سیستان و بلوچستان| وعده و وعید‌ها درباره ایرلاین اختصاصی چابهار به کجا رسید؟

سیستان و بلوچستان| وعده و وعید‌ها درباره ایرلاین اختصاصی چابهار به کجا رسید؟

گروه استان‌ها- ایرلاین اختصاصی چابهار موسوم به آساجت راه‌‌حل کوتاه‌‌مدت منطقه آزاد چابهار برای ارزان‌سازی سفر به این نقطه بکر است که با شرایط و رویه فعلی به‌نظر بعید می‌رسد به‌زودی راه‌اندازی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ سواحل مکران و محدوده بنادر چابهار و کنارک یکی از بکرترین نقاط گردشگری ایران و منطقه است. محدوده ساحلی کنارک، چابهار تا گواتر با بیش‌از 400 جاذبه‌ بکر طبیعی و تاریخی، یکی‌ از ناشناخته‌ترین نقاط گردشگری ایران است. به‌عقیده کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه گردشگری جذابیت‌های طبیعی، تاریخی و حتی تجاری چابهار باوجود منطقه آزاد آن بسیار جذاب‌تر از قطب‌های گردشگری کنونی ایران همچون کیش و قشم است.

دوری از مرکز، جاده‌‌های مواصلاتی خطرناک و دوطرفه و عدم‌توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و ریلی سبب شده، چابهار هرچند جذاب از سبد مسافرت گردشگران حذف شود و چهاربهار ایران هرچند بکر و جذاب ناشناخته بماند.

با توجه به دوری چابهار از مراکز جمعیتی کشور و جاده‌های مواصلاتی خطرناک و عدم وجود راه ریلی بهترین روش برای چابهارگردی سفر هوایی از مراکز جمعیتی است که با توجه به قیمت بالای بلیط هواپیما به‌مقصد چابهار عملاً تنها بندر اقیانوسی ایران از سبد گردشگری خانوارهای ایرانی خارج شده است.

سازمان منطقه آزاد چابهار برای پایین آوردن قیمت بلیط که تنها راه کوتاه‌‌مدت ارزان‌سازی سفر به چابهار است از حدود دو سال پیش دست‌ به‌ کار شده و  سعی کرده با ثبت و راه‌اندازی ایرلاین در کوتاه‌مدت هزینه سفر به چابهار را تا حد مطلوبی کاهش دهد، راه‌‌حلی که عملیاتی شدن آن حداقل در کوتاه‌مدت و آن طور که نظر مدیرعامل منطقه آزاد چابهار است، بعید به‌نظر می‌رسد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار فروردین‌ماه 96 در جمع برخی از بنام‌ترین مدیران آژانس‌های گردشگری کشور خبر از شروع روند ثبت ایرلاین اختصاصی منطقه آزاد چابهار داد و گفت: مهم‌ترین چالش گردشگری چابهار پرداخت هزینه‌های سنگین در مسافرت‌های هوایی به‌دلیل فاصله زیاد چابهار از مراکز مهم جمعیتی کشور است و این مهم سبب شده تا بسیاری از گردشگران و توریست‌ها نتوانند به این منطقه بکر سفر کنند.

عبدالرحیم کردی افزود: بهترین راه‌ برای رسیدن به این منطقه مسافرت هوایی است، بنابراین مهم‌ترین راهکار منطقه آزاد برای پایین آوردن نرخ بلیط هواپیما، ایجاد ایرلاین اختصاصی چابهار است.

آساجت تا پایان سال 96 با 5 هواپیما می‌پرد!

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار 7 ماه بعد در آبان ماه 96 در مصاحبه با یکی از روزنامه‌ها جزییات بیشتری از ایرلاین اختصاصی منطقه آزاد چابهار داد و گفت: بر اساس توافقاتی که حدود دو ماه پیش با بخش خصوصی صورت گرفته، برند آسان‌جت به‌‌عنوان ایرلاین اختصاصی منطقه آزاد چابهار ثبت‌ شده است.

وی افزود: فعلاً به‌‌دنبال فاینانس، مذاکرات و پیگیری‌های اجرایی هستیم و انتظار این است که تا پایان سال، آسان‌جت راه‌اندازی شود و به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار جزییات بیشتری از هواپیماهای آساجت داد و گفت: قرار است پنج فروند هواپیما برای ایرلاین آساجت خریداری شود که دو فروند آن ایرباس و سه فروند برد کوتاه است که مذاکرات با یک شرکت برزیلی در حال پیگیری است.

نمی‌توانم از جزییات خرید هواپیماها اطلاعی بدهم اما تا پایان 96 آساجت می‌پرد!

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار حدود 2 ماه بعد در دی‌ماه 96 در گفت‌وگو با تسنیم گفت: برنامه ایرلاین اختصاصی منطقه برنامه بلندمدتی در گردشگری محسوب نمی‌شود چراکه عید امسال آساجت پرواز خواهد داشت اما نمی‌توانم از جزییات خرید هواپیماها اطلاعی بدهم چون هم‌اکنون 4 مذاکره به‌صورت هم‌زمان برای خرید این هواپیماها را در پیش داریم اما این اطمینان را می‌دهم که حتماً برنامه پروازهای آساجت عید امسال آغاز خواهد شد.

آساجت راه‌ ‌می‌افتد ولی نه تا عید 97!

سرپرست سابق معاونت فرهنگی و گردشگری منطقه آزاد چابهار، اسفند 96 در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: ما گفتیم آساجت تا پایان سال می‌پرد اما من خیلی امیدوار نیستم.

دادکریم بلوچ افزود: اختیار در دست ما به‌‌عنوان سازمان منطقه آزاد چابهار نیست و ما بخشی از سهام آساجت را داریم، عمده سهام آساجت متعلق به بخش خصوصی است و ما نمی‌توانیم بگوییم کی راه می‌افتد.

وی تصریح کرد: برای پیگیری مجوزها، سازمان منطقه آزاد کمک و رایزنی‌هایی برایشان انجام داده و خوشبختانه توانستیم در تسریع مجوزها بهشان کمک کنیم؛ پروسه ثبت آساجت به یک سال پیش برمی‌گردد و همین اخیراً حدود یک ماه و نیم پیش مجوز نهایی این ایرلاین صادرشده و سازمان هواپیمایی کشوری به این ایرلاین اجازه پرواز داده است.

بلوچ ادامه داد: در حوزه فیزیکی هنوز کاری انجام نشده و هنوز نیروها استخدام نشده‌اند و خط استارت نخورده است؛ در قدم اول شرکت خصوصی آساجت که سازمان منطقه آزاد بخشی از سهام آن را دارد اعلام کرده کار خود را با دو هواپیمای اجاره‌ای آغاز می‌کند و چون بیس این ایرلاین چابهار است سازمان هم برای کمک به این شرکت اعلام آمادگی کرده که یک هواپیما برایش بخرد یا اجاره کند و جمعاً آساجت با سه هواپیما پرواز کند اما پروسه دردست اقدام است و فکر نمی‌کنم تا عید راه بیفتد البته راه می‌افتد ولی نه تا عید.

سکوت مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از اوایل امسال!

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از اوایل سال جاری تاکنون پس از عدم راه‌اندازی آساجت از هرگونه اظهار نظر درباره این ایرلاین خودداری کرد و در پی پیگیری مکرر، خبرنگار تسنیم را به صبر تشویق کرد.

پیگیری‌های مکرر تسنیم از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار از 9 ماه پیش برای بررسی آخرین جزییات آساجت تاکنون ادامه داشته و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار یا از پاسخگویی سر باز زده و یا تشویق به صبر کرده تا اینکه وی در نشست خبری اخیر خود که 19 آذر در تهران برگزار شد، جزییاتی نه‌چندان جدید از آساجت ارائه کرد.

عبدالرحیم کردی گفت: قرار بود این ایرلاین بهار سال گذشته راه‌اندازی شود اما برخی مشکلات باعث شد تا اجرای این برنامه با تأخیر مواجه شود.

وی از اظهار نظر درباره زمان تقریبی و حتی برنامه زمانی راه‌اندازی آن خودداری کرد و گفت: مذاکره برای خرید هواپیماهای دست‌دوم از جمله امبرائر از طریق برخی کشورها (واسطه‌ها) برای این ایرلاین ادامه دارد.

خبرنگار تسنیم از حدود یک ماه پیش تاکنون بارها خواستار پاسخگویی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار برای تشریح جزییات این ایرلاین شده که وی تمام درخواست‌ها برای مصاحبه را بی‌پاسخ گذاشته و سکوت اختیار کرده است.

هرچه باشد به‌عقیده کسانی که در صنعت گردشگری حرفی برای گفتن دارند چابهار آن‌قدر جذاب است که بتواند همین حالا هم وارد گود رقابت با دیگر مراکز تفریحی و تجاری ایران همچون کیش و قشم شود و بخش زیادی از ایرانیان و حتی خارجی‌ها را به چابهارگردی تشویق کند، فقط هزینه سفر است که آن‌ها پیش‌اند و هردو منطقه آزاد کیش و قشم ایرلاین اختصاصی دارند و موفق شده‌اند هزینه سفر را تا حد قابل‌قبولی کاهش دهند؛ راه‌حل دو منطقه آزاد دیگر برای ثبت ایرلاین اختصاصی شاید در چابهار با رویه موجود موفق نباشد.

گزارش از سید امیرحسین عظیمی

انتهای پیام/ن*

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon