ساماندهی رودخانه‌های آلوده رشت متولی واحد ندارد

ساماندهی رودخانه‌های آلوده رشت متولی واحد ندارد

رئیس شورای شهر رشت با اشاره به نبود یک متولی واحد برای ساماندهی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود گفت: بارها در این مورد با استانداری گیلان وارد شور شدیم اما تاکنون اقدامی در این راستا انجام نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ امیرحسین علوی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ساماندهی کامل رودخانه‌های زرجوب و گوهررود رشت به اعتبار هزار میلیاردی نیاز دارد بنابراین با این بودجه‌های اندک تخصیص پیدا کرده عملاً هیچ کار مثبتی نمی‌توان در این شهر انجام داد.

‌ ‌رئیس شورای شهر رشت از اقدام شورا و تعیین مشاور جهت بررسی مبدأ آلاینده‌های ورودی به رودخانه‌های شهر سخن گفت و افزود:‌ طبق این تحقیقات بیشترین میزان آلودگی‌های ورودی مربوط به فاضلاب شهری،‌ شیرابه سراوان، زندان لاکان، فاضلاب بیمارستان‌ها و دو شهر صنعتی رشت است.

علوی سهم 4 درصدی شیرابه‌های سراوان در آلودگی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود را مورد تأکید قرار داد و عنوان کرد: 50 درصد از آلودگی رودخانه‌های رشت از فاضلاب‌های شهری و 30 درصد نیز از مواد آلاینده شهر صنعتی رشت و شهرکت صنعتی سفیدرود نشأت می‌گیرد.

وی با اشاره به مأموریتی که از طرف استانداری گیلان به هر کدام از دستگاه‌ها برای کاهش سهم آلودگی‌ها ابلاغ شد گفت: ساخت تصفیه‌خانه‌ فاضلاب در شرکت آبفای و یا در زندان لاکان از جمله اقداماتی است که دستگاه‌های متولی در راستای کاهش سطح آلایندگی خود موظف به انجام آن شده‌اند.

رئیس شورای شهر رشت از هزینه کرد بیش از 100 میلیارد تومان اعتبار توسط شهرداری رشت در پروژه‌های جمع‌آوری آب‌های سطحی خبر داد و تصریح کرد:‌ این اقدامات از سال 93 تاکنون انجام شد اما در بحث حذف ورود فاضلاب‌های شهری به داخل رودخانه‌های رشت کاری انجام نشده است.

علوی با تأکید بر اینکه در دو سال گذشته هیچ اعتبار ملی برای ساماندهی رودخانه‌های گوهررود و زرجوب اختصاص داده نشده است ابراز داشت: شهرداری رشت امسال کار لایروبی این دو رودخانه را انجام داد اما ساماندهی کامل آن‌ها به حمایت مسئولان و به اعتبارات کلان نیازمند است.

وی به تخصیص 65 میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود از سال 93 تاکنون اشاره کرد و گفت: تا زمانی که دولت یک بازه زمانی شفاف را برای تعیین تکلیف این دو رودخانه مشخص و به دستگاه‌‌های خود ابلاغ نکند فعالیت‌های ساماندهی هیچ پیشرفتی نخواهند داشت.

رئیس شورای شهر رشت احداث تصفیه‌خانه‌هایی با روش BOT در شهر رشت را راه حلی مناسب برای حل مشکل کمبود اعتبارات دانست و عنوان کرد:‌ علاوه بر این باید از ظرفیت بخش خصوصی،‌ همکاری سازمان‌های دولتی، کمک‌های مردمی و مساعدت نمایندگان مجلس، بهترین استفاده را ببریم.

علوی از نبود یک متولی واحد برای ساماندهی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود انتقاد کرد و بیان داشت: در این مورد موضوع بارها با استانداری گیلان وارد شور شده و مباحثی را از طرف اعضای شورا و شهرداری رشت مطرح کرده‌ایم اما تاکنون اقدامی در این راستا انجام نشده است.

وی رفع نگرانی مردم ساکن در منطقه فخب رشت و ساماندهی سیستم فاضلاب آن را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: پروژه جمع‌آوری آب‌های سطحی توسط شهرداری در منطقه فخب اجرایی شد و از شرکت آبفای شهری نیز انتظار داریم برای ساماندهی سیستم فاضلاب آن نیز اقدامی انجام دهد.

انتهای پیام/‌ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon