اصفهان| برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی سبب فرونشست زمین شده است

اصفهان| برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی سبب فرونشست زمین شده است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: باید با انجام کارهای مطالعاتی از حفر چاه‌ جدید جلوگیری کرد زیرا برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی باعث فرونشست زمین شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از لنجان، منصور شیشه فروش عصر امروز در جلسه طرح سازگاری با کم آبی در شهرستان لنجان سیل و خشکسالی را دو روی سکه بحران دانست و اظهار داشت: امروزه بسیاری از کشورهای جهان با موضوع بحران آب و خشکسالی مواجه هستند اما این موضوع در ایران از حساسیت بیشتری برخوردار است چراکه ما امروزدر جنگ اقتصادی به سر می‌بریم و بر همین اساس باید با همدلی، همفکری و همزبانی بیشتر به سمت رفع مشکلات قدم برداریم و نباید با ایجاد نا امیدی مسائل را به بن بست ختم کنیم.

وی افزود: امروز باید از همکاری و همراهی مردم و مسئولان شهرستان لنجان تشکر کرد چرا که در طول ایام تابستان به مسئله عبور از بحران آب و خشکسالی کمک شایانی داشتند و امروز هم شاهد هستیم دلسوزانه پا به میدان نهاده تا با همفکری و ارائه راهکارهای عملیاتی به سمتی حرکت کنیم که مسائل و چالش های پش رو را کاهش دهیم.

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: با توجه به مباحثی که در کنواسیون‌های آب و هوایی آمده است و کشور نیز با آنها همراه بوده طرح سازگاری با کم آبی در سال جاری رقم خورد و وزارت نیرو نیز اعلام کردند امروز باید به سمتی حرکت کرد که با شرایط موجود کم آبی سازگاری پیدا کرد البته این سازگاری در دل خود چند محور را جای داده است.

وی بیان کرد: امروز باید به سمت و سویی حرکت کرد که منابع آب موجود را به خوبی حفظ کنیم و براساس گزارشات ارائه شده در دهه اخیر شاهد کاهش 15 تا 20 درصد از بارندگی ها بوده‌ایم. 40 درصد از روان آبها نیز در کشور کاهش یافته که این موضوع شرایط خاصی را بر کشور حاکم کرده است.

شیشه فروش خاطرنشان کرد: برای سازگاری با شرایط خشکسالی و کم آبی طرح‌ها موفقیت آمیز خواهد بود که قابلیت اجرایی شدن را داشته باشند و بتوان آنها را در کمترین مدت زمان ممکن به مرحله اجرا رساند. خوشبختانه امروز طرح‌های دانشگاهی و علمی خوبی بر روی میز قرار دارد تا بتوانیم با شرایط موجود کم آبی سازگاری پیدا کنیم.

وی فرونشست را زلزله خاموش دانست و افزود: خشکسالی اثرات متعدد زیست محیطی را به همراه  دارد و شرایط گرد و غبار، آلودگی هوا، فرو نشست زمین و غیره از آن جمله هستند و برداشت به رویه آب از سفره‌های زیرزمینی این مسئله را تشدید می‌کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: باید با انجام کارهای مطالعاتی از حفر چاه‌ها جدید جلوگیری کرده و با نصب کنتور هوشمند میزان مصرف آب را کنترل کرد. از سوی دیگرکشت محصولات زراعی باید با الگوی کشت مناسب هر منطقه انجام گیرد و براساس اقتصاد کشاورزی، کشاورزان را توجیه کرده تا کشت جایگزین، جایگزین کشت‌های پر مصرف شود.

وی با بیان اینکه در حوزه بحران‌ها نیازمند طرح‌های عملیاتی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستیم، تصریح کرد: در حوزه آلودگی هوا نمی‌توان گفت هیچ کاری انجام نگرفته است، در این حوزه تحقیقات بسیاری انجام گرفته و دانشگاه اصفهان نیز به کمک اداره کل محیط زیست استان تیم‌های تحقیقاتی کار خود را آغاز کردند و طرحی عملیاتی آماده شد.

شیسشه فروش گفت: راه اندازی مترو در اصفهان و جابجایی 62 هزار مسافر در روز، اجرای دولت الکترونیک با هدف کاهش تردد، حذف خودروهای فرسوده، توزیع سوخت پاک در جایگاه‌ها، صنایع آلاینده ملزم به تدوین افق بلند مدت و کوتاه مدت آنها باید مطابق با استانداردها باشد و صنایعی همچون ذوب آهن و فولاد مبارکه اقدامات قابل توجهی را در این مورد انجام داده‌اند. محیط زیست نیز اعلام کرد که روزهای سالم امسال 3برابر افزایش یافته است.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon