مخترع اصفهانی چراغ اقتصاد مقاومتی را پرنورتر کرد

مخترع اصفهانی چراغ اقتصاد مقاومتی را پرنورتر کرد

گاهی مخترعان در گوشه‌گوشه این کشور دست به تغییرات کوچک می‌زنند، تغییراتی که در برخی موارد تحولات بزرگی ایجاد می‌کند. مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتر، تنها چیزی است که برای اقتصاد مقاومتی به آن نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان،  "نگاه کردن به اطراف" شاید از جمله هنرهایی باشد که در وجود همه ما نهفته است اما تعداد محدودی به آن توجه می‌کنند و آن را پرورش می‌دهند و این هنر زمانی ارزشمندتر می‌شود که با دیدی عمیق‌تر  به این هنر دیگران بنگریم.

در برخی موارد با ایجاد تغییرات کوچک می‌توان اثرات بزرگی بوجود آورد. رسول فصیحی مخترع 52 ساله ازجمله این گروه انسانهاست و هرچند که رشته تحصیلی مرتبطی با علایق خود نداشته اما به فکر تغییر و تحول در دنیای اطراف خود می‌افتد.

این مخترع دستی هرچند کوچک در لامپ‌های کم‌مصرف برده و اثری عجیب را ایجاد کرده است چیزی که شاید ما بیشتر به دنبال آن هستیم. لامپی با  نور بیشتر، عمری طولانی‌تر و شاید نشکن بودن. این تمام چیزهایی است که این مخترع جز کمبود لامپ‌های موجود دیده و سعی در برطرف کردن آنها کرده است.

در ادامه به گفت‌وگو با او می‌نشینیم:

تسنیم:در مورد اختراع خودتان توضیح بدید.

فصیحی: من لامپی را اختراع کردم که می‌تواند نور 360 درجه بدهد. در لامپ‌هایی که در بازار هستند نمی‌توان نور را به صورت 360 درجه داشته باشیم.

تسنیم:لامپ‌های موجود در بازار چگونه هستند؟

فصیحی: لامپ‌های موجود در بازار فیبر مدار چاپی هستند و ال‌ای‌دی‌ها در فیبر مدار بسته دوبعدی چیده شده که آنها توسط یک حباب می‌توانند فقط نور را تا شعاع تقریبا 180 درجه بچرخانند. به همین علت در لامپ‌های قدیمی اصولا سطحی که سمت خنک‌کننده آن باشد در تاریکی قرار می‌گیرد.

اختراع من این مزیت را دارد که نور را به طور کامل در تمام جهت‌ها مانند لامپ‌های فیلامنتی یا تنگستنی قدیمی پخش می‌کند.

تسنیم: چه شد که به فکر این ایده افتادید؟

فصیحی: اولین مورد این بود که وقتی در منازل لامپ‌های ال‌ای‌دی جدید را به خاطر کم‌مصرف بودن استفاده می‌کنند به ویژه در لوستر‌ها، اگر به سمت بالا ببندند یعنی حباب به سمت بالا باشد سقف را روشن می‌کند و سمت پایین در نور کم  قرار می‌گیرد و اگر در جهت معکوس قرار بگیرد این دفعه سقف در تاریکی یا نور کم قرار می‌گیرد و سقف کم نور باعث می‌شود که فضا کوچک‌تر به نظر برسد به همین دلیل من به این فکر افتادم که با روشی نور را به صورت 360 درجه بتوانم مانند لامپ‌های تنگستنی قدیمی و فیلامنتی بچرخانم.

تسنیم: مواد اولیه برای تولید این لامپ چیست؟

فصیحی: در مواد اولیه تفاوتی وجود ندارد همه لامپ‌های ال‌ای‌دی، شامل ال‌ای‌دی‌، فیبر مدار چاپی، ته پیچ، حباب و یک خنک‌کننده هستند. ما هم همه این مواد را در این لامپ به کار بردیم ولی تفاوت ما نوع برش‌هایی است که روی فیبر مدار چاپی می‌دهیم. این برش‌ها سبب می‌شود که اجازه دهد فیبر مدار چاپی دور یک سطح استوانه‌ایی بچرخد و نور 360 درجه را به ما بدهد.

تسنیم: هزینه تولید یک لامپ شما چقدر است؟

فصیحی: البته من لامپ های مختلف در وات های مختلف تولید کردم تقریبا از 13 وات به بالا. در حال حاضر نمی‌توانم در مورد هزینه تمام شده این لامپ‌ها صحبت کنم ولی می‌توانم بگویم که اگر ازران‌تر از لامپ‌های مشابه هم وات خودش نباشد، گران‌تر نیست.

تسنیم:مشکلات شما برای تولید این محصول چه بوده؟

فصیحی: من مشکل خاصی در این راه نداشتم. فقط این طرح زمان‌بر بود. نزدیک به 8 ماه ثبت اختراع طول کشید. زمان زیادی برای داوری طولانی شد و علت آن این بود که باید تحقیق در تمام دنیا می‌شد که نمونه آن موجود نباشد. تنها مشکل همین بود. در مدل‌سازی نیز، پیدا کردن کسانی که بتوانند دقیقا چیزی که من می‌خواهم را پیاده کنند و قالب بسازند باعث تاخیر در اجرا شد.

تسنیم:و مشکلات شما برای تولید انبوه این لامپ‌ها چیست؟

فصیحی: تنها مشکل برای تولید انبوه این لامپ سرمایه در گردش بالای مورد نیاز برای تولید این محصول به علت مصرف زیاد آن در کشور است و به طور مسلم برای صادرات نیز سرمایه در گردش بسیار زیادی نیاز دارد.

تسنیم: چه کسانی در این راه به شما کمک کردند؟

فصیحی: در طراحی، ساخت و مدل‌سازی و خود ایده هیچ فردی به من کمک نکرده است، اما در تولید قطعات از شرکت‌های مختلف استفاده کردم و همه شرکت‌ها بنا به سفارش من قطعه ساختند و من در این مورد هیچ مشاوره‌ای دریافت نکردم.

تسنیم: برای تولید انبوه این محصول چند نفر مشغول به کار می‌شوند؟

فصیحی: خوشبختانه مراحل تولید لامپ ال‌ای‌دی در تمام دنیا تقریبا دستی است به جز نصب ال‌ای‌دی روی فیبر مدار چاپی، بقیه مراحل لامپ‌ها در تمام دنیا حتی در چین هم به صورت دستی جمع می‌شود. به همین علت تولید انبوه نیاز به کارگر زیاد دارد و فکر می‌کنم اگر ما با توجه به مصرف روز‌افزون این نوع لامپ در کشور و بازاری که می‌تواند در خارج از کشور داشته باشد نیروهای انسانی زیادی را به کار می‌گیرد. در حال حاضر کارخانه‌ای تولید لامپ داخلی زیر 100 نفر پرسنل ندارند.

تسنیم: در چه مرحله‌ای از تولید هستید؟

فصیحی: مدل سازی‌ها و تست‌ها انجام شده، بعضی از قالبها آماده است و فکر می‌کنم که اولین لامپ 13 واتی که مخصوص لوستر هست نزدیک به یک ماه دیگر نمونه تجاری‌سازی شده آن در بیاید ولی برای تولید انبوه بستگی به شرایط جذب سرمایه‌گذار دارد.

تسنیم:چنانچه به تولید انبوه برسید به فکر توسعه و یا صادرات هستید؟

فصیحی: قطعا. زیرا به قول یکی از دوستان نصف زمین همیشه در تاریکی است پس نیاز به نور همیشه هست و به علت کیفیتی که این کالا دارد و قابل صادرات بودن آن، صادرات یکی از اهداف من است.  

تسنیم:توقع شما از مسئولان؟

فصیحی: فقط حمایت.

تسنیم: حرف آخر؟
فصیحی: امیدوارم هستم که بتوانیم فضایی را برای تولید انبوه این محصول ایجاد کنیم تا با توسعه آن نفرات زیادی را مشغول به کار شوند و نان سرسفره خانواده ببرند.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon