تمام افتخارات ورزش همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورده است

تمام افتخارات ورزش همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورده است

با مقایسه وضعیت ورزش همدان در زمان رژیم پهلوی با شرایط ورزش استان پس از پیروزی انقلاب درمی‌یابیم که تمام افتخارات ورزشی استان همدان در ۴۰ سال گذشته رقم خورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه 57 ورزش به عنوان یک پدیده اجتماعی با وجود وقایع تاثیرگذاری از جمله 8 سال جنگ تحمیلی و اعمال تحریم‌های اقتصادی از سوی دشمنان با دگرگونی‌های بسیاری در 2 بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در کشور روبه‌رو شد و ورزشکاران ایرانی در مسابقات المپیک، جهانی و آسیایی نتایج درخشانی کسب کردند.

اما توسعه و پیشرفت در حوزه ورزش تنها به پایتخت و استان‌های بزرگ و پرجمعیت خلاصه نشد و استان همدان نیز از سال 57 تاکنون در بخش زیرساخت‌ها، سرانه فضای ورزشی، عناوین انفرادی و تیمی در میادین ملی و فرا ملی اتفاقات خوبی را تجربه کرد.

حال که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم با مقایسه وضعیت ورزش استان در زمان رژیم پهلوی با شرایط این حوزه پس از پیروزی انقلاب درمی‌یابیم که تمام افتخارات و اتفاقات مهم و بزرگ ورزش استان همدان در 40 سال گذشته رقم خورده است.

افزایش سرانه فضای ورزشی از 7 به 71 سانتی‌ متر مربع

معاون توسعه ورزش قهرمانی اداره کل ورزش و جوانان استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که با وجود برخی مشکلات ورزش همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت قابل توجهی داشته اظهار داشت: امروز در برخی از رشته‌ها ورزشکاران همدانی حرف اول را در کشور و میادین بین المللی می‌زنند.

عباس قهرمانی افزود: توسعه زیرساخت‌های ورزشی، مدال آوری ورزشکاران در میادین مختلف از جمله المپیک و توسعه ورزش بانوان از افتخارات ورزش استان پس از پیروزی انقلاب بوده است.

وی با اشاره به این که وضعیت زیرساخت‌های ورزشی استان پیش از انقلاب و پس از پیروزی انقلاب قابل مقایسه نیست گفت: کل فضای ورزشی سرپوشیده استان قبل از انقلاب اسلامی 33 مکان بود که امروز  این تعداد به 532 مورد افزایش یافته و فضای روباز ورزشی نیز از 11 مورد در استان به 33 مورد رسیده است.

قهرمانی عنوان کرد: سرانه فضای ورزشی قبل از انقلاب برای هر شهروند 6.81 سانتی متر مربع بود که با ساخت ورزشگاه‌های متعدد در سطح استان در 40 سال اخیر این آمار به 71.5 سانتی متر مربع رسیده است.

وی با اعلام این که اگر پروژه های ورزشی در دست ساخت استان افتتاح شود سرانه به ازای هر نفر به 80 سانتی‌متر مربع افزایش می باید تصریح کرد: در زمان رژیم منحوس پهلوی تنها 15 هیئت ورزشی استان فعال بود، اما در حال حاضر 48 هیئت در استان همدان مشغول به توسعه رشته مربوط به خود هستند.

قهرمانی اشاره‌ای هم به تعداد مربیان استان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کرد و گفت: در آن زمان فقط 83 مربی در استان همدان فعالیت می‌کردند که امروز با رشد قابل توجهی این تعداد به 10 هزار و 516 نفر رسیده.

وی در رابطه با داوران استان همدان هم عنوان کرد: تا سال 57 تنها  143 داور در استان همدان فعالیت می کردند، اما در حال حاضر 5 هزار و 441 داور در استان همدان به قضاوت مسابقات می‌پردازند که بسیاری از آنها در عرصه های بین المللی و جهانی صاحب جایگاه هستند.

قهرمانی با اشاره این که پس از  پیروزی انقلاب اسلامی ورزشکاران همدانی در عرصه های ملی و بین المللی درخشان ظاهر شدند گفت: پیش از انقلاب ورزشکاران همدانی به طور میانگین سالانه در مسابقات کشوری 19 مدال کسب می‌کردند، اما در حالی که دو ماه و نیم تا پایان سال 97 باقیمانده ورزشکاران استان نزدیک به هزار  مدال کشوری کسب کرده‌اند.

رقم خوردن تمام افتخارات ورزش استان پس از پیروزی انقلاب

یک کارشناس حوزه ورزش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که کارنامه ورزش همدان پیش از پیروزی انقلاب خالی از افتخارات مهم بود اظهار داشت: تمام موفقیت‌های مهم و بزرگ ورزش همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی رقم خورده است.

میلاد فاطمی‌نژاد افزود: پیش از انقلاب تعداد رشته‌های فعال استان انگشت شمار  و زیرساخت‌های ورزشی محدود بود و هیچ عنوان قابل توجه بین المللی نیز برای ورزش استان به دست نیامده بود.

وی با اعلام این که قبل انقلاب ورزشکاران همدانی جایی در بزرگترین آوردگاه ورزش جهان نداشتند گفت: ورزشکاران استان همدان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 4 رشته کشتی، تیراندازی، قایقرانی و دو و میدانی موفق شدند 8 سهمیه حضور در المپیک را کسب کنند.

فاطمی‌نژاد عنوان کرد: مهمترین افتخار ورزش استان یعنی کسب 2 مدال نقره المپیک پس از پیروزی انقلاب و در دهه 80 رقم خورده است.

پیش از انقلاب ورزش همدان از مسابقات آسیایی هیچ ره‌آوردی نداشته است

وی تصریح کرد: در مسابقات آسیایی جاکارتا در سال 2018 ورزشکاران همدانی با کسب 7 مدال 28 درصد از مدال‌های ورزش کشور در این مسابقات را به خود اختصاص دادند، در حالی که پیش از انقلاب ورزش همدان از این مسابقات هیچ ره‌آوردی نداشته است.

فاطمی‌نژاد با اشاره به این که پیش از انقلاب اسلامی ورزش همدان از تعداد اندکی از مربیان بهره می‌برد گفت: در حال حاضر علاوه بر افزایش 120 درصدی تعداد مربیان در رشته‌های مختلف، بسیاری از مربیان استان همدان در تیم‌های ملی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: صادق گودرزی در حال حاضر مربی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان است و در رشته‌های دیگری از جمله تیراندازی، جودو، کبدی، تکواندو، سنگنوردی و چند رشته دیگر مربیان همدانی در اردوی تیم‌های ملی حضور دارند.

فاطمی‌نژاد تصریح کرد: برادران حیدری در فوتبال آقایان، بهاره سیفی در فوتبال بانوان، هادی سالم در بسکتبال، عادل برقعی در تنیس و مزدک گیتی در کشتی از جمله داوران استان همدان هستند که امروز مسابقات مهم ملی و بین المللی را سوت می‌زنند، در حالی که پیش از انقلاب برای قضاوت مسابقات استانی هم با کمبود داور مواجه بودیم.

وی با بیان این که سرانه فضای ورزشی استان نیز پس از انقلاب نسبت به سال 57 بیش از 100 درصد رشد داشته گفت: با آنکه پس از پیروزی انقلاب حجاب به زینت بانوان ما تبدیل شد اما محدودیتی برای بانوان ورزشکار همدانی به همراه نداشت و ورزش بانوان روز به روز پیشرفت کرد.

فاطمی‌نژاد با اشاره به این که ورزش بانوان همدان پیش از انقلاب به نوعی تعطیل بود عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب نیمی از سهمیه ورزش همدان را در مسابقات المپیک بانوان ورزشکاری مثل آرزو حکیمی و مه‌لقا جام بزرگ کسب کردند و در بازی‌های آسیایی جاکارتا نیز 11 درصد از مدال‌های بانوان ایرانی را از این مسابقات بانوان ورزشکار همدانی صید کردند.

وی تصریح کرد: اگرچه در قیاس با پیش از انقلاب ورزش همدان پیشرفت فوق‌العاده‌ای داشته است، اما با توجه به استعدادهای ناب ورزشی در استان، این پیشرفت را کافی نمی‌دانم و معتقدم در صورت یک برنامه‌ریزی مدون ورزش همدان می‌تواند بیش از پیش در میادین کشوری و فرا ملی بدرخشد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon