استان مرکزی پایلوت طرح ایران ایکاردا انتخاب شد

استان مرکزی پایلوت طرح ایران ایکاردا انتخاب شد

رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: استان مرکزی پایلوت طرح ایران ایکاردا یعنی سازمان بین‌المللی تحقیقات کشت دیم انتخاب و در مناطقی از استان مثل شهرستان‌های شازند، ساوه و آشتیان این طرح اجرا می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مجید آنجفی در حاشیه دومین همایش استانی روز جهانی خاک در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت خاک اظهار داشت: به مناسبت روز جهانی خا‌ک، نشست علمی با اساتید، فعالین سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های فعال در امر خاک برگزار شد و مسائل بسیار خوب و علمی مطرح گردید و در مورد مسائل و چالش‌هایی که منابع خاکی را تهدید می‌کند بحث شد و دستگاه‌ها  عملکرد و سیاست‌هایی که در آینده پیگیری می‌کنند را مطرح کردند.

وی افزود: واقعیت این است که ارزش خاک به آن شکلی که باید، گرامی داشته نمی‌شود، منشا و منبع بسیاری از تولیدات، خاک بوده و برای به دست آوردن این خاک‌ چندین هزار سال‌های زمان صرف شده است، به دلیل کم‌کاری و سو استفاده‌هایی که از خاک شده و مدیریت‌های غلط خاک‌ها کیفیت مورد قبولی ندارند، براساس برنامه قرار است کیفیت خاک به حد قابل قبولی برسد، در این راستا درصد ذرات و مواد آلی و غیره باید به یک حد نصابی  برسد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان مرکزی تصریح کرد: بخش کشاورزی در این زمینه سیاست‌های مختلفی را پیگیری می‌کند، مهم‌ترین آن کشاورزی حفاظتی و با تاکید بر کاهش تردد ماشین‌آلات در اراضی کشاورزی و تاکید به تناوب و پایش مناسب اراضی است، تاکنون سطح وسیعی از اراضی تحت پوشش قرار گرفته‌اند و لازمه اجرای آن تغییر تکنولوژی کشت، داشت و ماشین‌آلات است، ماشین‌آلات جدیدی معرفی شدند و به سرعت با پذیرشی که اتفاق افتاده در استان توسعه پیدا می‌کند.

استان مرکزی پایلوت طرح ایران ایکاردا

آنجفی بیان کرد: امسال به عنوان استان پایلوت طرح ایران ایکاردا( سازمان بین‌المللی تحقیقات کشت و زراعت دیم در مناطق خشک) انتخاب شده است و در مناطقی از استان مثل شهرستان‌های شازند، ساوه و آشتیان برای ایجاد تناوب کشت دیم محصولاتی مثل حبوبات، غلات و علوفه کشت می‌شود.

وی ادامه داد: دیم بخش عمده‌ای از اراضی استان را شامل می‌شود، ارقام و گونه‌های جدید در این اراضی تحت کشت قرار می‌گیرند، همه باید کمک کنند تا خاک بهتری داشته باشیم، پایداری تولید وقتی اتفاق می‌افتد که بتوانیم خاک را بهبود ببخشیم و شرایط آن را حفظ کنیم‌.

سرانه مصرف کود شیمیایی در استان مرکزی کمتر از سرانه کشوری است

مدیرکل جهادکشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: 700 هزار هکتار  سطوح قابل کشت و زراعی استان است که تنها بخشی از آن سالیانه کشت می‌شود، میزان سرانه مصرف سموم در هر هکتار از اراضی استان نزدیک به یک کیلوگرم یا یک لیتر است، در سطح کشور این عدد یک لیتر و 500 سی‌سی است، این نشان‌ دهنده مصرف کمتر از سرانه کشوری کود در استان است.

وی بیان کرد: میزان مصرف جهانی  آن هم 2 لیتر و 500 سی‌سی است، از این نظر میانگین سمومی که در استان مرکزی مصرف می‌شود از سرانه کشوری و جهانی کمتر است، در سال‌های گذشته تا 110 هزار تن مصرف کود شیمیایی داشتیم، اما با سیاست مصرف کودهای شیمیایی، این میزان را به 65 هزار تن کاهش داده‌ایم. 

مدیرکل جهادکشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: مرجع رسمی تایید غذا که وزارت بهداشت و درمان است تا کنون نمونه‌ای از محصولات تولیدی استان که آلوده به کود و سموم باشد را اعلام نکرده است.

انتهای پیام/م

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon