خودکفائی برنج در ۴ سال آینده/ ارائه طرح مدیریت هوشمندسازی کشاورزی به دولت

خودکفائی برنج در 4 سال آینده/ ارائه طرح مدیریت هوشمندسازی کشاورزی به دولت

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی گفت: با کار ویژه ای که در ۶۰۰۰ هزار مزرعه  برنج در استان گیلان انجام شد بین ۸ تا ۳۰ درصد افزایش عملکرد محصول در هکتار گزارش گردید که امیدواریم با ادامه روند در ۴ سال آینده به خودکفائی در این محصول راهبردی دست یابیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، محمدرضا جهانسوز با تشریح طرح عملیاتی "بسیج همگام با کشاورز" که با هدف علمی سازی کشاورزی کشور از سال 1392 آغاز شده، اظهار داشت: طرح بسیج همگام با کشاورز در 31 استان کشور  و 8000 روستا با تمرکز بر رفع شکاف عملکردی بین کشاورزان نمونه با سایر کشاورزان که در برخی از محصولات به بیش از 20 برابر می رسد در حال اجراست. دراین طرح بیش از 3000 فارغ التحصیل کشاورزی بسیجی به عنوان مربی فعالیت دارند که قبل از حضور در روستا و راهنمایی کشاورزان، دوره های آموزشی تخصصی و تسهیل گری را طی نموده اند.

 وی در ادامه بیان داشت در حوزه پشتیبانی علمی و تخصصی از مربیان نیز پژوهشکده خودکفائی و امنیت غذایی سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی در حال تهیه و تدوین 50 عنوان کتاب کاربردی در محصولات راهبردی و مزیت دار می باشد که از این تعداد تاکنون 11 عنوان کتاب به چاپ رسیده و در این مراسم نیز 5 عنوان کتاب جدید و دو دستنامه منحصر به فرد در محصولات راهبردی گندم و دانه روغنی کلزا رونمایی شد. مهمترین ویژگی این کتب استفاده از تجارب ارزشمند کشاورزان نمونه به عنوان فرماندهان بهره وری و کارشناسان خبره کشاورزی کشور می باشد.

افزایش بهره وری در بیش از 20 هزار مزرعه تحت پوشش طرح

جهانسوز در خصوص اثربخشی طرح بسیج همگام با کشاورز اظهار داشت با اجرای این طرح در سال گذشته از بیش از 11 هزار مزرعه تحت پوشش مهندسین بسیجی  گزارش افزایش عملکرد محصول به ثبت رسید و در سال جاری نیز با وجود وضعیت خشکسالی و کاهش نزولات جوی روند افزایش عملکرد محصول ادامه یافت و در حال حاضر در بیش از 22 هزار مزرعه گزارش افزایش عملکرد محصول به ثبت رسیده است.

وی افزود: با کار ویژه ای که در 6000 هزار مزرعه  برنج در استان گیلان انجام شد بین 8 تا 30 درصد افزایش عملکرد محصول در هکتار گزارش گردیدکه امیدواریم با ادامه روند اجرای طرح در استان گیلان و همچنین در استان های مازندران و گلستان در 4 سال آینده به خودکفائی در این محصول راهبردی دست یابیم.

در بحث انتقال دانش و اطلاعات به "ترویج تکثرگرا" معتقدیم

خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با تبریک فرارسیدن هفته وحدت و هفته بسیج به کلیه بسیجیان کشور خصوصا دست اندرکاران بخش کشاورزی، با توضیح اینکه برای تولید منابع و محتوا برای بهره برداران حوزه های مختلف کشاورزی کمبودی وجود ندارد اظهار داشت: یکی از روشهای انتقال دانش به کشاورزان تدوین دستنامه های تخصصی است که هم اکنون در سازمان بسیج مهندسین کشاورزی با علاقمندی بسیار زیاد و روحیه جهادی بر روی تهیه آنها کار می شود که امروز دو عنوان دستنامه در زمینه گندم و کلزارونمایی می شود که این منابع می تواند در ایجاد تغییر در فرهنگ و رفتار کشاورزان در ارتباط با چگونگی بهره برداری از منابع سودمند واقع شود.

وی افزود: سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی نیز سالیانه 100 دستنامه موضوعی- محصولی را برای بهره برداری کشاورزان تدوین و به دست آن ها می رساند.

رئیس سازمان بیان داشت: امیدواریم با همکاری سازمان بسیج مهندسین بتوانیم درخصوص کاربرد فضای مجازی، نرم افزار ها و اپلیکیشن های کشاورزی کارهای بیشتری را انجام دهیم، سازمان تحقیقات هم اکنون برنامه تکمیل تعداد 100 اپلیکیشن در حوزه های کشاورزی را در دست تهیه دارد تا از این طریق محتوای اطلاعات کاربردی بیشتری را برای کشاورزان به ارمغان آورد.

 خاوازی با توضیح اینکه ما در بحث انتقال دانش و اطلاعات به "ترویج تکثرگرا" معتقد هستیم و در این زمینه و از همکاری بین عوامل دولتی و غیر دولتی استقبال می نماییم  بیان داشت از تعداد 2100 عضو هیات علمی سازمان تعداد 100 متخصص برای انتقال اطلاعات به کشاورزان پیشرو انتخاب شده اند همچنین انتقال دانش به بهره¬برداران از طریق 1300 مرکز خدمات جهاد کشاورزی و 10 هزار نفر مروجان مسوول پهنه مستقر در مراکز ادامه می یابد و با حضور خود در عرصه های تولیدی به رفع مشکلات کشاورزان کمک می نمایند.

ارائه سه طرح عملیاتی کشاورزی به دولت

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با تقدیر از همکاری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به توافق نامه همکاری که در شهریورماه سال جاری به امضای طرفین رسید اعلام کرد در راستای این توافقنامه خدماتی از قبیل ایجاد کانون های یادگیری در 7000 روستا، آموزش و توانمندسازی 3500 نفر از مهندسین کشاورزی به عنوان مربیان طرح بسیج همگام با کشاورز،ایجاد شبکه مشاوره ای آنلاین ، تولید محتوای آموزشی کاربردی، تجهیز 7000 پایگاه مقاومت روستایی به کتابخانه های تخصصی کشاورزی و... به کشاورزان محترم ارائه خواهد شد.

 وی با توضیح  اینکه با اجرای این طرح در 4 سال آینده 40 هزار روستای کشور تحت پوشش 15 هزار فارغ التحصیل کشاورزی بسیجی قرار خواهند گرفت بیان داشت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی در راستای کمک به دولت سه طرح " مدیریت هوشمند سازی کشاورزی کشور"، "طرح کاداستر اراضی کشاورزی کشور" و طرح "افزایش بهره وری اراضی کشاورزی " را به دولت پیشنهاد داده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه