تخصیص اعتبار برای تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان مرکزی تصویب شد

تخصیص اعتبار برای تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان مرکزی تصویب شد

معاون عمرانی استاندارمرکزی با بیان اینکه تاکنون طرح جامع کاربردی برای مدیریت پسماند در استان مرکزی ارائه نشده است گفت: تخصیص اعتبار برای تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان مرکزی تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاراک، مهدی زندیه‌وکیلی ظهر امروز در جمع خبرنگاران درحاشیه جلسه کارگروه پسماند استان مرکزی با اشاره به اهمیت توجه به مدیریت پسماندهای عفونی اظهار داشت: با توجه به اینکه عمده مراکز درمانی و بهداشتی در شهر اراک متمرکز شده، در این جلسه مدیریت پسماند عفونی با اولویت بیشتر مورد بررسی قرار گرفت، پسماندهای عفونی در ابتدا باید بی‌خطرسازی شوند به غیر از چند مورد که هنوز این مهم را نجام نمی‌دهند سطح استان در این بخش به طور تقریبی پیشرفت مناسبی داشته است.

وی افزود: به کارگروه تخصصی پسماندهای عفونی تاکید شده که بین حد فاصل جلسات پسماند استان همه نقاط باقی مانده را بررسی کرده و هر چه زودتر تحت پوشش پسماندهای عفونی بیمارستانی قرار دهند.

معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: مقرر شد که پسماندهای عفونی با نظارت و تایید روزانه محیط زیست به شکل استاندارد لازم و منطبق بر معیارهای تعیین شده که شامل آهک پاشی و بی‌خطرسازی بوده دفن شده و گزارش آن از سوی محیط زیست ارائه شود.

زندیه وکیلی بیان کرد: فعالیت‌های مناسبی در راستای محیط زیست و مدیریت پسماند در همه حوزه‌ها انجام شده ولی متاسفانه تاکنون طرح جامع کاربردی برای مدیریت پسماند ارائه نشده بنابراین یکی دیگر از موارد جلسه تصویب تخصیص اعتبار از سوی برنامه و بودجه استان مرکزی در زمینه تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان بوده تا با برنامه‌ریزی مدون و کارشناسی بتوانیم به نتایج قابل قبولی در این زمینه دست یابیم.

وی عنوان کرد: در حال حاضر حدود 90 درصد از پسماندهای روستایی به شکل مکانیزه جمع‌آوری می‌شوند و در حوزه جمع‌آوری مشکلی نداریم ولی در حوزه دفن با توجه به اینکه دستورالعملی از سوی وزارت کشور در راستای پسماند روستایی تصویب شده مقرر شد که کارگروه ویژه‌ای در استان مرکزی پسماند روستایی را مدیریت کرده و پسماند روستایی را به مراکز شهرها انتقال دهند و نظارت کامل را بر مراحل دفن داشته باشند.

معاون عمرانی استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی یک استان صنعتی بوده و بنابراین دارای پسماند صنعتی هم است که مقرر شد برای ساماندهی به وضعیت پسماندهای صنعتی هم یک کارگروه ویژه تشکیل شود، پیش از این یک مرکز فعال پسماند ویژه صنعتی داشته و یک مرکز دیگر هم در حال اخذ مجوز است.

زندیه‌وکیلی ادامه داد: یکی از موارد مهم که باید همچنان دباره آن اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی شود موضوع تفکیک پسماند از مبدا بوده که باید کارها و برنامه‌های جامع‌تری برای آن تبیین و تدوین شود، در شهر اراک اقدامات خوبی انجام شده و برای دفن پسماندها محوطه‌سازی مناسب را داشته و در زمینه تراشه‌ها و لنفیدها یک مرکز به عنوان سرمایه‌گذار ورود کرده و پردازش پسماندها را برای حفاظت از محیط زیست انجام می‌دهند.

وی افزود: اقداماتی هم مانند انتقال پسماندهای شهرستان‌ها وجود دارد که باید به شکل مستمر از سوی دستگاه‌های ناظر و محیط زیست پایش و پیگیری شود تا در نهایت به نتیجه مطلوب مدیریت پسماند استان مرکزی دست یابیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران