همدان| ۶۶ بنای تاریخی با ارزش کشور به بخش خصوصی واگذار شد

همدان| 66 بنای تاریخی با ارزش کشور به بخش خصوصی واگذار شد

نماینده صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: از ۲۶۹ بنای تاریخی ایران تاکنون ۶۶ بنا به بخش خصوصی واگذار شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، علی فعله‌گری شامگاه یکشنبه در مراسم افتتاحیه جشنواره کرسی نشینی در حمام قلعه همدان با اشاره به اینکه صندوق تغییر نام داده  و از این به بعد با عنوان صندوق حمایت از صنایع دستی، فرش و احیای بناهای تاریخی و  فرهنگی عنوان می‌شود، اظهار داشت: در حال تدوین اساسنامه آن هستند.

وی با بیان اینکه حفظ آثار تاریخی و جلوگیری از تخریب آنان از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: تا سال 1392 از 269 بنای تاریخی که مصوبه هیأت دولت مبنی بر واگذاری آنان به بخش خصوصی صادر شده بود تنها 10 مکان واگذار شده بود اما از سال 92 به بعد 66 بنا به بخش خصوصی واگذار شده است.

فعله گری با تأکید بر اینکه 26 بنای واگذار شده به بخش خصوصی، در حال بهره‌برداری است، گفت: از این تعداد 2 بنا که حمام قلعه و حمام محله حاجی است در همدان هستند. 

رئیس اداره ارزیابی عملکرد صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور بیان کرد: مدیران کل استان‌ها نیز 155 بنا معرفی کردند تا به بخش خصوصی واگذار شود.

فعله گری با بیان اینکه کاروانسرای فرسفج، خانه اقتداری و غیره چند بنای دیگر در استان همدان و در حال واگذاری است، عنوان کرد: 100 میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی در راستای سرمایه‌گذاری در اماکن تاریخی تامین شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان نیز در این مراسم اظهار داشت: میراث ناملموس محصولی جذاب برای توسعه گردشگری است که باید بیشتر به آن بپردازیم.

وی افزود: سلیقه و علاقه گردشگران با داشته های فرهنگی همدان جور است و از این قابلیت برای معرفی میراث ناملموس در دل میراث ملموس باید به طور بهینه استفاده کنیم. 

علی مالمیر با اشاره به اینکه مشارکت بخش خصوصی در حفظ آثار تاریخی و فرهنگی و برگزاری این جشنواره ها ضروری دانست، گفت: مرمت و حفاظت از آثار تاریخی و اجرای آیین های سنتی در این اماکن نیازمند سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان تصریح کرد: نخستین جشنواره کرسی نشینی سرآغازی رویدادهای فرهنگی بزرگ به ویژه در فصل زمستان است. 

مالمیر اظهار داشت: اگر اینگونه جشنواره‌ها برگزار نشود، میراث ناملموس این خطه منسوخ و فراموش می‌شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon