ادامه تنش بین مؤسسات خصوصی و آموزش‌وپرورش؛ تعدیل صدها نیرو در یک موسسه

ادامه تنش بین مؤسسات خصوصی و آموزش‌وپرورش؛ تعدیل صدها نیرو در یک موسسه

مؤسسات خصوصی که پیش از این با دیدار جنجالی خود با مراجع خبرساز شده بودند حالا در اقدامی دیگر به تعدیل نیروهای خود روی آورده‌اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی تسنیم، این روزها مؤسسات خصوصی با اتفاقات خاص خودشان به صدر اخبار آموزش‌ و پرورش تبدیل شده‌اند از دیدار جنجالی‌شان با مراجع تا تلاش‌ها برای تغییر سیاست‌های آموزش‌ و پرورش و به دست آوردن بخشی از بازاری که حالا خطر از دست رفتن آن را بیخ گوش خود احساس می‌کنند.

ماجرا از آن جا شروع شد که با روی کار آمدن سیدمحمد بطحایی در وزارت آموزش‌وپرورش، سیاست‌های جدیدی در حوزه ورود مؤسسات خصوصی به مدارس اتخاذ شد و با دستورالعمل‌‌های جدید برگزاری هر نوع آزمون یا توصیه به خرید کتاب‌های کمک آموزشی در دوره ابتدایی ممنوع شد، این سیاست هم‌اکنون با جدیت بسیار از سوی آموزش‌وپرورش در حال پیگیری است -سیاستی که اتفاقا از سوی خانواده‌ها و کارشناسان تعلیم و تربیت هم مورد استقبال قرار گرفته است-

وزیر آموزش‌وپرورش در آخرین توئیت خود در این رابطه صراحتا گفته است: " برخی از موسسات از راه اضطراب‌آفرینی و فشار بر دانش‌آموزان ارتزاق می‌کنند و می‌خواهند سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش را مطابق با خواسته‌هایشان تغییر دهند، پول و قدرت زیادی هم دارند. تا زمانی که من مسئولیت خدمتگزاری در این وزارتخانه را دارم اجازه نمی‌دهم چنین اتفاقی بیفتد".

از دیدار جنجالی با مراجع تا تعدیل نیروها

پس از دیدار جنجالی، موسسات خصوصی با مراجع در قم حالا اینبار خبر می‌رسد که موسسه گاج اقدام به تعدیل بیش از 200 نفر از کارکنان خود کرده است.

یکی از کارکنان این موسسه که اسم او نیز در لیست تعدیل شده‌ها قرار دارد درباره اتفاقات اخیر به ما اینگونه گفت: "موسسه گاج به بیش از 200 نفر از نیروهای خود اعلام کرده است که از اول دی ماه دیگر به سرکار نیایند و فرم تسویه‌ای به آنها داده شده تا استعفا دهند و هنگام مراجعه به موسسه نیز، نگهبانی اجازه ورود و کارت زدن به آنها نمی‌‌دهد.

تلاش برای فشار به آموزش‌وپرورش

 با توجه به حجم وسیع تبلیغاتی که توسط موسسه گاج در صداوسیما مشاهده می‌شود  نمی‌دانیم چرا ما را اخراج کرده‌اند البته حدس می‌زنیم این ماجرا به محدودیت عرضه کتاب‌های کمک آموزشی در مدارس و تصمیمات جدید آموزش و پرورش در این رابطه مربوط است. البته بحث گرانی کاغذ را هم مطرح می‌کنند ولی بعید می‌دانم علت اخراج ما به مقوله گرانی کاغذ مروبط باشد بلکه هدفشان این است به آموزش و پرورش فشار بیاورند.در حقیقت نوعی تهدید است که بگویند اگر این سیاست را ادامه دهید ما نیز مجبور به تعدیل کارمندانمان هستیم.

من در بخش کودک مشغول به فعالیت بودم و متأسفانه بی‌تدبیری‌های زیادی در رابطه با چاپ کتاب در این عرصه شاهد بودیم و بارها به مسئولان موسسه گفته بودیم چاپ این کتاب‌ها اشتباه است اما به روال کار خود ادامه می‌دادند. از نظر کارشناسی انجام شده کتاب‌های کودک به لحاظ محتوایی و هنری مورد تأیید نبود".

گاج چه می‌گوید؟

ابوالفضل جوکار مدیرعامل موسسه گاج که پیش از این دیدار او با مراجع وماجرایی حذف مشق شب خبرساز شده بود، اینبار با تعدیل بیش از 200 نیرو خبرساز شده است.

او درباره چرایی تعدیل نیروهایش به تسنیم گفت: من حدود 24 سال است که سابقه کار دارم  و از سال 74 با معلمی شروع کردم و از سال 80 نیز ناشر شدم. در تمام این مدت همیشه رابطه آموزش و پرورش با بخش خصوصی خوب بود  اما در یک سال اخیر شکافی ایجاد شد و دلیل آن نیز عدم دعوت وزارتخانه از بخش بخصوصی برای شنیدن دیدگاه‌های آنهاست حتی برای تذکر دادن هم ما را صدا نمی‌کنند که حتی بگویند این بخش از کارهای شما اشتباه است.

آموزش‌وپرورش جوابمان را نمی‌‌دهد

او بیان کرد:‌ در مدت اخیر آموزش‌وپرورش نه برای توصیه‌ها و نه برای بحث‌های انتقادی ما را دعوت کرد و انتقاد آنها به عملکردمان را صرفاً  از رسانه ملی و خبرگزاری‌ها می‌شنویم که  نسبت به این موضوع حرف داریم. بنده 24 سال سابقه کار دارم مشاور، معاون و مدیر مدرسه بودم و حالا نیز ناشر هستم و مراحلی را طی کرده‌ام تا به این مرحله رسیده‌ام و یک شبه رشد نکرده‌ام حتی قبلا تجارت نمی‌کردم که هم اکنون ناشر شده باشم و از بدنه همین وزارتخانه هستم.

آموزش‌وپرورش در جریان زلزله کرمانشاه از ما کمک گرفت

مدیرعامل موسسه گاج گفت:‌ ما حرف‌هایی داریم و از آموزش و پرورش می‌خواهیم در تعامل با ما آنها را بشنود نه اینکه از طریق خبرگزاری‌ها الفاظ نادرستی را به ما نسبت بدهند. 7 شهریور امسال از طرف انجمن ناشران کمک آموزشی و حتی شخصی به وزیر آموزش و پرورش نامه زدیم و درخواست دیدار و بیان حرف‌هایمان را داشتیم اما بیش از 100 روز از این زمان می‌گذارد و هنوز هیچ پاسخی نشنیدیم.پیش از این در جریان زلزله کرمانشاه اتحاد خوبی ایجاد شد در جریان زلزله کرمانشاه ما حدود 7 میلیارد تومان کتاب و بسته آموزشی تهیه کردیم و با محوریت آموزش‌وپرورش به دانش‌آموزان این منطقه دادیم و ما فقط یکی از موسسات بودیم و تمام موسسات در این زمینه کمک کردند.

جوکار بیان کرد:‌ سیاست‌های آموزش و پرورش انقباضی شده و طبیعی است که در این شرایط فعالیت ما کم می‌شود. تقریبا هر هفته به مدارس بخشنامه می‌دهند و حتی اسم ما را می‌آورند که به هیچ عنوان کتاب‌های کمک آموزشی وارد مدارس نشده و آزمون‌ها نیز برگزار نشود این مسئله باعث شده است که ما مجموعه را کوچک کنیم.

سیاست‌های انقباضی در مدارس؛ کتاب‌ها و آزمون‌هایمان ممنوع شد

او ادامه داد:‌ از یک طرف آموزش و پرورش سیاست انقباضی در پیش گرفته است و از طرف دیگر کاغذ کافی وجود ندارد و طبیعی است که تیراژ کتاب‌های ما پایین بیاید بنابراین ناچاریم دو تا پنج درصد کارمندان خود را وقتی قراردادهایشان به اتمام رسید دیگر نگه نداریم. در کل کشور 5 هزار کارمند داریم که 6 درصد آنها قراردادهایشان پایان آذر تمام شد و دیگر آن را تمدید نکردیم طبیعی است وقتی حوزه فعالیت ما کوچک می‌شود به منابع انسانی کمتری احتیاج داریم.

مدیرعامل موسسه گاج در پاسخ به این پرسش که بیشتر بازار شما در دوره متوسطه است و همچنان در این دوره در مدارس حضور دارید و کتاب‌های کمک آموزشی خود را به دانش آموزان عرضه می‌کنید پس چرا می‌گویید بازارتان محدود شده است، عنوان کرد: حدود 10 درصد بازار ما در دوره ابتدایی است که قراداد 6 درصد از نیروهایمان را تمدید نکردیم و و دقیقا این اتفاق در میان نیروی انسانی واحد دبستان پیش افتاده است.

سازمان سنجش و آموزش وپرورش هم از این بازار سود می‌برند

او در پاسخ به این پرسش که در دوره ابتدایی دانش‌آموز به کتاب‌های کمک آموزشی نیازی  ندارد و تصمیم آموزش و پرورش برای ممانعت از ورود موسسات آموزشی به دوران ابتدایی تصمیم مناسبی است که با استقبال خانواده‌ها مواجه شده است، گفت: ما آموزش و پرورش کشور و کتاب‌های روز دنیا را نیز بررسی کردیم و براساس آن کتاب‌های کم حجم 64 یا 32 صفحه‌ای را در جهت اهداف آموزش و پرورش تعریف کردیم همان کاری که انتشارات مدرسه انجام می‌دهد. آنها نیز در دوره ابتدایی کتاب دارند و اتفاقا یکی از کتاب‌هایشان را برای دخترم تهیه کرده‌ام و بحث املا را از روی آن کار می‌کنیم. این سوال برای ما مطرح است که چرا خرید محصولات انتشارات مدرسه در مدارس توصیه می‌شود؟ اگر کتاب کمک آموزشی بد است باید برای تمام ناشران اینگونه باشد.

او بیان کرد:‌ ما برای برای دریافت مجوز کتاب‌های کمک آموزشی به وزارت آموزش‌و پرورش یا ارشاد پولی پرداخت نمی‌کنیم اما در بحث برگزاری آزمون، قانونی وجود دارد که  4 درصد درآمد حاصل از آزمون‌های دو هفته یک بار را باید به آموزش و پرورش بدهیم و این کار را انجام می‌دهیم از سوی دیگر سازمان سنجش نیز یک شرکت تعاونی دارد که اقدام به برگزاری کنکور آزمایشی می‌کند و دانش‌آموزان از آن استقبال بیشتری دارند و درآمد بالایی هم دارد. در این بازار هم سازمان سنجش با برگزاری آزمون و  هم آموزش و پرورش از طریق انتشارات مدرسه سود خود را کسب می‌کند و حرف ما این است چطور این وزارتخانه‌ها از این حوزه درآمد دارند اما به ما که بخش خصوصی هستیم نقدهای بسیار مطرح می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon