اینکه از نام پایتخت طبیعت ایران فقط دره‌ای با بوی تعفن و یک دیواره پلاستیکی تخریب شده‌ سهم بانوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد شده است که باید از بی‌توجهی مسئولان شهر یاسوج به این مسأله گلایه کرد، مسئولانی که روزی برای تمام شدن این پروژه به نام خود سر و گردن می‌شکستند حالا هرکدام به گوشه‌ای خزیده و از زیر بار مسئولیت این همه مشکل شانه خالی می‌کنند.

اگرچه امکان برطرف کردن برخی از مشکلات ذکر شده وجود دارد، اما مشرف بودن تپه‌ها و ساختمان‌های اطراف مشکلی است که به هیچ عنوان قابل حل شدن نیست، با توجه به این مشکل و  عدم وجود امنیت لازم در این مکان، پیشنهاد می‌شود این پارک به فضای پارک کناری خود (پارک ولایت) اضافه شده و  احداث پارک بانوان در مکان دیگری انجام شود.

گزارش از مرضیه جوشن

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon