سردار آبنوش: ایست و بازرسی به‌معنای سابق وجود ندارد اما موردی برگزار می‌کنیم

سردار آبنوش: ایست و بازرسی به معنای سابق وجود ندارد اما موردی برگزار می‌کنیم

معاون مقاومت مردمی سازمان بسیج گفت: ایست و بازرسی به آن معنا و مفهوم گذشته وجود ندارد اما موردی برگزار می‌کنیم.

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم  به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج، سردار سالار آبنوش معاون مقاومت مردمی سازمان بسیج طی گفت‌وگویی درباره اقدامات عملیاتی و نظامی بسیج اظهار داشت: ما بعد از انقلاب تا خواستیم روی پای خودمان بایستیم جنگ به ما تحمیل شد و این تهاجم باید به‌عنوان یک تهدید جدی از سر نظام دور می‌شد و چون بسیج اولین و مؤثرترین حضورش در جامعه، دفاع مقدس بود این‌طور تلقین شد که بسیج یک مجموعه نظامی است و شاید هنوز هم در گوشه ذهن برخی روشنفکرنماها این موضوع وجود داشته باشد و دیده می‌شود که همچنان به این موضوع می‌دمند که بسیجی یعنی همین نظامی‌ها و... در صورتی که بسیج خیلی فراتر از این‌هاست، اقتضای آن روز مملکت می‌طلبید که نیروهای بسیج برای رفع آن مشکل ساماندهی شوند و بعد از دفاع مقدس بسیج در مقابل همه مشکلات، تهدیدات و آسیب‌های جامعه باید سینه خود را سپر کند و آماده باشد که نظام جمهوری اسلامی را به‌صورت مردمی، بومی و محلی از هر نوع خطر مصون بدارد و برای اینکه دشمنان از واژه "نیروی مقاومت" و "عملیات" سوء استفاده نکنند با تدبیر رهبری "نیروی مقاومت" به "سازمان بسیج" تغییر نام داد و به‌تبع آن نام معاونت عملیات سازمان هم به معاونت مقاومت مردمی تغییر کرد.

وی افزود: دنیای امروز مدعی تشکل و تحزب و حزب‌گرایی است در صورتی که تمام آنچه از تحزب به آن رسیده‌اند جز کلاهبرداری سیاسی و سیاست‌بازی و دغل‌بازی نبوده و تنها تشکلی که می‌شود نام آن را "حزب‌الله" گذاشت که بدون هیچ منتی در خدمت مردم است و برای مردم کار می‌کند تشکلی است که امروز در کشور ما با نام "بسیج" آن را می‌شناسند.

سردار آبنوش ادامه داد: البته تجربه ثابت کرده است که در شرایط مختلف و بحران‌های گوناگون هم همین ساختار گردانی و نظامی بسیج کارساز است و کمک به حل سریع مشکلات می‌کند، چه در هنگام مخاطرات طبیعی مانند سیل و زلزله و... چه در هنگام جنگ ساختار منظم و قوی بسیج کمک شایانی به حل مشکلات کرده و می‌کند. در یک کلمه معاونت مقاومت مردمی معاونتی است که مردم را برای بهتر مقاومت کردن در مقابل تهدیدات مختلف ساماندهی می‌کند.

معاون مقاومت مردمی سازمان بسیج درباره ایست و بازرسی بسیج تصریح کرد: ایست و بازرسی به‌معنا و مفهومی که قبلاً بود الآن دیگر اصلاً وجود ندارد الّا به‌اقتضایی که مسئولان امنیتی نظام تشخیص دهند در یک خطه، در یک معبر، در یک گذرگاه نیاز به کمک بسیج باشد ما تورهای موردی ایست و بازرسی را برگزار می‌کنیم، مثلاً برای مسائلی از قبیل ورود اشرار، ضدانقلاب و معاندین، مبارزه با حمل سلاح و مهمات غیرمجاز، قاچاق کالا و مواد مخدر و... .

وی خاطرنشان کرد: اما با توجه به ثبات امنیت بالای کشور و توانمندی ناجا و اشراف بالا، ایست و بازرسی‌های ما کاهش پیدا کرده و ما به آن معنا ایست و بازرسی‌ها را از دستور کار خود خارج کردیم اما برای اینکه مردم احساس آرامش داشته باشند گشت‌های محله‌محور را راه‌اندازی کرده‌ایم. من خواهش می‌کنم به این مسئله توجه کنید که احساس امنیت از خود امنیت مهم‌تر است؛ ممکن است در کشور هیچ خبری نباشد اما دشمنان مردم را نگران کرده باشند. بسیج گشت‌های محله‌محور خود را برای ایجاد احساس امنیت و آرامش در جامعه راه‌اندازی کرده است.

سردار آبنوش با اشاره به راه‌اندازی گشت‌های محله‌محور بسیج گفت: در گشت‌های محله‌محور در واقع خود مردم از محله خودشان حفاظت می‌کنند و ساعت این گشت‌ها هم در اختیار خود مجریان طرح است، شاید در یک محله‌ای گشت‌های محله‌محور از ساعت 8 شب تا 10، 11 شب برگزار شود و در محله دیگری این گشت‌ها از ساعت 12 شب به بعد باشد؛ در واقع مجریان طرح با توجه به نیاز محله خود ساعات برگزاری آن را تنظیم می‌کنند.

معاون مقاومت مردمی سازمان بسیج عنوان کرد: افراد حاضر در گشت‌های محله‌محور از یک محل بوده و صرفاً برای ایجاد و ارتقای آرامش و احساس امنیت در محلات حضور دارند و فقط کاوری به تن دارند که مشخصه آن‌ها باشد. گشت‌های محله برکاتی هم داشته؛ انسجام و رفاقت اهالی محل با یکدیگر بیشتر شده و سطح اشراف آن‌ها را نسبت به محل بالا برده است، ناهنجاری‌های کوچک محلات زودتر و به‌موقع شناسایی می‌شود و مردم پیش از اینکه آن‌ ناهنجاری بخواهد رشد کند جلوی آن را می‌گیرند، همچنین بین نیروی انتظامی و بسیج هماهنگی خوبی را که از قبل بود تقویت کرده و افرادی هم که به‌دنبال ایجاد ناامنی در محلات بودند به‌شدت احساس ناامنی کردند و سطح مشکلات در محلات کاهش یافته است.

وی تأکید کرد: ما این موضوع را جایگزین ایست و بازرسی‌ها کردیم ولی اگر یک روزی شورای عالی امنیت ملی یا شورای تأمین نیاز به کمک بسیج داشته باشند ما آماده‌ایم تا تورهای ایست و بازرسی را برگزار کنیم.

سردار آبنوش اظهار داشت:  برای مثال سال گذشته و پس از حمله داعش به مجلس وقتی گشت‌های بسیج و ایست و بازرسی‌ها فعال شد، هر کسی رد می‌شد از بچه‌ها تشکر می‌کرد، چون مردم احساس خطر کرده بودند، حتی جمع‌بندی‌ای که ما از بچه‌ها داشتیم این بود که می‌گفتند برخی افراد که اصلاً از آن‌ها انتظار نداشتیم هم از ما تشکر می‌کردند، چرا؟! چون خطر حس شده بود و این گشت‌ها را مفید به حال خودشان می‌دانستند.

معاون مقاومت مردمی سازمان بسیج با بیان اینکه برخی اوقات احساس امنیت مهمتر از خود امنیت است، تأکید کرد: گاهی احساس ناامنی نیست، خبری نیست یا خبری هست و ما از آن باخبریم ولی مردم خبری ندارند، مثلاً ما باخبریم که قرار است یک محموله‌ای جابه‌جا شود یا اتفاقی رخ دهد ولی مردم از آن باخبر نیستند و نیازی هم نیست این را به مردم بگوییم و نگرانشان کنیم، اینجاست که تعارض به‌وجود می‌آید و عده‌ای اینجا معترض می‌شوند که "چرا راه را مسدود کرده‌اید؟"، و همیشه برادران بسیجی ما ایثار می‌کنند و در قریب به اتفاق موارد شاهد سکوت دوستان بسیجی و خدمت‌رسانی آن‌ها به مردم هستیم.

وی افزود: این‌که این تورهای ایست و بازرسی چه دستاوردی داشته اگر بخواهیم بگوییم چند جلد کتاب می‌‌شود، مثلاً ما تور را برای یک موضوعی برگزار کردیم و چند مورد دیگر هم کشف کردیم از آدم ربایی و قاچاق مواد مخدر بگیر تا کشف سلاح و... از این موضوعات الی ماشاءالله داشته و داریم. ما کشفیات را به دستگاه‌های مربوطه ارجاع می‌دهیم و گاهی در این گشت‌ها احساس معجزه کردیم که اگر ما این گشت را نداشتیم چه اتفاقی رخ می‌داد و اگر این محموله وارد شهر یا وارد بازار می‌شد چه مشکلاتی به‌وجود می‌آمد.

وی درباره مبنای قانونی اقدامات نظامی بسیج عنوان کرد: ما سه ماده قانون قوی و محکم داریم، اول قانون بحث امر به معروف و نهی از منکر، دوم قانون تصریحی که صراحتاً در آن حمایت قضایی از نیروی بسیج و بسیجیان اعلام شده و سوم ماده 29 قانون دادرسی عمومی است؛ این سه قانون رسماً بسیج و نیروی بسیجی آموزش‌دیده را به‌عنوان ضابط به‌رسمیت شناخته است و مدارک لازم را هم در اختیار آن‌ها قرار داده است.

معاون مقاومت مردمی سازمان بسیج درباره ضابطان بسیج گفت: ضابط تعریف دارد، ضابط کسی است که هر گونه جرم مشهود را دید می‌تواند ورود پیدا کند منتهی چون در سطح کشور و جامعه تقسیم کار داریم و بر اساس این تقسیم کار عمل می‌کنیم، نیروهای انتظامی وظیفه دارند که هر کجا جرم مشهود دیدند ورود پیدا کنند و اگر به هر دلیلی نیروی انتظامی در آن صحنه حضور نداشته باشد، یا نیروی انتظامی حضور داشته باشد و احساس کمک کند یا به‌هردلیلی حضور داشته باشد و اقدام نکند، ضابطین بسیجی براساس قانون می‌توانند نسبت به جرم مشهود ورود پیدا کنند و اقدام کنند.

سردار آبنوش تصریح کرد: فعالیت گروه‌های تروریستی اقدام در جهت براندازی و علیه امنیت ملی است لذا به عنوان جرم تلقی می‌شود و بر این اساس و بنا به دستور، بسیج در زمینه مقابله با اقدامات و فعالیت‌های گروه‌های تروریستی اقدام می‌کند. نقش بسیج در ارتقا امنیتی و کشف مسائل امنیت مشهور است، چرا؟ چون آحاد جامعه عضو آن هستند و رفتارها و حرکات مشکوک را خیلی زود شناسایی می‌کنند و به دستگاه‌های مربوط اطلاع می‌دهند این اطلاع‌رسانی باعث اشراف کامل اطلاعاتی به محلات و در نتیجه کاهش مباحث و مشکلات امنیتی در محلات و به تبع آن در کل کشور می‌شود و بسیاری از اقدامات این گروه‌های تروریستی خنثی می‌شود.

وی درباره ارتقا سطح آموزش بسیجیان تاکید کرد: جامعه به سرعت در حال تحول است، نه تنها جامعه ما که جامعه جهانی در حال تغییر و تحول است، شکل تهدیدات‌ تغییر کرده‌، فرصت‌ها تغییر کرده‌اند، آسیب‌ها در حال تغییر هستند، ما یک روزی تهدیدی به نام فضای مجازی نداشتیم و فرصتی هم به همین نام نداشتیم، این هم تهدید است و هم فرصت است و هم آسیب؛ تا وقتی مسئله‌ای به عنوان، تهدید، فرصت یا آسیب شناخته نشود معقول است که در مباحث آموزشی هم اولویت نداشته باشد. امروز ما هرچه جلوتر می‌رویم هم تکنیک‌های ما فرق کرده و هم تاکتیک‌ها چرا که شرایط جامعه تغییر کرده و به همین دلیل هم نوع آموزش‌ها و رویکردهای ما تغییر کرده و اولویت‌ها جابه‌جا شده‌اند و ما موفق بودیم که با توجه به تغییرات روز جامعه نوع آموزش‌ها و سازماندهی‌های بسیجیان را بروز کنیم. به‌طور کلی باید گفت که با توجه به تحولات جامعه نوع آموزش‌های بسیج هم متحول شده است هرچند برخی از آموزش‌ها مانند آموزش‌های عمومی بسیج ثابت است.

سردار آبنوش با بیان خاطره‌ای از ایست و بازرسی‌های بسبج گفت:‌ برای مثال ما در دهه 80 در گلوگاهی بین همدان و قزوین ایست و بازرسی گذاشته بودیم تا از قاچاق دام جلوگیری کنیم، در یکی از روزهای این ایست و بازرسی به ما خبر دادند که یک محموله بزرگ اسلحه کشف شده است و بعد از اینکه از راننده خودرو بازجویی شد متوجه شدیم که محموله بزرگی از مرز وارد کشور شده و طی چند مرحله قرار است که به تهران برسد و با هماهنگی‌هایی که صورت گرفت تمام این کامیون‌ها شناسایی و دستگیر شدند، این یکی از معجزاتی است که ما در ایست و بازرسی‌ها شاهد آن بودیم و معلوم نبود اگر این محموله گسترده به تهران می‌رسید چه فاجعه‌ای رخ می‌داد.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon