حوادث جادهای در استان مرکزی روند افزایشی داشته است
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی با بیان اینکه حوادث جادهای در استان مرکزی روندی افزایشی داشته است گفت: آمار کشتههای سر صحنه تصادف در جادههای استان مرکزی از میانگین کشوری بالاتر است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حمیدرضا نوازنی ظهر امروز در مراسم بزرگداشت هفته حمل و نقل رانندگان و راهداری اظهار داشت: استان مرکزی به لحاظ بارگذاری سنگین صنعتی و اقتصادی در آن جایگاه ویژهای را در کشور دارد و به عنوان چهار قطب صنعتی کشور به شمار میرود.
وی فزود: به همان نسبت هم از حیث اهمیت قرارگیری به لحاظ موقعیت جغرافیایی هم در مرکز ایران قرار دارد و در محل تقاطع و برخورد شبکه راههای اصلی کشور است که مزید علت بوده که اهمیت این استان به لحاظ حمل و نقلی و ترافیکی افزایش پیدا میکند، این دو نقش اصلی که به استان مرکزی محول شده به وسیله شبکه راهی به وسعت 6 هزار و 400 کیلومتر اره به هم متصل شده است، اگر از بعد اقتصادی نگاه کنیم این 6 هزار و 400 کیلومتر راه شریان حیاتی استان و کشور است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی تصریح کرد: این شبکه به لحاظ اهمیت و نقش اقتصادی شاید مهمترین شبکههای موجود در کشور است، با اضافه شدن آزادراه شمال به جنوب از استانهایی هستیم که تقریبا در مسیر ترددهای اصلی در کشور قرار داریم و ترددهای ترانزیتی عموما از مرکز کشور میگذرد که یک سر آن از استان مرکزی عبور میکند.
نوازنی بیان کرد: در واقع شبکه حمل و نقل یک شبکه اقتصادی است، یعنی آن چه که جریان اقتصاد در کشور را برقرار میکند همین شبکه حمل و نقل است، اگر نقش اقتصادی باری که در کشور حمل میشود را مورد توجه قرار دهیم متوجه اهمیت این شبکه میشویم، همین که در تحولات اخیر شاهد اتفاقاتی بودیم که تلنگری را به ما زد که خیلی مواقع از نقش و تاثیر شبکه حمل و نقل بهویژه حمل و نقل بار غافل بودیم و با اتفاقات اخیر پی به نقش مهم این شبکه بردیم.
وی ادامه داد: یکی از اتفاقات نامیمون در چند وقت اخیر همین رنگ و بوی سیاسی زدن به مباحث حمل و نقل بود که به نظر بنده خود رانندگان و بخش حمل و نقل به دنبال این مسائل نبودند و موضوعی کاملا صنفی بود و درخواستهای به حقی داشتند.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی عنوان کرد: خوشبختانه سعی شد این موضوع را از بحثهای سیاسی جدا کنند و با صنفی کردن موضوع حدود 64 خواسته مطرح و اکثر آنها برطرف شد.
نوازنی اضافه کرد: یک بحث مهم این که از بخش ریلی حمل و نقل غافل شدهایم و تمام خواستهها را از بخش حمل و نقل به بخش جادهای معطوف کردهایم که نه به نفع کشور بوده و نه به نفع مردم است و کوچکترین آثار آن هم به مردم و هم مسئولان برمیگردد که نیازمند توجه ویژه مسئولان به بحث حمل و نقل ریلی است.
وی افزود: موضوع دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد زحمات راهداران است، راهسازی یک اتفاق مقطعی و راهداری یک فرآیند مستمر بوده که راهداران نقش به سزایی را در ارتقاء کیفیت خدماترسانی راههای مواصلاتی دارند، یک جهاد مستمر و همیشگی توسط آنها اتفاق میافتد.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی تصریح کرد: در شورای ترافیک و کمیسیون ایمنی موضوعات ترافیکی و سوانح پیگیری میشود که متاسفانه وضعیت خوبی در بحث تصادفات نداریم و آمار تلفات جادهای ما یک مقدار رو به افزایش است، در دورهای در دهه 80 از سال 80 تا 85 آمار تلفات جادهای بالایی در حد 27 تا 28 هزار تلفات جادهای در سال داشتیم.
نوازنی بیان کرد: اما در مقطعی در سالهای 93 تا 95 و اوایل سال 96 آمار کاهنده داشتیم، اما در یک سال اخیر متاسفانه روند افزایشی به خود گرفته که باید به صورت ویژه این موضوع افزایش تلفات جادهای و سوانح را مورد توجه قرار دهیم.
وی ادامه داد: البته بخشی از این بحث به اتفاقات اخیر کشور و بحثهای اقتصادی اخیر برمیگردد که سبب شد قیمت حمل و نقل و هزینه حمل و نقل هوایی و ریلی افزایش پیدا کند که به دنبال آن مردم را وادار کردیم که با همین وسایل نقلیه عمومی در جادهها تردد کنند و همین حجم ترددها سبب بروز حوادث جادهای میشود یعنی آثار افزایش قیمت در حوزههای دیگر در حوزه جادهای به صورت واضح مشخص است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی عنوان کرد: متاسفانه نگاه سیستمی به موضوعات وجود ندارد که اگر این نگاه حاکم باشد با اندیشیدن تمهیداتی در حوزه ریلی و هوایی میتوان کاهش حوادث در حوزه جادهای را دنبال کرد که کاهش هزینه درمان و بیمهای را به دنبال دارد، فوت سالانه 16 تا 17 هزار نفر در جادهها در سالهای اخیر یعنی جمعیت یک شهر و گاها جمعیت دو شهر را در یک سال در اثر سوانح جادهای از دست میدهیم.
نوازنی اضافه کرد: حدود 4 برابر این تعداد هم مصدوم داریم که هزینههای بسیاری را به دنبال دارد که این ناشی از عدم نگاه سیستمی است که اگر اهمیت این موضوع را درک میکردیم رایگان بودن بلیط قطار را دنبال میکردیم.
وی با اشاره به بالا بودن شدت برخورد تصادفات در جادههای استان گفت: شدت برخورد در جادههای استان بالا بوده به این معنی که در حین حادثه آمار کشتههای سر صحنه تصادف در جادههای استان از میانگین کشوری بالاتر است، شدت برخورد یا ناشی از دوطرفه بودن جاده است و یا اختلاط وسیله سبک و سنگین در کشور بالا است.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی افزود: میانگین حضور خودروهای سنگین در محورهای استان بیش از میانگین کشوری و نزدیک دو برابر است که سبب بالا رفتن آمار فوتیهای ناشی از تصادفات در جادههای استان میشود.
انتهای پیام/ن