سخت‌گیری ‌برخی‌ مسئولان ‌‌رتبه فضای کسب و کار آذربایجان شرقی را کاهش داد

سخت‌گیری ‌برخی‌ مسئولان ‌‌رتبه فضای کسب و کار آذربایجان شرقی را کاهش داد

رئیس اتاق بازرگانی تبریز، برخی از دلایل رتبه پایین فضای کسب و کار استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: سخت گیری برخی از مسئولین استان در مسایل اقتصادی و اجتماعی، فضای کسب و کار را کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، صمد حسن زاده عصر امروز در نشست خبری با خبرنگاران، از برگزاری بیست و چهارمین «همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی» تبریز خبر داد و اظهار داشت: این همایش برای اولین بار با حضور تجار خارجی و کشورهای همسایه، اول آذر ماه در تالار بزرگ پتروشیمی تبریز برگزار می‌شود.

وی برخی از موضوعات محوری این همایش را مورد توجه قرار داد و گفت: قانون تسهیل فضای کسب و کار، قوانین مالیاتی، گمرکی و بانکی و... مواردی بود که در همایش‌های قبلی مطرح شد و اصلاحات زیادی را در قوانین ایجاد کرد.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه این همایش با محوریت «الگوی دیپلماسی اقتصادی و حمایت از کالای ایرانی» برگزار می‌شود، ابراز داشت: جنگ اقتصادی، کشور ما را تهدید کرده و دشمنان، ظالمانه تهدیدها و تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال می‌کنند ولی ملت در برابر تحریم برنامه مقابله و ایستادگی دارند و دولت هم برای کاهش اثرات تحریم، در کنار مردم و فعالان اقتصادی است.

وی از بررسی برخی از مشکلات حوزه صنعت و اقتصاد استان در این همایش خبر داد و افزود: مشکلات تامین ارز و ثبت سفارش برای واردات مواد اولیه و تجهیزات، ترخیص کالاهای وارد شده به گمرک، واردات بدون انتقال ارز، افزایش اختیارات استان‌ها برای کاهش بروکراسی و تصمیم گیری در ورود موقت‌ها، افزایش اعتبارات بودجه استانی و استرداد به موقع مالیات بر ارزش افزوده صادر کنندگان، تامین نقدینگی تولیدکنندگان، تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی، الزام به استفاده از صندوق‌های مکانیزه برای دریافت مالیات، تهاتر بدهی مالیاتی پیمانکاران با مطالبات شرکت‌ها از دولت، تعدیل در مالیات سِتانی و تعیین سهم مالیات متناسب با شرایط اقتصادی، ضرورت اصلاح ارزش‌های پایه صادراتی گمرکی، کاهش مالیات بر درآمد فعالان اقتصادی از سقف 25 درصد به 10 درصد، ضرورت حذف بخشنامه‌ها و قوانین که موجب سردرگمی مودیان مالیاتی شده است از جمله موضوعات مهم مورد بررسی در این همایش خواهد بود.

حسن زاده با اشاره به بررسی مشکلات قالیبافان استان و رفع موانع تولید و صادرات این عرصه، ابراز داشت: بیش از 50 درصد تمامی تولیدات فرش کشور متعلق به استان آذربایجان شرقی است که 250 هزار نفر از این صنعت ارتزاق می‌کنند و باید برای رفع مشکلات این قشر تصمیمات لازم اتخاذ شود.

وی با انتقاد از اینکه فضای کسب و کار کشور مناسب نیست و رتبه آذربایجان شرقی هم در فضای کسب و کار رتبه مناسبی نیست، خاطر نشان کرد: باید فضای کسب و کار استان بالاتر از سایر استان‌ها باشد در حالی که رتبه ما در 16 یا 14 است که اثرات این فضای کسب و کار پایین، خود را نشان خواهد داد. 

رئیس اتاق بازرگانی تبریز، برخی از دلایل رتبه پایین فضای کسب و کار استان را مورد اشاره قرار داد و گفت: سخت گیری برخی از مسئولین استان در مسایل اقتصادی و اجتماعی، فضای کسب و کار را کاهش داده است. 

وی در ادامه، در پاسخ به سوالی در مورد واگذاری ماشین سازی، واگذاری این شرکت را حیثیتی دانست و گفت: اختیار واگذاری این کارخانجات در اختیار سازمان خصوصی سازی است ولی باید به دنبال فردی باشیم که ماشین سازی را نجات دهد و دانش فنی آن را داشته باشد.

حسن زاده با تاکید بر اینکه قوانین کشور اجازه نمی‌دهد سرمایه گذاران خارجی با تضمین سرمایه در کشور حضور یابند، تصریح کرد: در کشورهای صنعتی شاید مشابه کارخانه ماشین سازی به تعداد انگشتان دست وجود نداشته باشد ولی این کارخانه پیشرفته ترین ماشین آلات را می‌تواند بسازد اما برخی قوانین موجب افت شدید این کارخانه شده است.

وی فروش کارخانه به فرد حاضر را توجیه ناپذیر عنوان کرد و گفت: خریدار جدید با پرداخت رقم جزیی، ماشین سازی را در اختیار گرفت. هرچند وی فردی بسیار محترم است ولی اصلا اهلیت صنعتی ندارد، واگذار شد و امروز به این روز افتاده است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon