زیرساخت‌های فرودگاه گرگان تا ۲۵ سال آینده پاسخگو است+فیلم

زیرساخت‌های فرودگاه گرگان تا 25 سال آینده پاسخگو است+فیلم

مدیرکل فرودگاه‌های استان گلستان گفت: براساس طرح جامع فرودگاه‌های استان گلستان، از اکنون برای ۲۵ سال آینده، طرح‌های توسعه‌ای و پروژه‌های مختلف تدوین شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، قدمت فرودگاه گرگان به حدود 50 سال قبل بر می‌گردد. آن زمان تنها دو باند خاکی چمنی به طول یک‌هزار متر احداث شده و پایگاهی برای هواپیماهای سمپاش بود.

این فرودگاه تا سال 74 هیچگونه تجهیزات فرودگاهی و ناوبری نداشت. پس از سفر مقام معظم رهبری به منطقه گرگان و دشت، تکمیل و تجهیز این فرودگاه مورد تأکید قرار گرفت و کار در سال‌های میانی دهه 70 با اعتباری بیش از 10 میلیارد ریال آغاز شد.

در سال‌های 75 تا 79 ساخت باند جدید به طول 2 هزار و 300 متر و همچنین ساخت ترمینال، نصب تجهیزات ناوبری، نصب روشنایی باند، نصب و راه‌اندازی رادار و همچنین توسعه اراضی فرودگاه به حدود 300 هکتار انجام شد. در بهمن ماه سال 79 فرودگاه گرگان با 2 پرواز در هفته در مسیر تهران- گرگان- تهران کار خود را آغاز کرد و امروز با گذشت حدود 18 سال از آن زمان، فرودگاه گرگان با انجام 78 پرواز به صورت هفتگی توانسته جایگاه خوبی در بین فرودگاه‌های کشور پیدا کند.

عده‌ای معتقدند فرودگاه بین‌المللی گرگان هنوز نتوانسته نقش موثری در توسعه و تحول اقتصادی استان داشته باشد با اینحال فعالیت فرودگاه گرگان و البته فرودگاه کلاله در شرق استان در مسیر و روند پیشرفت استان نقش‌آفرین بوده‌اند.

رامین آذری، از مدیران جوانی است که از زمان حضورش در قامت مدیرکلی فرودگاه‌های استان توانسته اقدامات خوبی را آغاز کند. تجهیزات به‌روز ناوبری خریداری کند و طرح‌های توسعه‌ فرودگاه را به اجرا درآورد.

او با حضورش در دفتر خبرگزاری تسنیم استان گلستان به برخی از مسائل مرتبط با توسعه فرودگاه گرگان، وضعیت فرودگاه کلاله، افزایش مسیرهای پروازی، نحوه همکاری آژانس‌های هواپیمایی و غیره پاسخ داده است.

آذری برنامه‌ها و فعالیت‌ها در حوزه فرودگاه را به 3 بخش فعالیت‌های هوانوردی، پروژه‌های عمرانی و اقدامات نرم‌افزاری و خدمات‌رسانی تقسیم‌بندی می‌کند.

به گفته او پروژه‌های زیرساختی مهمی در فرودگاه گرگان در حال انجام بوده؛ هرچند ممکن است برای مسافر چندان قابل لمس و مشاهده نباشد اما تداوم و ایمنی پروازها را تضمین می‌کند. پروژه‌هایی مانند نصب دستگاه DVOR و ILS و نصب اپروچ‌لایت از جمله همین اقدامات هستند.

طبق گفته‌های آذری، سیستم DVOR برای مسیریابی به خلبان کمک می‌کند و در حال حاضر در فرودگاه گرگان نصب شده است. سیستم ILS نیز در بهبود دید کمک حال خلبانان خواهد بود. اپروچ‌لایت نیز فلش نورانی است که در ابتدای باند نصب شده و به خلبان در زمان نشستن کمک می‌کند.

مدیرکل فرودگاه‌های استان به افزایش طول باند پرواز در فرودگاه گرگان اشاره می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر طول باند پرواز این فرودگاه 3 هزار متر است که با بهره‌برداری از سیستم DVOR می‌توان از ادامه مسیر باند به طول 300 متر هم استفاده کرد.

در سال‌های اخیر کمبود فضای ترمینالی در فرودگاه گرگان همیشه یک پای ثابت نارضایتی‌های مسافران بوده است زیرا امکان ارائه برخی سرویس‌ها به آنان وجود نداشت.

ترمینال جدید فرودگاه بین المللی گرگان خرداد سال آینده افتتاح می‌شود

او در این باره می‌گوید: ساخت ترمینال جدید فرودگاه به دلیل برخی مسائل دچار وقفه شد اما از هفته گذشته قرارداد الحاقی آن و اعتبار موردنیاز تأمین شد. با روندی که این پروژه دارد تا خردادماه سال آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود.

با بهره‌برداری از این پروژه 9 هزار و 500 متر فضای ترمینالی در فرودگاه گرگان ایجاد می‌شود. برای احداث این پروژه تا کنون 25 میلیارد تومان هزینه شده است و برای تجهیز آن نیز 5 میلیارد تومان اعتبار موردنیاز است.

ساخت پاویون فرودگاه گرگان، تکمیل ساختمان سپاه، محوطه‌سازی، نمازخانه، زیباسازی فرودگاه و غیره از دیگر اقدامات عمرانی است که حال و هوای فرودگاه گرگان را تغییر خواهد داد.

او معتقد است ترمینال جدید این فرودگاه ظرفیت جابه‌جایی 2 میلیون و 500 هزار نفر را دارد و تا 25 سال دیگر فرودگاه گرگان دیگر به توسعه زیرساخت‌ها و تجهیزات نیازی ندارد. با این وجود این فرودگاه موانع و تهدیدهایی هم برای توسعه دارد که براساس آنچه مشاور در طرح جامع این فرودگاه تدوین کرده است می‌توان به خودداری یکی از ارگان‌های نظامی برای رفع تصرف اراضی فرودگاه گرگان اشاره کرد.

رضایت مسافران هدف اصلی اجرای پروژه‌ها در فرودگاه

آذری هدف از اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری را جلب رضایت مسافران می‌داند و به برخی از اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره می‌‌کند. راه‌اندازی سامانه 199 ( اطلاعات پرواز) به صورت مکانیزه، ارائه سرویس اینترنت رایگان، ساماندهی پارکینگ و تاکسی‌های فرودگاه، امکان پرداخت الکترونیک عوارض خروج از کشور و غیره بخشی از این اقدامات است.

افزایش تعداد پروازها و جابه‌جایی مسافر از فرودگاه‌ها شاید مهم‌ترین شاخص در رتبه‌بندی فرودگاه‌ها باشد. مقایسه آمار در 3 سال گذشته نشان می‌دهد، فرودگاه گرگان بر مدار پیشرفت قرار دارد.

آنطور که مدیرکل فرودگاه‌های استان می‌گوید: سال 94 تعداد پروازهای فرودگاه گرگان 2 هزار و 273 پرواز بود که سال گذشته به 4 هزار و 73  پرواز افزایش یافت. همچنین آمار جابه‌جایی مسافر نیز در این مدت از 161 هزار و 805 نفر به 295 هزار و 8 نفر رسیده است.

به گفته آذری 78 پرواز به صورت هفتگی از فرودگاه گرگان به مقصد تهران- مشهد- زاهدان- بندرعباس و کیش انجام می‌شود. مسیرهای دیگری مانند شیراز و عسلویه نیز در دست مطالعه قرار دارد و در صورت توجیه اقتصادی و فنی به مسیرهای پروازی فرودگاه گرگان افزوده خواهد شد.

مدیرکل فرودگاه‌های استان با افرادی که از فرودگاه گرگان برای انجام سفرهای خود استفاده کرده‌اند و معتقدند کیفیت هواپیماها پایین است و شرکت‌های هواپیمایی نیز در این زمینه کوتاهی می‌کنند، چندان موافق نیست و می‌گوید: دلیل اصلی استفاده از هواپیماهای ATR-72 فاصله کوتاه با تهران و گنجایش کم مسافر است. از نظر او این نوع از هواپیماها ایمن‌ترین پروازها را دارند.

او ادامه ‌می‌دهد: بین پروازها و مسیرها فرقی قائل نمی‌شویم و اینکه ایمنی پروازها پایین است را به کلی رد می‌کنیم.

او درباره اثر تحریم‌ها بر توسعه فرودگاه گرگان و استفاده مردم از آن، اینگونه توضیح می‌دهد: صنعت هواپیمایی ما از زمان انقلاب تابه امروز تحریم بوده و هست. بنابراین با شرایط جدیدی روبه‌رو نیستیم. با اینحال از ابتدای امسال به دلیل مسائل اقتصادی که کشور با آن درگیر است، شاهد کاهش پروازها بوده‌ایم. در حال حاضر هم در همه مسیرها شاهد افزایش قیمت هستیم، هرچند این افزایش نسبت به بسیاری از شهرها، پایین‌تر بوده است.

پرواز گرگان- اکتائو راه‌اندازی می‌شود

وضعیت و دلایل توقف پرواز گرگان- اکتائو که مراسم خاصی هم با حضور مسئولان برای افتتاح این خط پروازی گرفته شده بود، پرسش دیگر ما از آذری بود که او اینگونه پاسخ داد: تمام اقدامات لازم از سوی ما انجام شده و منتظر تأییدیه نهایی سازمان هواپیمایی کشور قزاقستان هستیم. در حال حاضر از فرودگاه امام خمینی (ره) پرواز مستقیم به قزاقستان نداریم و این فرصت خوبی است تا بتوانیم این خط پروازی را راه‌اندازی کنیم. برای این خط پروازی هواپیماهای کوچک با ظرفیت 50 نفر پیش‌بینی شده است. با صدور تأییدیه طرف قزاقی، پروازهای این مسیر آغاز می‌شود. افزون براین می‌توانیم از این مسیر و فرودگاه اکتائو برای ترانزیت شهر مسکو هم استفاده کنیم.

او درباره قول‌هایش درباره پرواز گرگان- باکو می‌گوید: شرکت هواپیمایی پویا که قرار بود این پروازها از طریق آنان انجام شود، از سوی آمریکا تحریم شد و همین مسئله روند پیگیری این مسیر پروازی را متوقف کرد. همچنین بررسی‌های ما نشان می‌دهد پروازهایی به مقصد باکو، گرجستان و حتی ترکیه تنها در ایام خاصی از سال مانند تعطیلات عید نوروز در استان جواب می‌دهد. تلاش می‌کنیم تا در تعطیلات نوروزی یک مسیر خارجی داشته باشیم.

دلایل توقف 6 باره پروازهای فرودگاه کلاله در شرق استان دیگر موضوع این گفت‌وگو بود. از 8 آبان ماه امسال پروازهای این فرودگاه برای چندمین بار پیاپی تعطیل شده است. این در حالی است که مسئولان از تضمین پایداری پروازها از سوی سازمان هواپیمایی کشور خبر می‌دادند. آذری اما می‌گوید: 8 ماه پرواز در این فرودگاه با کمترین میزان مسافر برقرار بود، این بزرگترین تضمین بود. انجام پرواز باید برای شرکت‌های هواپیمایی توجیه اقتصادی داشته باشد اما پروازهای فرودگاه کلاله این شرایط را ندارد. با اینحال بازهم برقراری پروازهای این فرودگاه را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon