۳۲ هزار معلول از خدمات بهزیستی چهارمحال و بختیاری بهره‌مند شدند

32 هزار معلول از خدمات بهزیستی چهارمحال و بختیاری بهره‌مند شدند

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر ۳۲ هزار معلول در استان از خدمات این سازمان استفاده می‌کنند.

محمد میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد با اشاره به سیاست‌های سازمان بهزیستی در بحث پیشگیری از معلولیت، اظهار داشت: معمولاً 50 درصد از معلولیت‌ها به دلیل اختلالات ژنتیکی در بدو تولد و 50 درصد نیز ناشی از حوادث و سوانح هستند، اجباری شدن مشاوره ژنتیک برای خانواده‌هایی که فرزند معلول دارند یکی از اقدامات خوب برای پیشگیری از معلولیت‌های ژنتیکی است در همین راستا بیش از 90 درصد غربالگری برای پیشگیری از معلولیت در استان انجام شده است.

وی به ایجاد اشتغال برای معلولان اشاره کرد و افزود: سیاست سازمان بهزیستی در بحث اشتغال در دو حوزه توانبخشی برای معلولان و بحث امور اجتماعی برای از کارافتادگان و زنان سرپرست خانوار است.

بیشتر بخوانید:

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سیاست ما این است که هر سال 10 درصد از مستمری بگیران بهزیستی را از طریق اشتغال، توانمند و از چرخه حمایت سازمان خارج کنیم.

میرزایی تصریح کرد: هر زن سرپرست خانوار یا معلول این سازمان پرونده‌ای به همراه یک مددکار دارد مددکاران  برای اینکه بدانند چگونه مددجو را حمایت و توانمند کنند ماهی یک مرتبه از مددجو بازدید و سرکشی می‌کنند و از این طریق با ایجاد انگیزه او را به سمت ایجاد اشتغال و توانمندشدن سوق می‌دهند.

وی به سهمیه 3 درصدی این افراد در آزمون‌های استخدامی اشاره و خاطرنشان کرد:  وام خویش‌فرمایی یکی دیگر از اقدامات این سازمان در بحث اشتغال مددجویان است به گونه‌ای که هر پیمانکار یا کارفرمایی که مددجویی را به کار گیرد علاوه بر پرداخت 20 تا 30 میلیون تومان وام بلند مدت با بهره 4 درصد به کارفرما حدود 5 سال بیمه مددجو نیز توسط سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود.

مدیرکل سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: سال گذشته ما موفق شدیم بیش از تعهد اشتغالی که داشتیم ایجاد اشتغال کنیم به گونه‌ای که 10 تا 15 درصد از مددجویان را از چرخه حمایت بیرون آوردیم.

میرزایی با بیان اینکه همه بیمارستان‌های استان مجهز به دستگاه غربالگری شنوایی هستند، تصریح کرد: غربالگری شنوایی نوزادان در همان بدو تولد انجام می‌شود و چنانچه مشکلی وجود داشته باشد با توجه به اینکه سنت طلایی غربالگری شنوایی 3 تا 5 سال است با معرفی کودک به پزشک متخصص مراحل درمان آغار و انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر خانواده کودک از لحاظ وضعیت مالی مشکل داشته باشند هزینه کاشت حلزون از طریق خیران و یا خود سازمان بهزیستی تامین می‌شود.

مدیرکل سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سالانه 19 هزار و 800 نفر در بحث شنوایی در استان غربال می‌شوند، خاطرنشان کرد: 92 درصد کودکان متولد شده در استان غربال شنوایی می‌شوند و 8 درصد باقیمانده نیز که خارج از استان متولد می‌شوند در همان مکان تولد از لحاظ شنوایی غربال می‌شوند.

میرزایی به غربال بینایی 98 درصدی در استان اشاره کرد و گفت: 380 مهد کودک در سطح استان داریم که غربالگری بینایی در آن‌ها انجام می‌شود و اگر کودکی مشکلی داشته باشد به پزشک معرفی می‌شود.

وی با بیان اینکه 10 هزار کودک در استان تحت نظارت سازمان بهزیستی هستند، یادآور شد: سالانه 50 هزار نفر از لحاظ بینایی در استان غربال می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری در ادامه به اقدامات این سازمان پس از انقلاب اشاره و بیان کرد:  قبل از انقلاب سازمانی تحت عنوان بهزیستی وجود نداشت و اقداماتی که انجام می‌گرفت در قالب موسسات خیریه بود، به گونه‌ای که در آن زمان 2 هزار نفر تحت پوشش این موسسات بودند اما اکنون با وجود همه اقدامات پیشگیرانه‌ای که انجام شده است سازمان بهزیستی به 32 هزار نفر معلول شناسایی شده در استان خدمت ارائه می‌دهد.

میرزایی با بیان اینکه قبل از انقلاب 3 مرکز توانبخشی در استان وجود داشته است، تصریح کرد: هم اکنون 76 مرکز توانبخشی در استان فعال است که به 5 هزار و 900 نفر معلول خدمت ارائه می‌دهند ضمن اینکه 50 موسسه خیریه نیز در استان مشغول فعالیت هستند.

وی به شناسایی و حمایت 380 کودک بی‌سرپرست و یتیم در استان اشاره و خاطرنشان کرد: 6 مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست در استان مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت 20 مرکز اورژانس اجتماعی در استان، یادآور شد: 90 مرکز مشاوره خانواده و 7 مرکز مشاورزه پزشکی-ژنتیک نیز اکنون در سطح استان فعال است در صورتی که قبل از انقلاب چنین مراکزی در استان وجود نداشت.

میرزایی با بیان اینکه اکنون 19 کمپ بازتوانی معتادان در استان فعال هستند، تاکید کرد: قبل از انقلاب 3 مرکز غیر دولتی در استان فعال بود اما اکنون تعداد این مراکز به 700 مورد افزایش یافته است  که در حوزه‌های مختلفی مانند اجتماعی، مسکن، پیگیری و مشاوره ارائه خدمت می‌کنند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon