آزمون از حرفه وکالت باید برداشته شود

آزمون از حرفه وکالت باید برداشته شود

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی خواستار حذف آزمون از حرفه وکالت و بازار آزاد در این حرفه شد.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام حسن نوروزی در نشست نقد مبانی انحصار در پذیرش وکالت ضمن گرامیداشت هفته وحدت اظهار کرد: امید آینده جهان چیزی جز حاکمیت اسلام نخواهد بود و قطعاً ما با قلم و بیان‌مان می توانیم از این راه و مسیر دفاع کنیم.

وی با اشاره به آینده شغلی رشته حقوق افزود: تمام روابط اجتماعی که آثار حقوقی از آن ایجاد می شود، موضوع علم حقوق است. گاهی اوقات این روابط، رابطه دولت با مردم و گاهی مردم با مردم است. اگر رابطه دولت با مردم باشد، حقوق عمومی و اگر روابط مردم با مردم باشد، حقوق خصوصی می شود.

این عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علم حقوق گستره وسیعی پیدا کرده است گفت: رشته حقوق اینقدر گسترش پیدا کرده که شاید یک حقوقدان فرصت نکند در طول عمر خود، تمام کتاب‌های این رشته را بخواند.

نوروزی اضافه کرد: اصولا یک حقوقدان باید توانایی‌هایی داشته باشد. یکی از مسایلی که باید یک حقوقدان به آن مسلط باشد، تسلط به زبان به ویژه زبان عربی و انگلیسی است. یک دانشجو یا استاد علم حقوق باید عاشق علم حقوق باشد. ممکن است به دست آوردن لیسانس حقوق کار دشواری نباشد ولی حقوقدان شدن کار سختی است.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه چیز در قانون و مواد خشک قانونی خلاصه نمی شود. یکی از مسئولان بزرگ کشوری چند روز قبل در جمع قضات صحبت می‌کرد. می‌گفت هیچ کس حق دخالت در کار ما ندارد زیرا شما بر اساس قرآن حکم می کنید. آقای محترم کِی قضات ما بر اساس قرآن قضاوت می کنند؟ مگر پیامبر اسلام(ص) یا حضرت علی(ع) هستند؟ قضات ما بر اساس قانون قضاوت می‌کنند. قضات ما مستقل هستند نه آن استقلالی که شما معنا می‌کنید.

نوروزی افزود: اگر ما بخواهیم به فرصت های شغلی حقوقدانان نگاه کنیم؛ یک دسته افراد هستند که با مقررات آشنایی دارند اما قدرت استنباط احکام تازه را از قوانین ندارند، دسته دیگر کسانی هستند که معمار حقوق هستند. در حال حاضر به دلیل توسعه این رشته، یافتن کار مناسب برای فارغ التحصیل لیسانس با دشواری هایی توام است.

وی بیان کرد: یکی از رشته هایی که بیشترین جویای کار را دارد، حقوق است. بیشترین کار در این حزوه، قضاوت، وکالت، تصدی دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق است. آینده شغلی فارغ التحصیلان این رشته در معرض خطر است و باید چاره‌ای اندیشید.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کرد که دستگاه های اجرایی از افراد غیرمتخصص در پست های حقوقی استفاده نکنند و موانع بودجه‌ای قوه قضاییه برای جذب قضات رفع شود.

نوروزی ادامه داد: آزمون باید از وکالت برداشته شود و اصلاً بازار آزاد باشد. مگر ما نگفتیم که در بحث حقوق خصوصی مردم با مردم رابطه دارند؟ این بازار باید باز شود. یک وقتی که کانون وکلا بود و مرکز مشاوران نبود، کلاً چهار هزار وکیل داشتیم اما وقتی مرکز مشاوران آمد، تعداد وکلا، 75 هزار نفر شد.

وی پیشنهاد کرد افرادی در حرفه قضاوت پذیرفته شوند که حداقل پنج سال سابقه وکالت داشته باشد.

این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی همچنین پیشنهاد کرد: قضاتی که در تهران فعالیت می کنند، باید حداقل 10 سال سابقه قضاوت آن هم بدون حتی یک اخطار داشته باشند زیرا پرونده های مطرح در تهران با شهرها و شهرستان های دور افتاده فرق می کند.

نوروزی افزود: بنابراین باید ابتدا راه وکالت باز باشد و در قضاوت نیز، افرادی قاضی شوند که اضافه بر تحصیل در رشته حقوق، حداقل پنج سال وکالت بدون اخطار در پرونده داشته باشد و در تهران و در شهرهای بزرگ، قضاتی فعالیت کنند که حداقل 10 سال قضاوت بدون اخطار داشته باشند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon