کاشان| تامین آب و نجات سفره‌های زیرزمینی نیازمند سرمایه گذاری است

کاشان| تامین آب و نجات سفره‌های زیرزمینی نیازمند سرمایه گذاری است

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان گفت: تامین آب و نجات سفره‌های زیرزمینی نیازمند سرمایه‌گذاری در طرح‌های آبخیزداری و سیلاب است.

مجید کافی‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم در کاشان، اظهار داشت: شهرستان کاشان از ابتدای تاریخ یک منطقه خشک و کم آب است و مربوط به دهه‌های اخیر نیست و اکنون به‌خاطر خشکسالی کم آبی در این منطقه نمود دارد. 

مدیر جهاد کشاورزی افزود: طبق تعاریف موجود منطقه‌ای که زیر 300 میلی متر بارندگی داشته باشد منطقه خشک و کم آب محسوب می‌شود و در بهترین شرایط جوی آمارهای هواشناسی نشان می‌دهد کاشان به عدد 230 میلی متر هم نرسیده است.

وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی بیش‌ترین مصرف کننده آب خام در جهان است تصریح کرد: مشکل کم آبی کاشان مشکل بخش کشاورزی نیست و این بخش برای حفظ آب و استمرار برداشت آب بیش از همه سرمایه‌گذاری می‌کند.

کافی‌زاده بیان کرد: در دو سال گذشته بیش از هزار و ششصد هکتار اراضی کشاورزی را تجهیز به آبیاری نوین و بیش از 3 هزار و 400 هکتار در دست اقدام داریم که حداکثر تا یک‌ سال آینده این 5 هزار هکتار باعث می‌شود مصرف قابل توجهی از برداشت سفره‌های آب زیرزمینی کاهش پیدا کند.


وی با اشاره به اینکه ما متولی آب نیستیم ما متولی کشاورزی و استفاده بهینه از آب هستیم عنوان کرد: برای تامین آب و نجات سفره‌های آب زیرزمینی در این منطقه کمترین سرمایه‌گذاری را کردند و سرمایه‌گذاری در تامین آب فقط در قالب طرح‌های آبخیزداری و بخش سیلاب است.

وی در ادامه افزود: در این منطقه بارندگی در فصولی است که خارج از زمان کشاورزی است و در زمان بارندگی طولانی مدت به دلیل شیب تندی که این منطقه دارد تبدیل به سیلاب می‌شود و قابل استفاده در بخش کشاورزی نیست.

مدیر جهاد کشاورزی افزود: این منطقه 23 هزار هکتار اراضی قابل کشت که 15 هزار هکتار سطح سبز، 9 هزار سطح باغات و 6 هزار هکتار زراعت است. در ابتدای انقلاب 15 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری نوین تجهیز بود ولی اکنون حدود 7 هزار و پونصد هکتار آبیاری نوین در اراضی کشاورزی را داریم.

وی در رابطه با کشت محصولات آب‌بر در این منطقه گفت: قانونی در مورد منع کشت این محصولات نیست و مالک اختیار آب و زمین خود را دارد و هر منطقه‌ای استعداد تولید محصولی خاص خود را دارد اما با توجه به وضعیت منطقه باید کشت‌هایی را توسعه دهیم که مصرف آب را رعایت کند.

کافی‌زاده گفت: این منطقه یکی از  شهرستان‌های پیش‌رو در تغییر الگوی کشت است و از قدیم کشاورزان محصولاتی را کشت می‌کردند تا آب را بهینه استفاده کنند. تغییر الگوی کشت به باغ گل محمدی، کشت گیاهان دارویی، حذف مزارع پنبه و تبدیل آن به باغات پسته یا کشت تلفیقی باعث مصرف آب کم‌تر، تولید بیش‌تر و تامین اقتصاد کشاورز است.

وی با بیان اینکه 45 هزار نفر شاغلین بخش کشاورزی هستند خاطرنشان کرد: هنری که مسئولان باید داشته باشند این است که باید اشتغال کشاورزان و تولید کشاورزی را حفظ کنیم زیرا ما مشکل کمبود آب نداریم بلکه مشکل مدیریت آب را داریم و بحث آبخیزداری نجات بخش کشاورزی است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon