امضای تفاهم‌نامه خانه کتاب و شهرداری تهران برای توسعه کتابخوانی

امضای تفاهم‌نامه خانه کتاب و شهرداری تهران برای توسعه کتابخوانی

همزمان با بیست و ششمین دوره هفته کتاب،‌ خانه کتاب و شهرداری تهران تفاهم‌نامه‌ای به منظور توسعه کتابخوانی امضا کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا‌، به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، مراسم امضای تفاهم‌نامه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور سعید اوحدی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل خانه کتاب، اصغر احمدی، سرپرست موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی شهرداری تهران، محمد حسن‌زاده؛ رئیس انجمن ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران و نماینده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران روز دوشنبه (28 آبان‌ماه) در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار شد.

ضرورت استفاده از ظرفیت نویسندگان ساکن پایتخت

مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به ظرفیت‌ بالا در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی در تهران اعلام کرد: بیش از 70 درصد ناشران و فعالیتهای نشر کشور در تهران اتفاق می‌افتد. گرچه این آمار نشانگر توسعه نامتوازن نشر در کشور است اما ظرفیت مطلوبی برای تهران به شمار می‌رود.

حسینی‌پور ادامه داد: بیش از هفت هزار نفر از اهل قلم در تهران حضور دارند و این پدیدآورندگان فرصتی برای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: بیش از 300 کتابخانه زیرمجموعه سازمان فرهنگی شهرداری تهران است که موجب تقویت کتابخانه‌ها و خرید تازه‌های کتاب شده و برگزاری نمایشگاه‌هایی مانند «یاد یار مهربان» موجب تقویت کتابخانه‌های مدارس شده است.

دبیر بیست و ششمین دوره هفته کتاب با اشاره به وضعیت مطلوب تولید محتوا در کشور بیان کرد: در سال 1396 بیش از صد هزار جلد کتاب چاپ شده داشته‌ایم که بیش از 60 هزار جلد چاپ اول بوده‌اند و از این نظر در تولید محتوا مشکلی نداریم. اما در توزیع کتاب با مشکل مواجه هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به آمار موجود در اکثر استان‌های کشور تعداد کتابفروشی‌ها بیش از ناشران است اما در تهران برعکس بوده و تعداد ناشران بیشتر از کتابخانه‌هاست از این رو برای توسعه ویترین کتاب بایستی عملیات جدیدی انجام دهیم.

حسینی‌پور با تأکید بر راه‌اندازی ویترین کتاب گفت: باید با هم‌افزایی همه نهادهای فرهنگی و حوزه کتاب به افزایش سرانه مطالعه کشور کمک کنیم و اگر بتوانیم آمار مطالعه در کشور را حتی یک دقیقه‌ افزایش دهیم  قدم مثبتی در این راه برداشته‌ایم.

ضرورت استفاده از فضای مجازی برای کتابخوانی

در این برنامه رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به آیات قرن کریم و کتاب نهج‌البلاغه که بیانگر عمق علم است گفت: موضوع کتاب، کتابداری و کتابخوانی جایگاه ویژه‌ای در آموزه‌های دینی و ملی ما دارد.

اوحدی همچنین با بیان ابیاتی نظیر «توانا بود هرکه دانا» بود گفت: بستر کتاب و کتابخوانی در آموزه‌های فرهنگی و اجتماعی ما نیز حضور دارد و باید توسعه پایدار را از طریق کتاب و کتابخوانی ایجاد کنیم.

وی درباره اقدامات فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران 372 کتابخانه در تهران را اداره می‌کند که این کتابخانه ها بیش از یک‌ میلیون نفر عضو داشته و بیش از 10 میلیون نسخه کتاب در این کتابخانه‌ها موجود است.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به حال بد کتاب در کشور بیان کرد: یکی از موانع مسیر توسعه کتابخوانی فضای مجازی است و کاش می‌شد از این فضا برای توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی استفاده کرد.

انتقاد از عدم حضور کتابدار در آموزش و پرورش

سرپرست موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی شهرداری تهران نیز با اشاره به معجزه پیامبر اسلام(ص) گفت: اگر ما فقط همین یک بهانه را داشته باشیم که معجزه پیامبر(ص) کتاب بوده است برای پرداختن بی حد و حصر به این مساله کفایت می‌کند.

احمدی با تشبیه کتاب به نخ تسبیح تعلیم و تربیت گفت: کتاب خلاقیت افراد را مدام بازتولید می‌کند و در پی مطالعه کتاب سطحی متعالی از نوع مصرف به شمار می‌رود و مصرفی خلاقه است.

وی با اشاره به عناصر مورد نیاز گفتمان کتابخوانی توضیح داد: باید ابتدا از نظر ذهنی آماده باشیم، دوم از نظر قانون و مقررات شرایط را فراهم سازیم و در مرحله سوم بایست زمینه عملیاتی آن را فراهم کنیم و امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان‌ها قدم برداشتن در مرحله عملیاتی برای توسعه کتابخوانی است.

رئیس انجمن ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران نیز با بیان اینکه کتاب یک دانایی صادقانه است، گفت: در عصر کنونی رسانه‌ها به دنبال شکل‌دهی افکار انسان‌ها هستند اما کتاب‌ها صادقانه در دانایی را به روی افراد باز می‌کنند.

حسن‌زاده ایام هفته کتاب را فرصتی برای قدردانی از تلاش نویسندگان، اهالی اهل قلم، ناشران، مسئولان کتابخانه‌ای و کتابداران دانست و با انتقاد از رویکرد آموزش و پرورش در حوزه کتاب و کتابخوانی گفت: تأکید آموزش و پرورش بر کتاب درسی است و افراد را یاد می‌دهد که برای یادگیری به بیش از یک منبع مراجعه نکنند؛ از این رو افراد اعتقادی به خواندن و مطالعه بیشتر ندارند.

حسن‌زاده افزود: باید منابع اطلاعاتی و دانشی بیشتری را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم و مراجعه به کتابخانه‌های مدارس و محله‌ای و دعوت از کتابدار به مدارس را انجام دهیم.

در پایان مراسم آیین امضا و تبادل تفاهم‌نامه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی بین سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با موسسه خانه کتاب، مؤسسه آموزش عالی علمی-کاربردی شهرداری تهران، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و انجمن ارتقای کتابخانه‌های عمومی ایران برگزار شد.

بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «حال خوش خواندن» از تاریخ 24 آبان تا 1 آذرماه با مشارکت بیش از 60 نهاد و سازمان در سراسر کشور برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران