فرار مهارت‌ها و تولید بدون هدف مشکل اساسی بازار صنایع دستی اصفهان است


فرار مهارت‌ها و تولید بدون هدف مشکل اساسی بازار صنایع دستی اصفهان است

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: عدم وجود بنگاه‌های صادراتی در کشور، فرار مغزها و مهارت‌ها، به کارگیری اتباع بیگانه در حوزه تولید و تولید بدون هدف از جمله عارضه‌هایی است که گریبان‌گیر حوزه صنایع دستی شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، جعفر جعفرصالحی در آئین بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی که شامگاه سه شنبه با حضور مسئولان و هنرمندان حوزه صنایع دستی در تالار شهروند اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: اصفهان مهد صنایع دستی، شهر غرهنگ و هنر است و در دنیال پر تلاطم امروز که همه به دنبال آرامش هستند و هنرمندان از طریق هنر خود آرامش را به جامعه منتقل می‌کنند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته اتفاقات خاصی در حوزه صنایع دستی رخ داده است، افزود:در حوزه جمع‌آ<ری مصنوعات قاچاق زحمات زیادی انجام شده و امروز به جرات می‌توان گفت که 98 درصد از میدان امام اصفهان از مصنوعات قاچاق پاکسازی شده است.

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه رتبه‌بندی فروشگاه‌ها و اعطای نشان اعتماد به فروشندگان از سال گذشته آغاز شده است، تصریح کرد: سامانه انتقادات و پیشنهادات در حوزه صنایع دستی راه‌اندازی شده است.

وی با بیان اینکه لازمه اعتمادسازی در حوزه صنایع دستی توجه به استانداردهاست، گفت: امروز 140 رشته صنایع دستی از 300 رشته از استاندارد تولدی برخوردار هستند.

جعفرصالحی با بیان اینکه به عنوان یک متولی حوزه صنایع دستی گوشزد می‌کنم که یک سری نیازها در این حوزه وجود دارد، خاطرنشان کرد: بسته‌بندی از ضروریات اصلی کالاهای تجاری حوزه صنایع دستی و از سویی دیگر باید آثار مصنوعات دستی در رتبه بندی صادراتی در رتبه‌ای بین 1 تا 10 باشد اما این مهم رخ نداده است و باید از انباش آثار شاخص و نفیس جلوگیری شود که دولت نگاه ویژه‌ای برای خرید این آثار در نظر دارد.

وی با اشاره به چالش‌های حوزه صنایع دستی بیان کرد: عدم وجود بنگاه‌های صادراتی در کشور، آغاز راه بی‌اعتمادی به بازار صنایع دستی، فرار مغزها و مهارت‌ها، به کارگیری اتباع بیگانه در حوزه تولید صنایع دستی و تولید بدون هدف از جمله عارضه‌هایی است که گریبان‌گیر حوزه صنایع دستی شده است.

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه چین، کره جنوبی و هندوستان 40 سال است که در حوزه صادرات صنایع دستی کار می‌کنند، تصریح کرد: اصفهان رتبه سوم صنایع دستی در دنیا را دارد اما از نظر صادراتی رتبه سی‌ام است که در این زمینه باید علاوه بر فرهنگ‌سازی، تولید محصولات صادرات محور باشد.

وی بیان کرد: اولویت اصلی معاونت صنایع دستی در سال جدید توجه جدی به اصل صادرات، رونق گردشگری و رونق بازار صنایع دستی است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon