آمار تصادفات جاده‌ای استان مرکزی ۳ برابر میانگین کشوری است

آمار تصادفات جاده‌ای استان مرکزی 3 برابر میانگین کشوری است

فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: در کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۷۹۰ فقره تصادف رخ می‌دهد این درحالی است که این رقم در استان مرکزی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر دو هزار و ۸۲ فقره بوده که این آمار سه برابر میانگین کشوری است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سردار کیومرث عزیزی عصر امروز در ششمین نشست کمیسیون اجرایی آئین‌نامه مدیریت ایمنی، حمل و نقل و سوانح رانندگی استان مرکزی با اشاره به آمارهای ارائه شده در زمینه تصادفات اظهار داشت: در 9 ماه نخست امسال شاهد رشد 5.2 درصدیتلفات نسبت به سال گذشته بودیم، که این آمار در حوزه دورن شهری و برون شهری متفاوت بوده اما زیاد است، مهم‌ترین عامل تلفات سرعت بالای رانندگان است و جانمایی تابلوهای راهنمایی رانندگی نیز مشکلاتی دارد.

وی افزود: جانمایی اشتباه تابلوها خود مشکلاتی به وجود آورده است زیرا راننده فرصت کاهش فرصت را ندارد، در ارائه آمارها تنها آمار فوتی‌ها مطرح می‌شود و توجه‌ای به آمار مجروحان نمی‌شود این درحالی است که مصدومان حوادث رانندگی در این مدت  را 10 هزار و 600 نفر بوده است.

فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: برخی از این مصدومان دچار مصدومیت‌های همیشگی و جبران ناپذیری می‌شوند که می‌تواند هزینه‌های بسیار سرباری برای کشور و خانواده‌های آنها دارد که به مراتب هزینه درمانی برخی از آنها بسیار بیشتر از دیه یک فوتی می‌شود.

عزیزی بیان کرد: در کشور به ازای هر 100 هزار نفر 790 فقره تصادف رخ می‌دهد این درحالی است که این رقم در استان مرکزی به ازای هر 100 هزار نفر دو هزار و 82 فقره است، این آمار سه برابر میانگین کشوری است.

وی اضافه کرد: در چند سال گذشته چندین دستگاه دوربین کنترل سرعت در سطح شهر نصب شده اما به سبب بدهی به پیمانکار عملا بلااستفاده مانده‌اند که نیاز است در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.

39 درصد از تصادفات منجر به فوت در محورهای اصلی رخ می‌دهد

رئیس پلیس راه استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به آمار تصادفات استان گفت: در 9 ماه نخست امسال شاهد افزایش پنج درصدی تلفات  و هشت درصدی آمار مجروحان و 13 درصدی تصادفات جرحی در  حوادث جاده‌ای بوده‌ایم، 39 درصد از حوادث منجر به فوت  در محورهای اصلی،21  درصد در آزادراه،  ١٩ درصد در بزرگ‌راه و ٣ درصد در محورهای فرعی و روستایی بوده است.

سرهنگ ایرج کهریزی افزود: پرتصادف‌ترین محورهای استان در آزادراه  ساوه به تهران با ٣٤ فوتی، آزادراه ساوه  به همدان با ٣ فوتی، محور اراک به سفچگان با ٢٨ فوتی، جاده قدیم ساوه به همدان، اراک به توره و دلیجان به محلات  بوده  که 73 درصد تصادفات محور ساوه به  تهران در لاین جنوبی رخ داده است، بر همین اساس نساز است تا به این لاین توجه‌ای ویژه شود.

وی تصریح کرد: باتوجه به این که در راه‌های استان 80 دوربرگردان وجود دارد که همگی آنها غیراستاندار هستند، بیش از 40 درصد حوادث رانندگی که منجر به فوت می‌شوند بر اثر واژگونی و 34 درصد بر اثر برخورد خودرو با خودروی دیگر، 12 درصد بر اثر برخورد خودرو با موتورسیکلت، 11 درصد بر اثر برخورد وسیله نقلیه با عابر پیاده، دو درصد بر اثر برخورد وسیله نقلیه با شی ثابت بوده است.

رئیس پلیس راه استان مرکزی  با بیان این که 57 درصد فوت‌ها در محل حادثه و 34 درصد در بیمارستان رخ می‌دهد گفت: نزدیک به 70 درصد از متوفیان آقا و 30 درصد خانم هستند،  همچنین 60  درصد تصادفات مربوط به پلاک‌های غیربومی و 40  درصد هم به‌ وسیله پلاک‌های بومی بوده همچنین مهم‌ترین عامل تصادفات عدم توجه به جلو با رقم 57 درصد است.

کهریزی ادامه داد: بیشترین تصادفات را در نیمه دوم روز به ویژه ساعت ٢ تا ٢٤ رخ می‌دهد،به تقاطع آوه به عنوان یک محور پرحادثه و حادثه‌خیز باید توجه ویژه شود، استان دارای 6 هزار و 278 کلیومتر جاده است که 83 درصد آن فرعی است، 92  درصد از راه‌های استان دو طرفه و غیر استاندارد هستند، 26 دستگاه ثبت تخلفات سرعت در 338 کیلومتر از مسیرهای استان نصب است.

44 درصد از تصادفات درون‌شهری منجر به فوت به وسیله موتور سیکلت‌ها رخ می‌دهد

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکز هم در این جلسه با اشاره به آمار تلفات ناشی از تصادفات درون شهری گفت: در 9 ماه نخست امسال شاهد  افزایش ١٩ درصدی تصادفات منجر به فوت در محورهای  درون شهری استان هستیم که  44 درصد از آن مربوط به موتورسیکلت‌ها  و 38 درصد هم مربوط یه عابران پیاده بوده است، از 29 عابر فوتی 16 عابر سالمند بوده‌اند و دارای سن بالای 60 سال بودند.

ابوالفضل امیدی افزود:  در استان 47 دوربین نظارتی و 21 دوربین ثبت سرعت وجود دارد اما به سبب متصل نبودن به سرور امکان استفاده از آن وجود ندارد، بیشترین تصادفات مربوط به میدان امام خمینی(ره) و میدان امام حسین(ع) است.

وی تصریح کرد: همچنین  در زمینه خطوط ویژه شهری مشکلاتی وجود دارد، پل محیط زیست اراک به سبب عدم وجود کانال در زمان بارش دچار لغزندگی و یخ‌زدگ می‌شود و شیب غیراستاندارد میدان انقلاب نیز عامل بروز تصادفات است، در استان 43 نقطه حادثه‌خیز وجود دارد که 27 نقطه آن در ساوه و اراک است.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon