پاکستان در سالی که گذشت- ۲| از برگزاری روز کشمیردر مشهد تا ازدواج سوم عمران خان

پاکستان در سالی که گذشت- 2| از برگزاری روز کشمیردر مشهد تا ازدواج سوم عمران خان

با پایان سال ۲۰۱۸ میلادی نوبت به مرور مهمترین حوادث سال ۲۰۱۸ در پاکستان رسیده، سالی که مهمترین اتفاقات سیاسی تاریخ پاکستان را رقم زده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم ، سال 2018 آبستن حوادث بسیاری برای پاکستان بود و مهم ترین اتفاقات تاریخ این کشور را رقم زند، اتفاقاتی که می تواند بعدها به نقاط عطفی در تاریخ پاکستان تبدیل شود.

ماه فوریه (11 بهمن تا 11 اسفند 1396)

افزایش تنش میان پاکستان و افغانستان و بازار گرمی های آمریکا

دومین ماه میلادی با افزایش تنش میان پاکستان و افغانستان آغاز شد و همانگونه که دولت آمریکا با اتهام زنی های ترامپ قصد داشت اوضاع منطقه جنوب آسیا را به تنش بکشاند این اتفاق رخ داد.

بحث اصلی میان دولت پاکستان و افغانستان بر سر بازگشت مهاجرین افغانستانی و تحویل عده‌ای تروریست‌های افغانستانی بود که باعث بروز تنش میان دو کشور شد.

دولت اسلام آباد معتقد بود کمپ های مهاجرین افغانستانی تبدیل به پناهگاه تروریست‌هایی شده که امنیت کشورشان را تضعیف می کنند. ولی دولت افغانستان با تکرار سخنان ترامپ مدعی بود پاکستان از تروریست هایی که امنیت افغانستان را به برهم می زند حمایت می کند.

بازگشت مهاجرین افغانستانی از پاکستان با دریافت 200 دلار در این ماه افزایش یافت هر چند این افزایش مقطعی بود و بلافاصله روند بازگشت مهاجرین متوقف شد.

در این بین اقدامات کاخ سفید نیز قابل تامل بود آنها گاهی جانب پاکستان را می‌گرفتند و گاهی اقدامات اسلام آباد را محکوم می کردند در ماه فوریه سال 2018 چند پاکستانی در لیست سیاه و تحریم های دولت آمریکا قرار گرفتند. همزمان با این اقدام آمریکا در اقدامی متناقض 358 میلیون دلار کمک برای اسلام آباد در نظرگرفت.

اقدام خبرگزاری تسنیم تیتر اول  رسانه‌های پاکستانی

در ماه فوریه اقدام خبرگزاری تسنیم در هماهنگی های پخش یک مستند از کشمیر در سینما هویزه مشهد باعث توجه ویژه رسانه های پاکستانی به این موضوع شد و تنها ظرف 24 ساعت این خبر تبدیل به تیتر نخست تمام خبرگزاری‌های پاکستانی شد.

کار به جایی رسید که افراط گرایانی همچون «طاهر اشرفی» نیز مجبور شدند زبان به تعریف ایران گشوده و اقدام ارزنده و انقلابی صورت گرفته در دفاع از مردم مظلوم کشمیر را مورد ستایش قرار دهند.

برگزاری چند جلسه و سینمار بزرگ دیگر در دفاع از مردم کشمیر نیز در پاکستان بی پاسخ باقی نماند و بسیاری از سیاستمداران این کشور مواضع رهبری در مورد کشمیر را ستودند.

تنش‌های داخلی در پاکستان

عمران خان که از چند ماه پیش به عنوان فردی پیروز در رقابت با نواز شریف خود را به مردم پاکستان معرفی کرده بود این بار سراغ شهباز شریف رفته و در تلاش بود تا سروزیر ایالت پنجاب را نیز ساقط کند.

فشار علیه شهباز شریف تنها توسط عمران خان اعمال نمی شد و پیر حمیدالدین سیالوی نیز مصرانه خواستار استعفای برادر نواز شریف بود.

حزب نواز درگیری های دیگری نیز داشت، نوازشریف رد صلاحیت شده بود و برخی سران حزب معتقد بودند مریم نواز جایگزین او است نه شهباز شریف!

همزمان با این اتفاق حزب متحده در شهر کراچی روزهای بدی را سپری می کرد و در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود آنها نتوانسته بودند در انتخابات سنا لیست واحدی ارائه دهند، این تنش های در ماههای بعدی اوج گرفته وشرایط این حزب را بدتر کرد.

در سوی دیگر میدان حزب مردم تلاش می کرد تا خود را به عنوان قوی ترین حزب اپوزیسیون نشان دهد و بازهم به صحنه سیاست بازگردد ولی ازدواج عمران خان بازهم او را به صدر رسانه ها بازگرداند و حزب مردم نتوانست مانع دیده شدن کاپیتان سال های دور تیم ملی کریکت پاکستان شود.

سه حزب نواز، مردم و تحریک انصاف برای پیروزی در انتخابات مهم پیش رو تلاش خود را برای جذب نمایندگان مستقل و آزاد نیز آغاز کردند ولی حزب تحریک انصاف توانست در این زمینه بهتر از رقبای خود ظاهر شود.

پیش دستی های اسلام آباد علیه گروه های افراط گرا

در ماه فوریه پاکستان متوجه شد آمریکا قصد دارد با استفاده از ابزارهای بین المللی علیه پاکستان وارد عمل شده و اسلام آباد را تحت فشار قرار دهد، دولت اسلام آباد به منظور مقابله با این اقدام پیش دستی کرده و برخی گروه هایی که علیه آنها حساسیت هایی وجود داشت مانند «جماعت الدعوه» را فورا تروریستی اعلام کرده و در لیست سیاه خود قرار داد.

پاکستان و ایران

در این ماه موضوعات مختلفی باعث انتشار اخباری در مورد ایران و پاکستان شد، سقوط هواپیمای شرکت آسمان در ارتفاعات زاگرس باعث شد تا دولت و ارتش پاکستان واکنش نشان داده و با بازماندگان این حادثه ابراز همدردی کنند.

همچنین ناو نیروی دریایی پاکستان در عملیاتی ویژه موفق به نجات جان ماهیگیران ایرانی که در آبهای آزاد در خطر غرق شدن بودند، شد. این ماهیگیران به کنسولگری کشورمان در کراچی تحویل داده شدند.

انتقاد دولتمردان ایرانی از تعلل پاکستان در تکمیل خط انتقال گاز صلح یکی دیگر از اخبار مهم در این ماه بود.

اسلام آباد و تهران تلاش داشتند تا سطح تجارت خود را به 5 میلیارد دلار در سال برسانند و این موضوع باعث شد تا دیدار و جلسات مختلفی میان مسئولین دو کشور برگزارش شود.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان