مساله دوتابعیتی‌ها در تاجیکستان

مساله دوتابعیتی‌ها در تاجیکستان

مقامات وزارت کشور روسیه گفته‌اند شمار خانواده‌ها و شهروندان تاجیک که درخواست تابعیت این کشور را داده‌اند افزایش یافته، اما بسیاری از این افراد به روسیه مهاجرت نکرده و در تاجیکستان به زندگی دوتابعیتی خود ادامه می‌دهند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از آسیاپلاس، مقامات روسیه گفته‌اند که طی 11 ماه سال جاری میلادی (2018) 2300 خانواده تاجیک برای مهاجرت به روسیه درخواست داده‌اند.

در همین حال مقامات روس اظهار نگرانی کرده‌اند که بسیاری از این افراد بعد از دریافت شهروندی روسیه به این کشور نرفته، بلکه به صورت «دوتابعیتی» در تاجیکستان به زندگی خود ادامه می‌دهند. این در حالی است که دولت تاجیکستان داشتن تابعیت دوم را برای برخی اقشار نظیر کارمندان دولت، نیروهای امنیتی، دادستانی‌ها و وکلای مدافع ممنوع کرده است.

ولادیمیر مارکویچ، رئیس نمایندگی وزارت امور داخلی روسیه در تاجیکستان چند روز پیش در یک نشست مطبوعاتی در شهر «دوشنبه» گفته بود شمار خانواده‌های تاجیکی که برای مهاجرت به روسیه درخواست داده‌اند تا پایان سال جاری به حدود 2500 خواهد رسید. اینترفکس به نقل از مارکویچ همچنین نوشته است که این افراد اساساً از طریق برنامه دولتی «پرسلنیه (مهاجرت)» می‌خواهند به روسیه بروند.

در همین زمینه مارکویچ گفته است: از طریق برنامه «پرسلنیه» در سال جاری حدوداً 1300 خانواده تاجیک شامل 5500 نفر به روسیه مهاجرت کرده‌اند. سال 2017 نیز بر اساس این  برنامه 1200 خانواده و سال 2016  معادل 820 خانواده توانسته بودند به روسیه مهاجرت کنند. این شمار همچنان در حال افزایش است.

به گفته وی، افرادی که با استفاده از این برنامه مهاجرت می‌کنند، در مناطق مورد نظر دولت روسیه مستقر می‌شوند. این افراد در صورتی که بخواهند زندگی خود را در جای دیگری در روسیه آغاز کنند، می‌بایست برای 250 هزار روبل (حدود 3600 دلار) برای درخواست‌کننده و 120 هزار روبل (حدود 1750 دلار) به ازای هر عضو خانواده پرداخت کنند. در همین حال مساله افزایش این مبالغ در حال بررسی است.

بر اساس آمارهای رسمی، از ابتدای استقلال تاجیکستان تاکنون بیش از 300 هزار نفر از شهروندان این کشور تابعیت روسیه را اخذ کرده‌اند.

در نشست مطبوعاتی نماینده وزارت امور داخلی روسیه در امور مهاجرت، انتقاد بیشتر نسبت به این مساله صورت گرفته است که بسیاری از شهروندان تاجیک بعد از دریافت تابعیت روسیه برای مهاجرت به این کشور اقدام نمی‌کنند و در تاجیکستان به زندگی خود ادامه می‌دهند.

مارکویچ در این زمینه تصریح می‌کند: متاسفانه درخواست این شهروندان برای مشارکت در این برنامه دولتی با اهداف نهایی آن‌ها سازگار نیست. بسیاری از افرادی که به ما مراجعه می‌کنند با نظرداشتن به آسان‌تر بودن گرفتن تابعیت روسیه از طریق این برنامه، این شهروندی را اخذ می‌کنند، ولی به روسیه مهاجرت نمی‌کنند.

هدف معلوم است: شهروندی امکان می‌دهد که بدون گرفتن پتنت، پرداخت مالیات و خلاص شدن از دردسرهای قانونی سر کنند.

به گزارش آسیاپلاس، دولت روسیه توسط برنامه‌های مهاجرتی و ارائه تابعیت روسیه به شهروندان اتحاد جماهیر شوروی سابق، در نظر دارد برخی از مسائل جمعیت‌شناختی و اقتصادی خود را حل کند.

برنامه دولتی «پرسلنیه» از سال 2007 فعالیت خود را آغاز کرده و بنا بر داده‌های رسمی مقامات روسیه در طول 11 سال فعالیتش به بیش از 800 هزار نفر از شهروندان جمهوری‌های شوروی سابق تابعیت این کشور را اعطا کرده است.

برخی تحلیل‌گران بر این عقیده‌اند که طی سال‌های اخیر تعداد شهروندان تاجیک که شناسنامه روسیه را دریافت کرده‌اند به مراتب بیشتر از آن است که در رسانه‌ها منتشر می‌شود. تاجیکستان و روسیه نظام برنامه‌ی دوتابعیتی دارند که ارائه شناسنامه‌های دو کشور را برای شهروندان فراهم می‌آورد.

مقامات دولت تاجیکستان نیز از سال 2014 ابتدا دیپلمات‌ها، و سپس کارمندان امنیتی و مالیاتی، دادستانی، وکلای مدافع، کارمندان دولت و اخیرا نیروهای انتظامی را داشتن تابعیت دوگانه منع کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت