چشم انتظاری تاریخ ۸ هزار ساله بوانات؛ پروژه موزه ۱۴ ساله شد

چشم انتظاری تاریخ 8 هزار ساله بوانات؛ پروژه موزه 14 ساله شد

در سال ۸۳ عملیات ساخت یک موزه در شهرستان بوانات آغاز شد که پس از گذشت ۱۴ سال هنوز نیمه تمام باقی مانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در میان شهرهای استان فارس کمتر شهری پیدا می‌شود که سابقه تاریخی نداشته باشد اما برخی از شهرها قدمتی دیرینه دارند. شهرستان بوانات با کشفیات که در تپه هرمنگان انجام شده تاریخی 8 هزار ساله دارد. 

 به گفته حسین پوراسد، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان بوانات این کشفیات شامل سفال و مربوط به دوره یکجانشینی بوده که آثار کشف شده برای بررسی بیشتر به پژوهشگاه میراث فرهنگی فرستاده شده است.

موزه نیمه کاره با 14 سال سابقه 

وی از شروع فاز دوم تحقیقات در این تپه در آینده نزدیک خبر داد با این حال شهرستانی با این قدمت موزه‌ای نیمه تمام دارد که خود رفته رفته به یک موزه تبدیل شده است. در سال 83 عملیات ساخت یک موزه در شهرستان بوانات آغاز شد که پس از گذشت 14 سال هنوز نیمه تمام باقی مانده است. 

این موزه با زیربنایی بیش از 1300 متر مربع در دو طبقه از اقدامات سازمان میراث فرهنگی بوده که هرچند به موزه مردم‌شناسی معروف شده اما به گفته مهدی نجفی، سرپرست موزه‌ها و اماکن تاریخی استان فارس هر چند در برخی از خبرها درج شده که این موزه، موزه مردم‌شناسی است اما موزه بوانات، موزه‌ای برای همه نوع اقلام تاریخی است.

وی در گفت‌وگویی که آبان سال 95 با خبرنگار تسنیم داشت، اعلام کرد که کمبود اعتبار دلیل اصلی توقف کار است. محمد اسداللهی، فرماندار سابق بوانات نیز در همان زمان این موضوع را تایید کرد و از نیاز 7 میلیاردی این پروژه سخن گفت. 

 

مکان‌یابی نادرست و برخی مشکلات قانونی 

محسن پورزارعی، فرماندار کنونی شهرستان بوانات اما دلیل دیگری نیز برای توقف پروژه موزه اعلام می‌کند. وی در گفت‌وگو با تسنیم از مکان‌یابی اشتباه و برخی از مشکلات در رابطه با مجوز مکان موزه صحبت می‌کند. به گفته وی در بازدیدی که معاون سازمان میراث فرهنگی از این پروژه داشت بنا شد که ابتدا مشکل مجوز آن با شهرداری حل شود. 

فرماندار بوانات با این حال با توجه به سابقه تاریخی این شهرستان از اقدامی برای انتخاب یکی از خانه‌های بافت قدیم شهر بوانات و تبدیل آن به موزه مردم‌شناسی سخن می‌گوید. 

به گفته وی بناست که با مالکان این خانه‌ها صحبت شود و در صورت توافق یکی از خانه‌های بافت قدیم بوانات تبدیل به موزه مردم‌شناسی شود تا تکلیف پروژه موزه مشخص شود. 

پوراسد، رئیس میراث فرهنگی بوانات نیز می‌گوید: تا زمانی که تکلیف موزه مشخص شود آثار تاریخی این شهرستان به خزانه استان تحویل داده شده و می‌شود. وی همچنین بر تکمیل پروژه کنونی موزه تاکید دارد و داشتن مکانی برای نگهداری آثار تاریخی را نیاز این شهرستان می‌داند. 

ضرورت وجود موزه در بوانات 

به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی بوانات در این شهرستان آثاری از دوره‌های هخامنشی، ساسانی و  دوره اسلامی وجود دارد که ضرورت وجود موزه را دوچندان می‌کند همچنین وی از وجود مسجد جامع شهر سوریان به عنوان یکی از بناهای شاخص این شهرستان یاد می‌کند. 

حضور گردشگران داخلی و خارجی در ایام مختلف سال برای بازدید از مجموعه‌های گردشگری این شهرستان و وجود آثاری از دوران نوسنگی و دیگر دوران‌های تاریخی متعلق به بوانات لزوم تکمیل موزه این شهرستان را دو چندان می‌کند. 

خبرگزاری تسنیم  بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر  خبرگزاری تسنیم  استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع 

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon