چرخه زیستی آرتمیا در دریاچه ارومیه قطع شد+فیلم

چرخه زیستی آرتمیا در دریاچه ارومیه قطع شد+فیلم

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای دریاچه ارومیه گفت: به سبب شوری فوق اشباع دریاچه ارومیه در حال حاضر چرخه زیستی آرتمیا در این دریاچه قطع شده است اما در جوار آن کار حفاظت از این گونه در حال انجام است و می‌تواند پایه صنعت آبزی‌پروری در ایران و آسیا باشد.

یوسفعلی اسدپور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، در ارتباط با چگونگی حفاظت، نگهداری و تولید "آرتمیااورمیانا" اظهار داشت: آرتمیای دریاچه ارومیه یکی از 6 گونه آرتمیا شاخص جهانی است که زیستگاه اصلی آن دریاچه ارومیه است.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه دریاچه ارومیه دومین زیستگاه آرتمیا در جهان محسوب می‌شود ولی اکنون به دلایل نامساعد زیست‌محیطی این اهمیت خود را از دست داده گفت: در سطح جهانی نیز مشکلات زیست‌محیطی برای دریاچه "great salt lake" در آمریکا و سایر دریاچه‌های شور جهان ازجمله دریاچه‌هایی در چین، تاتارستان و قزاقستان پیش آمده است.

وی افزود: آرتمیا دریاچه ارومیه یکی از گونه‌های شاخص جهانی است که می‌تواند پایه صنعت آبزی‌پروری در آسیا و به‌خصوص ایران باشد و ضمن برآورد نیازهای داخل کشور که معادل با 50 تن سیست آرتمیا است به‌عنوان یک  محصول صادراتی ارزآور به کشورهای منطقه صادر شود.

اسدپور گفت: آرتمیا می‌تواند یکی از گزینه‌های مناسب در بحث‌هایی از جمله کشت جایگزین، ارزآوری، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه حائز اهمیت باشد بخصوص در حاشیه دریاچه ارومیه که آب  و خاک شور آن در امر تولید آرتمیا کمک‌کننده است.

وی بیان کرد: در سطح کشور بیش از  500 هکتار مزرعه پرورش آرتمیا وجود دارد که گونه  "آرتمیا اورمیانا" و احتمالاً گونه "آرتمیا فرانسیسکانا" در آنها تکثیر، تولید، بهره‌برداری و مورداستفاده واقع شده و در موارد مختلفی ازجمله صنعت آبزی‌پروری، تکثیر و پرورش ماهی‌های زینتی و توسعه صنعت میگو مصرف می شود.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای دریاچه ارومیه گفت: در حال حاضر شرایط خاص زیست‌محیطی در دریاچه ارومیه حاکم است و هم‌اکنون این دریاچه از شوری فوق اشباع بیش از 350 گرم در لیتر رنج می‌برد  و به همین سبب در حال حاضر چرخه زیستی آرتمیا در دریاچه ارمیه قطع شده است.

وی تصریح کرد: در فصل بهار با مساعد شدن موقتی شرایط در حواشی دریاچه ارومیه چرخه زیست آرتمیا آغاز می‌شود و بر اساس پایش هایی که در دوماهه تابستان اخیر  انجام شده در حال حاضر آرتمیایی به‌صورت زنده در دریاچه ارومیه وجود ندارد اما سیست مغلوب آن موجود است که با مساعد شدن شرایط این سیستها می‌توانند مجدداً خود را احیا کرده و به چرخه زیستی خود برگردند.

اسدپور بیان کرد: دریاچه ارومیه در حال حاضر به رنگ قرمز خونی درآمده و این اتفاق ناشی از شرایط نامساعد دریاچه، شوری بیش‌ازحد و نبود اکسیژن کافی در دمای بالا  است که این عوامل سبب می‌شود جلبک‌های دارای سبزینه نتوانند تکثیر شوند و جای خود را به باکتری‌های شور پسند دهند به‌گونه‌ای که در حال حاضر در هر میلی‌لیتر آب دریاچه ارومیه بیش از یک میلیارد باکتری شورپسند وجود دارد و  درواقع رشد این باکتری‌ها در آب  سبب شده که دریاچه ارومیه به رنگ قرمز خونی متمایل شود.

وی افزود: با افزایش ورود آب به دریاچه ارومیه دمای آب آن کاهش یافته و  اکسیژن آب افزایش می‌یابد که در این صورت شرایط نامساعد فعلی به حالت استاندارد خود بازمی‌گردد.

رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه اکنون دریاچه ارومیه در وضعیت ناهنجاری قرار دارد خاطرنشان کرد: در اواخر پاییز انتظار می‌رود با افزایش بارش‌ها اوضاع تا حدی برای "آرتمیا" این طلای قرمز دریاچه ارومیه مساعد شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon