رشت| کاهش تقویم زراعی کاشت برنج در استان گیلان به ۲۵ روز


رشت| کاهش تقویم زراعی کاشت برنج در استان گیلان به 25 روز

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: تجهیز فعالیت شالیکاری با انواع ابزارهای صنعتی و حرکت بر مبنای تقویم زراعی، طول مدت کاشت برنج را در استان گیلان از ۴۸ روز به ۲۵ روز کاهش داد.

حبیب جهانساز در گفت‌و‌گو به خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ انجام فرآیند آماده‌سازی اراضی در 80 درصد زمین‌های شالیکاری گیلان به خوبی انجام شده است به طوری که کشاورزان قبل از رها‌سازی آب سد توانستند عملیات شخم اراضی خود را به پایان برسانند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گیلان عنوان کرد:‌ با وجود مشکلات فراوانی که امسال در بحث کمبود آب در کشور و البته استان گیلان به وجود آمده اما وضعیت و شرایط  آماده‌سازی اراضی شالیکاری در گیلان مطلوب‌تر از سال گذشته است.

جهانساز با بیان اینکه شاخص انجام شخم اولیه در مدت مشابه سال گذشته 72 درصد بوده است بیان داشت:‌ هم‌اکنون فعالیت‌های مربوط به خزانه‌گیری در گیلان از پیشرفت 23 برخوردار است در حالی‌که این میزان در مدت مشابه سال گذشته حدود 12 درصد بود.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزان باید خود را با نظام تنش‌های آبی هماهنگ کنند تصریح کرد:‌ بروز معضلاتی نظیر خشکسالی ضرورت تدوین و اجرای برنامه‌های عملیاتی و هدفدار و آگاهی بخشی به فعالان کشاورزی جهت مقابله و مواجهه مطلوب با بحران ایجاد شده را دو چندان می‌کند.
  
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گیلان خاطرنشان کرد:‌ حرکت بر اساس دستورالعمل‌های تدوین شده در نظام تنش‌های آبی نه‌تنها موجبات مدیریت صحیح‌تر منابع آب را فراهم می‌کند بلکه زمینه لازم جهت انجام کشت همزمان را در اراضی شالیکاری ممکن می‌سازد.

جهانساز تنظیم فعالیت زراعی کشاورزان شالیکار گیلانی را در مدیریت کشت همزمان بسیار مطلوب خواند و اظهار داشت:‌ مجموعه اقداماتی نظیر این ‌می‌تواند علاوه بر افزایش سطح زیرکشت و‌ استفاده بهینه از آب، در کاهش نگرانی‌های موجود در بحث کمبود آب زراعی مؤثر باشد.

وی مکانیزاسیون کردن مراحل کاشت و برداشت برنج را در میزان صرفه‌جویی منابع آب تأثیرگذار خواند و ابراز داشت:‌ سهمیه اعتباری گیلان در سال 96 جهت تجهیز و اعطای ماشین‌آلات لازم به کشاورزان حدود 52 میلیارد تومان بود که 66 میلیارد و 100 میلیون تومان آن جذب شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گیلان عنوان کرد:‌ در مجموع 129 درصد از اعتبارات سال گذشته جهاد کشاورزی گیلان جهت تهیه 3 هزار و 454 دستگاه انواع ماشین‌آلات کشاورزی جذب شد که شامل دستگاه‌های نشاکاری،‌ کمباین،‌ تراکتور و دیگر تجهیزات مورد نیاز بوده است.

جهانساز به تأمین نهاده‌های مورد نیاز شالیکاران گیلانی و توزیع آن در بین آنان خبر داد و تصریح کرد:‌ فراهم کردن و سپس توزیع  به‌موقع نهاده‌هایی همچون کود پتاس که میزان مقاومت‌پذیری گیاه برنج در برابر وضعیت کم‌آبی را افزایش می‌دهد از جمله اقدامات مهم سازمان جهاد کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گیلان خاطرنشان کرد:‌ در حال حاضر 96 درصد از کشاورزان گیلانی نسبت به انجام فعالیت‌ کشت برنج بر مبنای تقویم زراعی اعلام شده همکاری‌های بسیار مطلوبی را با سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان برقرار کرده‌اند.

جهانساز با بیان اینکه مکانیزهکردن فرآیند عمل‌آوری برنج در سال گذشته طول دوران کاشت را کاهش داده است عنوان کرد:‌ تجهیز فعالیت شالیکاری با انواع ابزارهای صنعتی و حرکت بر مبنای تقویم زراعی طول مدت کاشت برنج را در سال گذشته از 48 روز به 25 روز کاهش داد.

وی با اشاره به اینکه نشاء برنج در استان گیلان امسال از 7 اردیبهشت آغاز خواهد شد ابراز داشت:‌ تلاش داریم طبق تقویم زراعی تدوین شده و با مدیریت صحیح منابع آب، تا تاریخ 28 اردیبهشت امسال عملیات نشاکاری ‌را در بیش از 90 درصد اراضی شالیکاری استان گیلان به اتمام برسانیم.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon