کرمانشاه| ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور در بافت ناکارآمد سکونت دارند


کرمانشاه| 30 درصد جمعیت شهری کشور در بافت ناکارآمد سکونت دارند

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۳۰ درصد مجموع جمعیت شهری کشور در بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و حاشیه‌ای زندگی می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، هوشنگ عشایری امروز در جلسه بازآفرینی شهری که در استانداری برگزار شد با اشاره به اینکه 30 درصد جمعیت شهری کشور در نقاط ناکارآمد شهری زندگی می‌کنند اظهار داشت: عمده توجه ما بیشتر از جریان کالبدی توجه به موضوع اجتماعی این معضل است.

وی با بیان اینکه براساس برنامه بازآفرینی شهری، تأکیدات مقام معظم رهبری و تکلیف برنامه ششم توسعه مبنی بر ورود دولت سالانه 270 محله در کشور بازآفرینی می‌شوند عنوان کرد: تدوین برنامه برای هر شهری که فرهنگ خاص خود را دارد مشکل است اما در حد کلان کشوری تدوین شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه این برنامه در 9 بعد شامل سه بعد کالبدی و 6 بعد غیرکاربردی تدوین شده است گفت: بعد کالبدی حرکت به سمت نوسازی و خدمات زیربنایی و روبنایی است که تیم اقتصادی دولت باید کمک کند.

وی با بیان اینکه 6 بعد غیرکالبدی شامل ظرفیت‌سازی، شبکه‌سازی و موارد متعدد در حوزه توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی ساکنان است گفت: مقام معظم رهبری در سال گذشته جلسه‌ای را با رؤسای قوا داشتند و به پنج موضوع جدی تأکید کردند که به عنوان محور اصلی برنامه‌های خود قرار دهند و یکی از این موضوعات بافت‌های ناکارآمد شهری بود.

عشایری با اشاره به اینکه در دهه 70 موضوعی به نام بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری مطرح شد که همان بافت‌های میانه کنونی است عنوان کرد: در دهه 80 ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی در کشور مطرح شد و در دهه 90 این ادبیات به خاطر تجمیع تمام این موضوعات به ناکارآمد شهری تغییر یافت.

وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه 1334 محله ناکارآمد در سراسر کشور باید بازآفرینی شوند گفت: این تعداد محله 66 هزار هکتار از مجموع 141 هزار بافت ناکارآمد شهری و 20 درصد مساحت شهرهای کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بازآفرینی 1300 محله ناکارآمد کشور نیازمند 123 هزار میلیارد تومان اعتبار است که باید از ارکان تعریف شده تأمین شود افزود: نزدیک به 10 میلیون نفر ساکن 1334 محله و 43 شهر فرسوده هستند.

عشایری با بیان اینکه دولت، شهرداری‌ها و بخش خصوصی ارکان تأمین منابع هستند عنوان کرد: تفاوت برنامه ملی بازآفرینی شهری با دو برنامه گذشته این بود که در گذشته از بالا به پایین تصمیم‌گیری می‌شد اما در برنامه کنونی از پایین به بالا تصمیم‌گیری می‌شود و مشارکت مردم مورد توجه است.

وی خواستار تدوین یک برنامه جامع مشترک بازآفرینی شهری شد و اظهار کرد: بزرگترین ظرفیت این برنامه این است که چنانچه دولت در این محلات یک ریال هزینه کند چهار ریال از اجزای غیردولتی هزینه می‌شود و تمرکز دولت در خدمات زیربنایی و روبنایی است.

عشایری با بیان اینکه برای توجیه اقتصادی تسهیلگران در این موضوع مصوبه‌ای در 23 ماده پیشنهاد شده است گفت: چنانچه این موضوع تصویب شود هزینه ساخت در بافت‌های ناکارآمد شهری 20 تا 25 درصد نسبت به سایر نقاط شهری کاهش می‌یابد.

عشایری با اشاره به اینکه توجه به تسهیلات بانکی یکی از موارد توجیه اقتصادی است افزود: تسقیط هزینه‌ انشعابات در انتهای کار، کاهش هزینه‌های نظام مهندسی در مناطق فرسوده و ناکارآمد، بیمه کارگر ساختمانی و مالیات و صدور سند تک برگی از جمله حمایت‌های مناسب برای بهبود روند بازآفرینی است و تمامی مشوق‌ها، تخفیفات و ابزارهای حمایتی که شامل مناطق محروم می‌شود برای این مناطق نیز در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه ابزار تشویقی ‌توجیه پذیری برای ورود به این محلات احیا و احصا شده است عنوان کرد: بخش اصلی این موضوع بخش اجتماعی آن است و رسیدگی به مناطق ناکارآمد شهری حقی است که برای مردم وجود دارد اما کار بسیار مشکلی است و  در این راستا دفاتر تسهیلگری نقش بسیار مؤثری دارند.

عشایری با اشاره به اینکه رسانه‌ها محوری‌ترین و اصلی‌ترین نقش را در جلی مشارکت مردم دارند بیان کرد: برای شتاب گرفتن برنامه ملی بازآفرینی شهری در ابتدای کار زمین‌های دولتی بدون نرخ‌گذاری در اختیار توسعه‌گران قرار داده می‌شود.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon