خراسان جنوبی در محرومیت‌ها و مشکلات زیرساختی سابقه تاریخی دارد

خراسان جنوبی در محرومیت‌ها و مشکلات زیرساختی سابقه تاریخی دارد

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی، سومین استان پهناور کشور و بیست و هشتمین استان از نظر جمعیتی است گفت: این استان از نظر محرومیت ها و مشکلات زیرساختی سابقه تاریخی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدصادق معتمدیان  امشب در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان جنوبی که با حضور معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه به این استان برگزار شد اظهار داشت: به دلیل تازه تاسیس بودن استان با شریط ویژه ای  روبرو هستیم که نیازمند توجه ویژه است.

وی با بیان اینکه یکی از ماموریت های مهم ما معرفی ظرفیت ها، پتانسیل ها و از طرفی رفع عقب افتادگی هاست.تصریح کرد: با وجود همجواری این استان با کشور افغانستان که دارای حکومت ملک الطوایفی بوده و ناامنی زیاد است اما یکی از امن ترین مرزهای کشورهستیم.

وی گفت: سال های گذشته سرمایه گذاری های  ارزشمندی در حوزه تجارت در مرزهای خراسان جنوبی انجام شده اما اکنون تنها بازارچه ماهیرود در استان فعال است ویکی از ظرفیت هایی که در کوتاه مدت مورد توجه ما قرار خواهد گرفت ایجاد زیرساخت های جدید و توسعه صادرات و واردات در مرزبوده تا معیشت مرزنشینان را ارتقا دهیم.

استاندار خراسان جنوبی  ووجود معادن مختلف را از دیگر ظرفیت های استان برشمرد وخاطر نشان کرد: علیرغم اینکه اکتشافات سیستماتیک در تمام مناطق استان انجام نشده اما رتبه چهارم کشور را در این زمینه دارا هستیم.

معتمدیان بیان کرد: در بخش زیرساخت های صنایع و معادن استان کار اساسی انجام نشده و خام فروشی زیاد است که به ایجاد صنایع و واحدهای فرآوری در استان نیاز داریم.

وی با اشاره به  مزیت های محصولات کشاورزی استان خراسان جنوبی ادامه داد: با وجود محدودیت هایی منابع آبی و خشکسالی اما در استان بیش از 10 محصول دارای رتبه کشوری و جهانی است ودر زمینه ایجاد گمرک های تخصصی، صنایع بسته بندی و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی نیازمند کاراساسی هستیم که در دستور کار قراردارد.

استاندار خراسان جنوبی  بهوجود ظرفیت های گردشگری با توجه به آثار تاریخی که به ثبت رسیده و شرایط طبیعی موجود، اشاره کرد وگفت: با توجه به قرار گرفتن استان در مسیر کریدورهای غرب شرق، جنوب شرق و شمال شرق، موقعیت ممتازی دارد که در موارد زیرساختی شاید کم بودن جمعیت سبب شده نسبت به این موضوع بی توجهی شود.

استاندار خراسان جنوبی  با بیان اینکه در دولت یازدهم دسترسی خراسان جنوبی به استان فراه افغانستان فراهم شده که سبب رونق ترانزیت در این منطقه می شودافزود: خراسان جنوبی تنها استانی است که یک کیلومتر آزادراه ندارد علیرغم اینکه با 6 استان مهم در ارتباط هستیم اما جاده ها وضعیت مناسبی ندارد.

 معتمدیان بیان کرد: در حوزه های منابع طبیعی، عشایری و سایر حوزه ها نیز ظرفیت های خوبی در استان وجود دارد از کویر تا مناظر طبیعی، پارک های جنگی و جنگل ها که از نظر توریست منطقه ای می تواند در اشتغال توسعه ایجاد کند.

استاندار خراسان جنوبی بر تقویت واحدهای بوم گردی با توجه به آمار بالای آثار تاریخی در این استان تاکید کرد و گفت: توسعه صنایع دستی و ایجاد بازارچه های صنایع دستی در شهرستان ها بسیار مهم است و باید در اولویت قرار گیرد.

وی یکی از مشکلات در حوزه سلامت، بهداشت و درمان را نامتوازن بودن خدمات بهداشتی و درمانی در سطح استان برشمردو و گفت: همچنین این مشکل در مرکز استان بین شمال و جنوب شهر مشهود است.

وی  با تاکید برکمبود نیروی متخصص پزشکی در استان افزود: وجود فقر تغذیه و رژیم ناسالم غذایی در اقشار آسیب پذیر و محروم از دیگر مشکلات استان است.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه  در حوزه آموزش با وجود دانشگاه های معتبر و علمی قوی امید است استان به عنوان قطب علمی به ویژه در حوزه های اختصاصی از جمله معدن، انرژی های نو و سایر تبدیل و جذب دانشجوی خارجی با توجه به فرصت مرز تا ارتباطات افزایش یابد.

 معتمدیان  گفت: در حوزه خدمات پزشکی این ظرفیت در استان خراسان جنوبی وجود دارد تا روابط پزشکی و پروژه ای را در افغانستان افزایش دهیم در حالیکه از این فرصت مهم نتوانسته ایم به خوبی استفاده کنیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon