تحقق وعده حراج هنری اصفهان؛ عمارت سعدی میزبان آثار هنرمندان می‌شود

تحقق وعده حراج هنری اصفهان؛ عمارت سعدی میزبان آثار هنرمندان می‌شود

رئیس حوزه هنری اصفهان گفت: حراج هنری موضوع با اهمین در چرخه اقتصاد هنر ست که زمینه‌های ابتدایی آن در اصفهان فراهم شده و به زودی در عمارت سعدی فضایی را به این مهم اختصاص می‌دهیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، برگزاری حراج هنری از مقوله‌هایی بوده که چندین سال است در ‌صف انتظار و تصمیم‌گیری مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اصفهان قرار دارد، قولی که مدیر قبلی  و کنونی اجرایی شدن آن را داده اما هنوز اتفاق مثبتی مبنی بر برگزاری این حراج هنری به گوش نمی‌رسد. حراجی که به هنرمندان و اقتصاد هنر کمک شایانی می‌کند در این باره حوزه هنری اصفهان خبرهای خوبی دارد و شاید عملی شدن این وعده از سوی حوزه هنری اصفهان انجام شود که در این راستا رسانه‌ها نیز نقش موثری دارند.

در کنار اقداماتی که از سوی حوزه هنری صورت می‌گیرد رادیو حوزه هنری به عنوان یک رسانه به این خانواده می‌پیوندد، رسانه‌ای که معرفی کتاب دارد و می‌تواند فرهنگ‌سازی امر مهم کتاب‌خوانی را با خود داشته باشد و در کنار آن، نمایش‌های رادیویی، مباحث ادبیات پایداری را دارد و روی هم رفته اقدام مثبت فرهنگی و هنری محسوب می‌شود. در ادامه بخش آخر گفت‌وگو تفصیلی خبرگزاری تسنیم با مهدی احمدی‌فر رئیس حوزه هنری اصفهان را می‌خوانید.

تسنیم: چند سالی است که اداره فرهنگ و ارشاد اصفهان تصمیم دارد برای حمایت از هنرمندان حراج هنری برگزار کند، اما هنوز این رویداد با گذر چند سال وقوع یافته است، آیا حوزه هنری اصفهان توانایی و ظرفیت برگزاری این رویداد هنری را دارد؟

مهدی احمدی‌فر: حراج هنری موضوع مهمی است، به نظرم چرخه هنر را اقتصاد هنر می‌گرداند، برای این موضوع در این یک سال اخیر برنامه‌ریزی زیادی کرده‌ایم از کارشناسان هنری، اساتید و پیشکسوتان و کسانی که مهارت در فروش کالاهای هنری دارند نشست‌های زیادی داشته‌ایم.

نخستین اقدامی که انجام دادیم این بود که برای این موضوع زمینه‌های ابتدائی را فراهم کنیم. نمایشگاه‌هایی که در گالری‌های حوزه هنری برگزار می‌شد عمدتا برای بازدید بود از سال گذشته امکاناتی فراهم شد که هنرمندان فروش نیز داشته باشند. چندی پیش نمایشگاه عکسی داشتیم که 12 میلیون تومان فروخت؛ در نمایشگاه‌های عکس چنین رقمی سابقه نداشت.

به زودی فضاهایی را در عمارت سعدی آماده می‌کنیم تا کارهای فروش حراج آثار هنری را داشته باشیم حتی در این مورد با چند شرکت تخصصی صحبت کرده‌ایم آن‌ها نیز یک سری فضاها، امکانات ابتدائی و بستر سازی خواستند در این راستا مجوزها در حال آماده شدن است.

تسنیم:چندی پیش خبری مبنی بر تاسیس رادیو حوزه هنری به جریان افتاد اما خبری از اجرایی شدن آن نشد، رادیو حوزه هنری الان در چه وضعیتی است؟

مهدی احمدی‌فر: رادیو حوزه هنری را شروع کرده‌ایم، تعدادی پادکست آماده شده که در آن کارهای نمایشی، معرفی کتاب‌ها، تعدای از تولیدات کوتاه و نیمه بلند آماده شده اما به دلیل کمبود بودجه متوقفش شده است اگر بنا باشد رادیو راه‌اندازی شود باید پیش تولید آماده شود.

دز این مورد با بسیاری از تهیه کننده‌ها صحبت کرده‌ایم که  حتی یک شبکه تلویزیون کوچک درست کنیم اما به کمبود بودجه برخورده‌ایم. اگر چه برنامه‌ای به نام نگارستان نیز هست، نگارستان  برنامه مشارکتی بین حوزه هنری و صداو سیما بود که ما پول، کارشناس و محتوا دادیم و 3 برنامه تولید شد، برنامه خوبی بود و قرار شده برای سال آینده فرم برنامه به گونه‌ای دیگر باشد.

در زمینه راه‌اندازی رادیو حوزه هنری باید پیش بینی بودجه سال 98 را می‌بینیم، پیشنهادش را  به سازمان برنامه و بودجه می‌دهم تا راه‌اندازی شود.

تسنیم: ارتباط حوزه هنری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اصفهان چگونه است؟

مهدی احمدی‌فر: محدوده وظایف این دو دستگاه کاملا از هم جدا است اما قطعا اگر دستگاه‌های فرهنگی کنار هم باشند می‌توانند کارهای موثری انجام دهند، برای مثال حوزه هنری تصمیم به دوسالانه نگارگری استان را دارد، نگار گری  اصفهان یک  سبک است که متاسفانه به فراموشی سپرده شده است و  به این نتیجه رسیده‌ایم که از سبک نگارگری اصفهان دفاع و به سراسر کشور برود در این مورد اقدمات و مکاتبات زیادی انجام شده است.

در همین راستا دعوتی از اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان صورت گرفت و دیدیم آن‌ها هم تصمیم دارند در مورد نگارگری همین سیر را شروع کنند؛ به این نتیجه رسیدیم که کار مشارکتی بین صنایع دستی میراث فرهنگی، اداره فرهنگ و ارشاد، حوزه هنری، دانشگاه هنراصفهان و شهرداری انجام شود.

 چند جلسه برگزار شده پیشرفت خوبی داشته، این اقدام یکی از کارهایی است که پایه گذار به عنوان یادگاری ارزشمند از این مجموعه باقی می‌ماند؛ کاری با ارشاد نداریم اما اگر همه دور هم جمع شدیم می‌توانیم کارهایی انجام دهیم؛ اگر همین کارها را یک مجموعه انجام دهد اعتبار سنگین می‌خواهد ولی اگر چند دستگاه فرهنگی کنار هم قرار بگیرند به اندازه یک دهم نیاز به هزینه است.

تسنیم: نقش رسانه بر ترویج اقدامات حوزه هنری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

مهدی احمدی‌فر: بیشترین تاکید رسانه‌ها درباره حوزه هنری بر روی سینما است، در حالی که جنبه‌های دیگر و ماموریت‌هایدیگری نیز حوزه هنری دارد، مانند مطالعات پایداری، تئاتر، هنرهای تجسمی، شعر و داستان که هر کدام موضوعات با اهمیت دارند  و در جامعه کمتر دید شده است.

در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس 50 عنوان کتاب داریم، پیشنهاد می‌شود رسانه‌ها داستان‌های کوتاه این کتاب‌ها را درج کنند و کتاب‌ها معرفی شوند تا مردم تشویق به مطالعه  کتاب و هنر شوند.

مردم هنر را کم می‌شناسند، یکی از دلایلی که اقتصاد هنردر اصفهان مشکل دارد این است که مردم به سمت کالاهای هنری نمی‌روند ممکن است کسی به بازار برود و ظرف مینا کاری اما تابلوی خط خوشنویسی  نمی‌خرد زیرا برایش صنایع دستی تعریف شده اما خط و یا نقاشی تعریف نشده است.

انتهای پیام/ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon