گزارش تسنیم| تلاش عربستان برای اعمال فشار سیاسی و نظامی بر طالبان

گزارش تسنیم| تلاش عربستان برای اعمال فشار سیاسی و نظامی بر طالبان

پس از تلاش عربستان برای اعمال فشارهای سیاسی و مذهبی از طریق برگزاری نشست علمای اسلام، برخی از رسانه‌ها از اعزام احتمالی نظامیان سعودی به افغانستان خبر دادند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پس از امارات و قطر قرار است عربستان نیز با اعزام نظامیان سعودی به افغانستان در ماموریت مبارزه با طالبان شرکت کند.

«سپوژمی» روزنامه پشتو زبان چاپ کابل نوشت: عربستان سعودی نیز برای رقابت با قطر احتمالا به افغانستان نیرو اعزام می‌کند تا در عملیات‌های نظامی از نیروهای امنیتی افغان حمایت شود.

اعزام نظامیان سعودی به افغانستان قرار است همزمان با اعزام نیروهای قطری و اماراتی به این کشور صورت گیرد موضوعی که نگرانی نمایندگان افغان را نیز برانگیخته است.

روابط عربستان و قطر در یک سال اخیر دچار تنش شده است و ریاض حتی این کشور را به حمله نظامی تهدید کرده بود.

رقابت‌های منطقه‌ای کشورهای عربی در افغانستان

پیش از این نیز نمایندگان پارلمان افغانستان هشدار دادند که حضور نظامیان کشورهای عربی در افغانستان زمینه ساز رقابت‌های منطقه‌ای شده و پیامدهای خطرناکی را در پی خواهد داشت.

پس از شکست تلاش‌های نظامی آمریکا و اعضای ناتو در افغانستان آمریکا برای تحت فشار قرار دادن طالبان دست به دامان کشورهای عربی شود.

گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که موضع عربستان سعودی در قبال افغانستان تغییر کرده و این کشور در همسویی با سیاست‌های آمریکا برای تضعیف طالبان در این کشور تلاش می‌کند.

دولت افغانستان در یک سال اخیر تلاش کرده تا با همکاری عربستان نشست علمای جهان اسلام را در ریاض برگزار کند و مشروعیت مبارزه طالبان با نیروهای افغان و آمریکایی را با چالش روبرو کند.

رسانه‌های عربی طی روزهای گذشته اعلام کردند که عربستان سعودی در نظر دارد نشست علمای اسلام را به منظور اعمال فشار بر طالبان برای پیوستن به روند صلح در ریاض برگزار کند.

امروز نیز علمای شماری از کشورهای اسلامی از جمله هیئت علمای افغانستان به ریاست مولوی «قیام‌الدین کشاف» در نشست عربستان سعودی شرکت کردند تا جنگ افغانستان را مورد بررسی قرار دهند.

طالبان در واکنش به این موضوع اعلام کرد که عربستان سعودی در مقابله کفر و اسلام نباید از آمریکا حمایت کند زیرا جنگ جاری علیه آمریکا تفاوتی با دوران شوروی ندارد و تجاوز نظامی آمریکا در افغانستان مشهود است.

جبران شکست با فراخوان نظامی‌گری کشورهای عربی در افغانستان

در چند ماه گذشته عربستان سعودی از طریق دیدار با مقامات آمریکایی و افغان تلاش کرده است تا جایگاه خود را در معادلات افغانستان از طریق مداخله در روند صلح این کشور تثبیت کند.

از سوی دیگر نیز غربی‌ها نیز برای جبران شکست در افغانستان تلاش می‌کنند تا پای کشورهای عربی بویژه عربستان سعودی را به جنگ افغانستان باز کنند. در همین رابطه روزنامه ویسا در گزارش اخیرش نوشت که سران ناتو به دستور ترامپ در نظر دارند تا کمبود نیروی نظامی غربی در جنگ افغانستان را با مشارکت کشورهای عربی جبران کنند.

به همین دلیل سران ناتو به سفارش ترامپ برای تامین منابع مالی و انسانی جنگ افغانستان به حمایت امارات، عربستان سعودی و قطر که از کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج هستند چشم دوخته است.

اگر چه عربستان سعودی برای رقابت با قطر، حضور در نزدیکی مرزهای جمهوری اسلامی ایران و حمایت از داعش به حضور نظامی در افغانستان تمایل بسیاری دارد. اما از نظر کارشناسان درحالیکه مقامات سعودی در یمن درگیر جنگ هستند، درگیر شدن در جنگ فرسایشی دیگری در افغانستان به ضرر عربستان است و این کشور را تضعیف خواهد کرد.

از سوی دیگر، اعزام نظامیان سعودی به افغانستان و مداخله آشکار عربستان نشان دهنده آن است که این کشور می‌تواند به دنبال هرچیزی بجز صلح در افغانستان باشد.زیرا حضور نظامیان سعودی در افغانستان نه تنها موجب برقراری صلح نخواهد شد بلکه روند صلح را با چالش‌های جدید منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای روبرو خواهد کرد.

با این حال به نظر می‌رسد که از جمله هدف‌های اصلی مداخله عربستان در روند صلح و حضور نظامی در افغانستان تضعیف طالبان و تقویت گروه تروریستی داعش در این کشور است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت