ترکش قانون منع به کارگیری بازنشستگان دامن ورزش همدان را گرفت

ترکش قانون منع به کارگیری بازنشستگان دامن ورزش همدان را گرفت

در حالی که بر اساس اعلام معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان قانون منع به کارگیری بازنشستگان شامل روسای هیئت‌های ورزشی می‌شود، رئیس ۵ هیئت ورزشی استان همدان بازنشسته هستند و باید تا ۱۵ آذر از مسئولیت خود کناره گیری کنند. .

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، با تأیید قانون منع به کارگیری بازنشستگان توسط شورای نگهبان و ابلاغ این قانون توسط رئیس جمهور، فعالیت افرادی که مشمول این قانون می‌شدند پس از 15 آذر ماه سال 97 غیرقانونی و خلاف مقرارت است؛ چنان که ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در گفت و گویی تاکید کرد: در صورتی که  بازنشستگان شاغل پست‌های خود را تا 15 آذر ماه تحویل ندهند به دادگاه معرفی می‌شوند. 

هر چه از زمان ابلاغ این قانون گذشت جدیت دستگاه‌های مختلف برای عمل به آن بیشتر شد و بسیاری از مدیران رده بالای کشوری از جمله تعدادی از استانداران مسئولیت خود را ترک کردند.

استاندار همدان مشمول قانون بازنشستگی شد

محمد ناصر نیکبخت استاندار سابق همدان نیز از جمله مدیرانی بود که مشمول این قانون شد. 

نیکبخت از زمان دولت اصلاحات و استانداری علی اصغر زبردست به عنوان معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان انتخاب شد و در دولت نهم نیز در همین مسئولیت ماند. 

وی در آبان ماه سال 1392 با حکم وزیر کشور به عنوان استاندار همدان معرفی شد تا آن که پس از 5 سال تحربه استانداری همدان در آبان ماه سال 97 به دلیل آن که مشمول قانون عدم بکارگیری بازنشستگان می‌شد جای خود را به سعید شاهرخی داد.

چالش ورزش کشور  با قانون منع به کارگیری بازنشستگان

بر اساس اعلام مجلس شورای اسلامی و تایید وزارت ورزش و جوانان علاوه بر مدیران دولتی قانون منع به کارگیری بازنشستگان شامل روسای فدراسیون‌های ورزشی هم می‌شود. 

از زمان ابلاغ این قانون چند رئیس بازنشسته فدراسیون از جمله رئیس فدراسیون والیبال و رئیس فدراسیون فوتبال برای ترک مسئولیت خود تحت فشار هستند. 

البته بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال این فدراسیون نهاد دولتی محسوب نمی‌شود و رئیس فدراسیون معتقد است قانون منع به کارگیری بازنشستگان شامل وی نخواهد شد. 

در این میان حتی برخی از کارشناسان ورزشی اعتقاد دارند اگر این قانون شامل رئیس فدراسیون فوتبال هم بشود به دلیل قوانین خاص فدراسیون جهانی فوتبال و تاکید فیفا بر عدم دخالت دولت‌ها در فوتبال در صورت تغییر رئیس فدراسیون ممکن است فوتبال ایران تعلیق شود. 

درحالی که مسئولان وزارت ورزش و جوانان و نمایندگان مجلس در چند وقت اخیر به دنبال راهکاری برای حفظ یا برکناری مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، بودند تا از یک سو کمترین تبعات را برای فوتبال ایران داشته باشد و از سوی دیگر مغایرتی با قانون منع به کارگیری بازنشستگان نداشته باشد، معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد روسای هیئت‌های ورزشی نیز مشمول این قانون می‌شوند.

محمدرضا داورزنی روز دوشنبه در جلسه مشترک روسای فدراسیون‌ها با وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد قانون منع به کارگیری بازنشستگان در هیئت‌های ورزشی سراسر کشور باید اجرا شود. 

وی در این جلسه با اشاره به این که طبق بحث رای وحدت رویه که سال گذشته از سوی دیوان محاسبات کشور اعلام شد ریاست هیئت ورزشی یک استان شغل نیست و مشمول قانون دو شغله‌ها نمی‌شود عنوان کرد:  با این حال رئیس هیئت نمی‌تواند بازنشسته باشد و 15 آذر دستگاه‌های نظارتی به این موضوع ورود و نظارت می‌کنند.

روسای 5 هیئت ورزشی استان همدان بازنشسته هستند

در واقع اگر تا 15 آذر ماه رئیس هیئتی در یکی از استان‌های کشور بازنشسته باشد و صندلی خود را ترک نکند تخلف کرده و به دادگاه معرفی می‌شود. 

پس از انتشار این خبر با پیگیری‌های خبرنگار تسنیم در همدان مشخص شد رئیس 5 هیئت ورزشی استان همدان بازنشسته هستند و تا 15 آذر باید از صندلی خود را ترک کنند. 

کریم ملکی، رئیس هیئت والیبال، پرویز ریحانی رئیس هیئت بسکتبال، محمد عیوقیان، رئیس هیئت انجمن‌های ورزشی، ناصر مرادی رئیس هیئت شمشیربازی و محمود کوثری فرد، رئیس هیئت کبدی استان همدان به دلیل بازنشستگی مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌شوند.

کریم ملکی در تیرماه سال 95 با 10 رای مجمع مجید عاشوری و علی اصغر قنادان رقبای خود در مجمع انتخاباتی هیئت والیبال استان همدان را پشت سر گذاشت و برای 4 سال به عنوان رئیس این هیئت انتخاب شد. وی در دهه 80 نیز سابقه ریاست هیئت والیبال را در کارنامه خود دارد. 

پرویز ریحانی نیز در بهمن ماه سال 92 در مجمع انتخاباتی هیئت بسکتبال بدون رقیب برای اولین بار به عنوان رئیس این هیئت انتخاب شد. 

وی در اردیبهشت ماه 97 نیز با 12 رای مجمع کریم اسدی رقیب خود را پشت سر گذاشت و برای 4 سال دیگر در این مسئولیت ابقا شد. 

محمد عیوقیان رئیس سابق هیئت فوتبال استان همدان که در مجمع انتخاباتی هیئت فوتبال در اسفند ماه سال 95 رقابت را به عباس صوفی واگذار کرد، در اردیبهشت سال 97 به عنوان نامزد ریاست در مجمع انتخاباتی هیئت انجمن‌های ورزشی شرکت کرد و با 15 رای مجمع جانشین حمدیه رئیس سابق این هیئت شد. 

ناصر مردادی نیز که 4 سال سابقه ریاست هیئت شمشیربازی را در کارنامه خود داشت در تیرماه سال 97 بار دیگر از مجمع انتخاباتی هیئت شمشیربازی استان همدان رای اعتماد گرفت و در این مسئولیت‌ ابقا شد.

محمود کوثری فرد نیز سالها است که به عنوان رئیس هیئت کبدی استان همدان فعالیت می‌کند.

چالش یا توفیق اجباری

با توجه به آن که رئیس 5 هیئت ورزشی استان همدان شامل قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌شوند پس از ترک مسئولیت این افراد تا تاریخ 15 آذر ماه، مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان باید برای این هیئت‌ها سرپرست انتخاب کند و حداکثر ظرف 3 ماه از تاریخ انتصاب سرپرست، مجمع انتخاباتی این 5 هیئت ورزشی برگزار شود. 

نظر به این که سرپرستان هیئت‌های ورزشی اختیار تام ندارند و نمی‌توانند اقدام به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت کنند  و نیز از آنجا که مسبوق به سابقه است برخی از سرپرستان هیئت‌ها به محض قبول این مسئولیت تلاش می‌کنند با مهره چینی در هیئت و ایجاد ارتباط با اعضا، کنترل مجمع را در اختیار بگیرند و مجمع انتخاباتی را به مجمعی فرمایشی تبدیل کنند، قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌تواند برای ورزش همدان به ویژه در 5 هیئت والیبال، بسکتبال، شمشیربازی، کبدی و انجمن‌های ورزشی به یک چالش تبدیل شود. 

اما اگر بخواهیم از زاویه دیگری به این موضوع نگاه کنیم قانون منع به کارگیری بازنشستگان می‌تواند یک توفیق اجباری برای برخی از این هیئت‌ها باشد؛ چرا که روسای برخی از این هیئت‌های ورزشی به دلیل سال‌ها حضور در این مسئولیت و همچنین به خاطر شرایط سنی انگیزه کافی برای تغییرات اساسی و برنامه ریزی اصولی و بلندمدت ندارند و به همین دلیل این هیئت‌ها یا درجا زده‌اند و یا پسرفت داشته‌اند که به عنوان مثال می‌توان به دو هیئت والیبال و بسکتبال اشاره کرد.

گزارش از محمد حسامی

انتهای پیام/ ت

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon