تقریبا "هیچ"؛ سهم شهرهای استان خراسان‌شمالی از درآمد پایدار "اقتصاد شهری"

تقریبا "هیچ"؛ سهم شهرهای استان خراسان‌شمالی از درآمد پایدار "اقتصاد شهری"

بهره‌برداری از منابع درآمدی مانند پارکینگ طبقاتی، شهربازی‌های مدرن، تله‌کابین، سرزمین‌های آبی و دیگر ابزارهای درآمدزا، فرصت‌هایی هستند که می‌توانند در تولید ثروت و افزایش اشتغال در استان خراسان‌شمالی نقش بسیار خوبی را ایفا کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، استان خراسان‌شمالی باتوجه به عبور سالانه 21میلیون مسافر از آن٬ یکی استان‌های پر تردد کشور است اما متاسفانه تنها بهره استان از این تعداد تردد و مسافر٬ فقط چند رستوران سر راهی است که مسافران از آن‌ها استفاده می‌کنند.

شهرهایی مانند مشهد، تبریز، تهران و... با احداث شهربازی و پارک‌های متنوع آبی، سالانه درآمد بسیار زیادی را از ظرفیت مسافران استفاده می‌کنند که باعث بالارفتن سطح اقتصادی مردم و ایجاد اشتغال در جوانان شده است. اما خراسان شمالی در مسیر تردد شرق کشور به شمال و هم چنین مسافران زیارتی حرم ثامن‌الحجج(ع) هیچ مجموعه تولید ثروت به جز بابا امان و بش قارداش که درآمد حداقلی و تنها هزینه ورودی می‌گیرند٬ ندارد. کارشناسان براین باورند که می‌توان با ورود سرمایه گذاران به به حوزه های تفریحی و اقامتی درآمد خوبی را برای استان به وجود آورد

در همین راستا سرمایه گذارانی از 5 کشور در بجنورد حضور یافتند تا با بازدید از فرصت‌ها و سنجش امکانات در این بخش‌ها سرمایه گذاری انجام بدهند. در ادامه نظر برخی مدیران را در این زمینه بررسی می‌کنیم.

1000میلیاردتومان تسهیلات آماده واگذاری به سرمایه گذاران است

محمدرضا صالحی استاندار خراسان شمالی اظهارداشت: 1000میلیارد تومان تسهیلات آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران در حوزه‌های مختلف اعم شهری و روستایی است.

صالحی از ظرفیت‌های بالا و آمادگی کامل استان برای ورود سرمایه‌گذاران خارجی خبرداد و گفت: در کنار سرمایه گذاری شهری، اقتصاد سبز و ظرفیت هنرمندان از دیگر توانایی‌های استان در پذیرش سرمایه‌گذاران است که می‌تواند در افزایش اشتغال و درآمد مردم تاثیرگذار باشد.

وی از حمایت‌های دولت درباره سرمایه‌گذاری در استان خبر داد و افزود: 1000 میلیارد تومان تسهیلات آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران در حوزه‌های مختلف اعم شهری و روستایی است. خراسان‌شمالی از لحاظ دسترسی به بازارهای جهانی سطح بالایی دارد.

استاندار خراسان‌شمالی به بیان مصادیق سرمایه‌گذاری در استان پرداخت و تصریح کرد: خام‌فروشی یکی از مشکلات بزرگ استان است که می‌توان با ورود به صنعت فرآوری محصولات، اشتغال و درآمد بالایی را به وجود آورد. همچنین در حوزه بازیافت زباله که به طلای کثیف مشهور است هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته که می‌تواند یکی دیگر از زمینه‌های فعالیت و کسب در آمد بالا برای سرمایه‌گذاران باشد.

وی در ادامه افزود: ایجاد مرکز تجارت جهانی شهری، امکان سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک و سرمایه‌گذاری در احداث خطوط راه آهن بجنورد به جوین و اسفراین همچنین بجنورد به گرگان از دیگر زمینه‌های حضور سرمایه گذاران می‌تواند باشد. خراسان شمالی رتبه 1 کشوری از لحاظ امنیت را دارا می‌باشد.

صالحی از نبود تبعیض در نگاه به سرمایه گذاری افزود: در برخورد با سرمایه گذاران خارجی و داخلی هیچ تغییری وجود ندارد. امکان ثبت شرکت با 100 درصد سرمایه خارجی در کشور وجود دارد و هم چنین اقامت سه ساله برای سرمایه گذار خارجی و اقوام در جه یک ان ها فراهم است.

جوسازی های بین‌المللی مانع از حضور برخی شرکت‌ها در ایران شده است

بهمن جباری دبیر تالار مذاکرات بین‌المللی اقتصاد شهری اظهار داشت: بیش از 50شرکت دعوت به این نشست شده بودند که 11شرکت آماده حضور در ایران شدند. جوسازی‌های منفی بین‌المللی در این زمینه بی تاثیر نبوده است.

عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: فرصت های فراوانی در حوزه اقتصاد شهری داریم که متاسفانه تاکنون از آن استفاده نشده٬ درصورتی که می‌تواند در حوزه اشتغال و درآمد تاثیر بسیاری در استان داشته باشد. طرح توجیهی 30فرصت سرمایه گذاری در بجنورد آماده شده و در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص تلاش های انجام گرفته در زمینه دعوت این سرمایه گذاران افزود: 4ماه است در حال مذاکره و دعوت از شرکت‌های مختلف هستیم که ابتدا 50شرکت اعلام آمادگی کردند که متاسفانه برخی جوسازی‌های منفی و دلایل نامشخص باعث شد تا تنها 11شرکت از 5 کشور در بجنورد حضور پیدا کنند.

جباری به تشریح بسترهای کاری این شرکت‌ها پرداخت و افزود: سرمایه گذاری تفریحی در شهربازی‌ها، احداث تله‌کابین در بابا امان، بش‌قارداش، پلنگ‌دره و دوبرار و ساخت و سازهای مرتفع شهری مانند پارکینگ طبقاتی در سطح شهر بجنورد٬ از برنامه‌های این شرکت ها‌ است.

دبیر همایش سرمایه گذاری خارجی بجنورد٬ در ادامه تصریح کرد: تمام تلاش ما این است تا شرکت‌های سرمایه گذار راغب به این امر در بجنورد شوند. با شرکت ترکیه ای توافقات اولیه شکل گرفته است.

وی افزود: ما تلاش مان را باید انجام بدهیم. اینکه بگوییم جوسازی و نگاه‌ها نسبت به ایران بد است و ما باید کاری نکنیم اشتباه و دامن زدن به خواسته‌های آمریکا است. اگر این سرمایه گذاری‌ها در بجنورد تحقق یابد٬ باعث تحولات بیشتری در کشور خواهد شد.

جباری درپایان خاطرنشان کرد: دو شرکت از مشهد و 2 شرکت از تهران و تبریز نیز در این همایش حضور داشته و برای عقد قرارداد و تفاهم نامه وارد مذاکره خواهند شد.

ترکمنستان ظرفیت بسیار مناسبی برای شهر بجنورد است

روح الله براتیان شهردار بجنورد نیز اظهارداشت: بجنورد به عنوان مرکز استان ظرفیت‌های بالایی دارد و حضور تیم سرمایه گذاری در استان نوید خبرهای خوبی است. خراسان شمالی به واسطه وجود مزیت های مطلق، نسبی و رقابتی فراوان زمینه بسیار خوبی را برای سرمایه گذاری دارد.

وی ترکمنستان را یکی دیگر از زمینه های ارتباط و ورود سرمایه خارجی دانست و افزود: خراسان شمالی به دلیل هم مرز بودن با کشور ترکمنستان با 13 کشور عضو cis می‌تواند ارتباط داشته باشد و بازار خوبی را فراهم نماید.

براتیان تصریح کرد: بجنورد به عنوان مرکز ویژه اقتصادی نقش زیادی در پردازش و ارزش افزوده کالاها دارد که می تواند در صادرات و مصرف منطقه‌ای بسیار تاثیر گذار باشد. هم چنین با عبور سالانه 21میلیون مسافر از لحاظ بهره برداری توریستی ظرفیت بالای دارد.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon