کشت کلزا در اراضی شالیکاری گیلان با ورود ارقام جدید توسعه می‌یابد

کشت کلزا در اراضی شالیکاری گیلان با ورود ارقام جدید توسعه می‌یابد

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تداخل برداشت کلزا با زمان کاشت برنج در این استان گفت:‌ کشت کلزا در اراضی شالیکاری گیلان با ورود ارقام جدید توسعه می‌یابد.

ابراهیم اکبرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ با توجه به اینکه ارقام فعلی گیاه کلزا دوره رشد طولانی‌تری دارند و زمان برداشت آن نیز با زمان شروع کاشت برنج تداخل پیدا می‌کند می‌توان این محدودیت‌ها را با ورود ارقام جدید کلزا برطرف کرد.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان استفاده از ارقام جدید کلزا را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت:‌ کشت ارقام جدید گیاه کلزا که دوره رشد به مراتب کوتاهتری نسبت به سایر ارقام فعلی دارند سبب می‌شود زمینه لازم جهت عمل‌آوری این گیاه در اراضی شالیزاری فراهم شود.

اکبرزاده برخی باورها مبنی بر اینکه کشت کلزا یا سایر محصولات خاک را برای کشت محصول اصلی فقیر می‌کند را رد کرد و افزود: از آن‌جا که ریشه گیاهانی نظیر کلزا بسیار سطحی است بنابراین هیچ آسیبی به زمین‌ زراعی جهت کاشت محصولاتی نظیر گندم و جو وارد نمی‌کند.

وی با تأکید بر اینکه کشت متناوب کلزا و گندم و جو هیچ تداخلی بین این گیاهان ایجاد نمی‌کند تصریح کرد: زمان کاشت این محصولات کاملاً با هم متفاوت است علاوه بر این از لحاظ علم گیاه شناسی نیز کشت متناوب کلزا،‌ گندم،‌ جو و سایر محصولات هیچ آسیبی به زمین زراعی وارد نمی‌کند.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان از افزایش عملکرد گندم و جو در صورت کاشت متناوب کلزا سخن گفت و ابراز داشت:‌ سطح برداشت مواد غذایی از خاک توسط کلزا با سطح برداشت مواد مغذی توسط گندم متفاوت است بنابراین هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

اکبرزاده به توصیه‌های جهاد کشاورزی گیلان به گندم کاران استان جهت کشت متناوب گندم و کلزا در اراضی اشاره کرد بیان داشت: تحقیقات و آمارها نشان می‌دهد یکی از دلایل موفقیت بسیاری از کشورها در تولید کلزا و گندم به دلیل کاشت متناوب این گیاهان است.

وی عمده‌ترین محدودیت‌های کاشت کلزا در اراضی شالیکاری گیلان را متذکر شد و اظهار داشت: وجود ارقام با دوره رشد طولانی، ایجاد تداخل در زمان برداشت کلزا و زمان کاشت برنج‌ و بارندگی‌های بسیار زیاد و آب‌گرفتگی اراضی از جمله این موانع و محدودیت‌ها هستند.

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در صورت رفع این محدودیت‌ها و ورود ارقام جدید کاشت کلزا در اراضی شالیزاری گیلان میسر می‌شود گفت:‌ جهاد کشاورزی گیلان درصدد است برنامه‌های جدید خود را در راستای توسعه کشت کلزا در اراضی شالیزاری اجرایی کند.

اکبرزاده شهرستان‌هایی که در آن‌ها کاشت گندم به مقدار زیاد رواج دارد را برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در 7 نقطه از استان گیلان گندم کاشت می‌شود که شهرستان رودبار با بالاترین سطح زیر کشت از این لحاظ در رتبه اول و شهرستان سیاهکل در رتبه دوم قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، کشت کلزا به عنوان یک دانه روغنی بسیار مهم در تولید محصولات حوزه صنایع غذایی و یا تولید انواع نهاده‌های خوراکی دام و طیور در بسیاری از کشورهای دنیا متداول است.

روغن کلزا ازجمله مشتقات این گیاه است که امروزه به دلیل سالم بودن و با داشتن کمترین کلسترول و اسیدهای چرب اشباع ‌شده مورد استقبال و استفاده ملل‌های مختلف قرارگرفته و پیشینه کشت و پرورش این محصول در ایران به اوایل دهه هفتاد برمی‌گردد.

این گیاه روغنی در کل کشور کشت می‌شود و امروزه 5 هزار هکتار از اراضی استان گیلان نیز به کشت این محصول اختصاص دارد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon