معماری که زنبورداری را برگزید/نبود سرمایه در گردش مهم‌ترین مشکل تولید


معماری که زنبورداری را برگزید/نبود سرمایه در گردش مهم‌ترین مشکل تولید

زنبورداری صنعتی چند منظوره است که دیگر روش‌های تولید آن با وجود درآمدزایی مغفول مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز،  مقام معظم رهبری « اقتصاد مقاومتی » را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل « فشار اقتصادی دشمنان » و « آمادگی کشور برای جهش » را معرفی کردند. در گوشه و کنار استان فارس افرادی دست به کارآفرینی زدند و با همت عالی و قدم‌های کوچک سعی کردند اقتصاد مقاومتی را معنا ببخشند و نشان دهند که این نسخه‌ای کامل برای شفای اقتصاد است. 

معماری که زنبورداری را برگزید 

شجاع قائدی اهل ممسنی است و کارشناسی ارشد معماری دارد اما در زمینه پرورش زنبور عسل فعالیت می‌کند و موفق شده سالانه 12 تن عسل تولید کند. وی در گفت‌وگو با تسنیم علاقه به زنبورداری و نبود بازار کاری مناسب را علت روی‌گردانی از معماری اعلام می‌کند. 

به گفته وی سال 91 با یک کندو کار خود را آغاز کرده و اکنون 200 کندو دارد. هرچند قائدی تا یکی دو سال گذشته 400 کندو را اداره می‌کرده اما مشکلات مالی سبب شده که این تعداد به نصف کاهش پیدا کند. 

وام 15 میلیون تومانی بسیج سازندگی نقطه شروع فعالیت این کارآفرین شهرستان ممسنی بوده تا امروز که تصمیم گرفته پرورش ملکه را در صنعت زنبورداری امتحان کند. به گفته قائدی با پرورش ملکه و اصلاح نژاد زنبورها می‌توان عسل بیشتری تولید کرد، وی پیش‌بینی می‌کند که با انجام ای کار میزان تولید عسلش تا 200 درصد افزایش داشته باشد. 

زنبورداری صنعتی چند منظوره 

«صنعت زنبورداری منحصر به تولید عسل نیست بلکه تولید گرده، موم، زهر زنبور و ژل رویال که با عنوان شاه انگبین معروف است دیگر موارد این صنعت است که فعالیت در آنها درآمدزایی خوبی برای تولیدکننده دارد» این را قائدی می‌گوید در حالی که توضیح می‌دهد اغلب تولیدکنندگان چون به صورت سنتی فعالیت می‌کنند از این موارد اطلاع ندارند. 

به گفته وی هر یک از دیگر شاخه‌های صنعت زنبورداری مواد اولیه برای دیگر صنایع مانند داروسازی و تولید لوازم بهداشتی و آرایشی است و در صورتی که این موارد در سطح گسترده تولید شود، نیاز دیگر صنایع را نیز تامین می‌کند. 

آنطور که این کارآفرین شهرستان ممسنی توضیح می‌دهد آموزشی برای آشنایی زنبورداران با دیگر زمینه‌های این صنعت از سوی نهادهای دولتی گذاشته نمی‌شود و تنها تعداد معدودی به صورت خودآموز و از طریق اینترنت در جریان این امور قرار می‌گیرند. 

نبود سرمایه در گردش مهم‌ترین مشکل تولید 

قائدی نبود سرمایه در گردش را مهم‌ترین مشکل برای توسعه صنعت زنبورداری عنوان می‌کند و معتقد است اگر مشکلات مالی از پیش‌روی تولیدکننده برداشته شود، می‌تواند کار را توسعه و برای تعداد بیشتری اشتغالزایی کند. 

وی پیش از این در زمینه کندوسازی نیز فعال و برای 5 نفر اشتغالزایی کرده بود اما به دلیل مشکلات مالی کارگاه به مدت 2 سال است که تعطیل شده است. 

فرشید گودرزی، رئیس بسیج سازندگی ممسنی با اشاره به اینکه تمامی اعضای خانواده شجاع قائدی در زمینه پرورش زنبور و تولید عسل فعال هستند از اعطای 50 میلیون وام در مجموع به این خانواده خبر می‌دهد. 

گودرزی از همکاری جهاد کشاورزی و اداره فنی‌وحرفه‌ای شهرستان ممسنی برای پیشبرد پروژه‌های اقتصاد مقاومتی خبر می‌دهد و می‌گوید: برگزاری آموزش‌های اقتصاد مقاومتی و مشاغل خانگی برای افراد متقاضی دریافت تسهیلات، ارائه مشاوره‌های تخصصی با همکاری جهاد کشاورزی و فنی و حرفه‌ای و صنعت و کار و تعاون از جمله اقدامات انجام شده است. 

رئیس بسیج سازندگی ممسنی معتقد است افرادی که در زمینه تولید و کارآفرینی موفق عمل کردند می‌توانند مشاور و مشوق خوبی برای تازه‌کاران باشند به همین دلیل بسیج سازندگی تلاش می‌کند از تجربه این افراد استفاده کند. 

وی برگزاری برنامه همگام با کشاورز در روستاهای مختلف شهرستان با همکاری جهاد کشاورزی در راستای افزایش تولید و تغییر الگوی کشت و برگزاری نمایشگاه و فراهم کردن شرایط شرکت فعالان اقتصاد مقاومتی در  نمایشگاه‌های مختلف در راستای بازاریابی را از دیگر اقدام بسیج سازندگی عنوان می‌کند. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و فعالان این عرصه بپردازد. مردم مناطق مختلف استان فارس اگر در زمینه اقتصاد مقاومتی در شهر و روستای محل سکونتشان اقدامی انجام شده یا انجام داده‌‌اند، با این شماره تلفن 07132281975 در ساعات 8 صبح تا 16 بعدازظهر تماس بگیرند. 

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/ 

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon