سرعت تأمین بذر چند برابر شود؛ در راستای تأمین بذر جا مانده‌ایم

سرعت تأمین بذر چند برابر شود؛ در راستای تأمین بذر جا مانده‌ایم

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید سرعت تأمین بذر چند برابر شود گفت: موضوعی که باید خیلی به آن توجه کنیم تأمین بذر است چرا که در راستای تأمین بذر جامانده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، عباس کشاورز صبح امروز در جلسه مشورتی پروژه ارتقا امنیت غذایی ایران- ایکاردا که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد بابیان اینکه در راستای توانایی و رونق کشاورزی آبی استان همه باید حمایت کنیم اظهار داشت: دیم رقیب زراعت آبی نیست، در چند استان کشور عموم زندگی مردم وابسته به دیم است ازجمله لرستان، کردستان و کرمانشاه که سهم زمین آبی در زراعت خیلی کم است و در حد 20 و 30 درصد است.

وی افزود: ما باید اراضی دیم را به‌عنوان یک منبع نگاه کنیم، تکنولوژی برای دیم نداریم و دیم کارهای کشور آسیب‌پذیرترین طبقات اجتماعی هستند چراکه سرانه زمینشان کم است، خیلی ظلم است انتظار از کشاورزان دیم کار داشته باشیم که فعال باشند، سرمایه‌گذاری کنند و توصیه‌های ما را نیز قبول کنند ولی این وضعیت را داشته باشند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: باید برای این افراد راهی پیدا کنیم و دور از شأن کشور و کشاورزان است که این‌قدر آسیب‌پذیر باشند بنابراین آسیب‌ها شناسایی و فضایی پیش آمد که از این فرصت استفاده و پروژه را تعریف کردیم.

وی بیان کرد: آنچه که ما در تحقیقات عرضه می‌کنیم حاصل ایستگاه‌های ما است، طرح ایکاردا نشان داد ما در دستاوردهایمان تطبیق سازگاری محلی وجود نداشته است، اگر همه ما به‌عنوان کسانی که خدمت می‌کنیم به کشور، کمک کنیم فعالان کشاورزی بتوانند پس‌انداز کنند توسعه اتفاق می‌افتد.

کشاورز تصریح کرد: توسعه را دولت اصلاً نمی‌تواند انجام دهد، اولین گام همه ما این است که باید کمک کنیم کشاورزان درآمد شان را پس‌انداز کنند تا بتوانند کالا، نهاده و تجهیزات بهتری بخرند و از سموم خوب استفاده کنند.

وی بابیان اینکه کشاورزان دیم از این لحاظ بسیار شکننده هستند و بدترین شرایط رادارند خاطرنشان کرد: خاک‌های ما در جریان فرسایش است؛ خاک ازنظر پایداری اقتصادی اهمیتش از آب کمتر نیست، اراضی دیم به علت شیب و خالی بودن زمین در بخشی از سال فرسایش در این زمین‌ها بیشتر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: دیم تنها منجر شده به گندم یا جو و چند درصد نخود یا عدس و تنوعی در دیم نداشته‌ایم، تنوع محصولات ازنظر ریسک بسیار مهم است، زمانی یک محصول کشت می‌شود در صورت خوب نبودن بازار کشاورز متضرر می‌شود.

وی اظهار داشت: کشاورزی با دامداری عجین است و کشاورزی ما کوهستانی است؛ هر کاری می‌کنیم باید توجه به دام نیز داشته باشیم؛ اصول جدید را برای دیم طی دو سال انجام دادیم، اصول بر مبنای استفاده از حداکثر آب باران و به حداقل رساندن فرسایش است؛ سال زراعی 95 - 96 برای برخی مناطق کشور فاجعه بود و چون اکثر اراضی شان دیم بود حتی 300 کیلو گندم برداشت نداشتند.

کشاورز افزود: باید دیم را چند محصول ببینیم، توصیه بر این است که هر جا علوفه می‌کارید مخلوط بکارید، دنبال این هستیم که زراعت دیم ترکیب داشته باشد، 30 تا 40 درصد غلات بماند برای ما کافی است و باید کشاورزان را قانع کنیم به کاشت علوفه و همه را باید در پاییز بکاریم.

وی عنوان کرد: باید کشت مستقیم بکاریم، کشت مستقیم ما مشکل دارد و باید دستگاه دقیق، هوشمند و کارا داشته باشیم که بذر سه و چهار سانت را به عمق 20 تا 30 سانت نرم کند بدون اینکه شخم زده شود، این نسخه نجات دیم کشور است با اصل پایداری؛ پایداری از هر تولید مقطعی پراهمیت‌تر است، کشاورزی دیم کشور ظرفیت‌های ناشناخته زیادی را دارد که می‌تواند به غلات، علوفه و روغن کمک کند و می‌تواند خاک را پایدار کند و درآمد مستمر اطمینان‌بخش برای کشاورز ایجاد کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: بعضی از روش‌های قدیمی زمان‌بر را سرعتش را بالابرده‌ایم و ایکاردا در این زمینه خیلی به ما کمک کرده است؛ عامل رشد تقاضا است، سرعت انتقال تکنولوژی و ظرفیت دسترسی ما به علم جهان را بالابرده‌ایم، اصل کار علمی و فنی نظم است و نقاط ضعفمان را پیداکرده‌ایم.

وی تصریح کرد:یکی از ضعف‌های بزرگ کشاورزی تعداد بوته با عمق مناسب استقرار است حتی در ذرت، نه تراکم درست است و نه عمق جایگذاری‌مان؛ اولین کلید این موفقیت توجه به کارنده کشت مستقیم کیفی است و دومین روش مدیریت علف هرز است.

کشاورز بابیان اینکه استمرار تجربه و افزایش مشارکت کشاورزان از دیگر مباحث است خاطرنشان کرد: باید سرعت تأمین بذر را چند برابر کنید و ما نیز حمایت می‌کنیم، موضوعی که باید خیلی به آن توجه کنیم تأمین بذر است ولی در راستای تأمین بذر جامانده‌ایم.

وی گفت: امسال مزارع بسیار زیاد نخود در کشور داشتیم مزرعه، کشت و برداشت مکانیزه بود بنابراین طرح ایکاردا نسخه‌جات بخش دیم است.

انتهای پیام/ م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon