طرح  پایلوت غنی سازی آرد با ویتامین D در بیرجند اجرا می‌شود

طرح  پایلوت غنی سازی آرد با ویتامین D در بیرجند اجرا می‌شود

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: برای نخستین بار در کشور طرح غنی سازی آرد با ویتامین D به طور پایلوت در بیرجند اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، زهرا عبداللهی ظهر امروز در چهلمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان جنوبی  اظهار داشت: غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک طی سال گذشته در استان اجرایی شده و امسال قرار است طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D به صورت پایلوت کشوری برای نخستین بار در بیرجند انجام شود و بعد از بازخوردها و ساز و کار نهایی در کشور نیز اجرایی خواهد شد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: همه گروه‌های سنی کشور دچار کمبود ویتامین D هستند و این یک مشکل جهانی است.

وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده کمبود ویتامین D یکی از مشکلات اساسی است که به دلیل عوارض و پیامدهایی که بعضاً غیرقابل جبران است از اهمیت زیاد برخودار است.

عبداللهی بیان کرد: این موضوع در کودکان منجر به راشیتیسم، نرمی استخوان، زاویه دار شدن استخوان‌های پا و اختلال در سرعت رشد و کوتاه قدی در کودکان و در بزرگسالان موجب اختلال در جذب کلسیم می‌شود.

81 درصد مادران باردار در خراسان جنوبی دچار کمبود ویتامین D هستند

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: کمبود ویتامین D شانس ابتلا به برخی بیماری‌های غیرواگیر را افزایش می‌دهد و سرطان‌های پروستات، سینه، مری و ام اس رابطه تنگانگی با کمبود ویتامین D در بدن دارد.

وی بیان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده 81 درصد مادران باردار در خراسان جنوبی دچار کمبود ویتامین D هستند و 66 درصد کودکان شش سال کمبود ویتامینD دارند.

عبداللهی افزود: برای پیشگیری باید به فکر راهکارهایی باشیم و غنی‌سازی مواد غذایی عمده مانند آرد و نان با این ویتامین یکی از راه‌هاست و مکمل یاری به گروه‌های مختلف نیز از دیگر راهکارهاست و یک استراتژی کوتاه مدت است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بعد از اجرای طرح غنی‌سازی آرد با اسید فولیک شیوع کم خونی در مادران باردار خراسان جنوبی از 44 درصد به 26 درصد کاهش یافت.

وی بیان کرد: محدود بودن کارخانه‌های آرد بیرجند، بالا بودن همکاری‌های بین بخشی از دلایل انتخاب بیرجند به عنوان پاتیلوت بوده است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت نیز در این جلسه گفت: مطالعات مختلف نشان داده اگر سطح کافی ویتامین D در بدن وجود داشته باشد از بیماری‌های غیر واگیر مانند فشار خون، دیابت و سرطان جلوگیری می‌شودو

پروفسور المدفا افزود: مواد غذایی خیلی غنی نیستند و نمی‌توان با خوردن آن به اندازه کلافی ویتامین D به دست آورد.

نماینده سازمان غذا و دارو نیز گفت: اجرای این طرح یک سال است و در این فرایند در سه مرحله قبل و حین اجرا و پس از اجرا نمونه‌گیری انجام خواهد شد و در 4 گروه و هر گروه 120 نفر دو گروه زنان و مردان زیر 18 و بالای 18 سال تحت آزمایش قرار می‌گیرند.

پوراحمدی تصریح کرد: در دنیا الگوی بیماری‌ها از طرف بیماری‌های واگیردار به سمت غیرواگیر سوق پیدا کرده و عوامل مختلفی در بروز و ظهور این بیماری‌ها موثرند از جمه موضوعاتی که در سال‌های اخیر خیلی روی آن تاکید می‌شود کمبود ویتامین D است که در کشور در همه سنین جمعیتی شیوع بالایی دارد.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon