عملکرد قضات براساس شاخص‌های مختلف رصد و ارزیابی می‌شود

عملکرد قضات براساس شاخص‌های مختلف رصد و ارزیابی می‌شود

معاون دادسرای انتظامی قضات در امور نظارت و ارزشیابی با بیان اینکه ۲۰۶ نفر قاضی در استان مرکزی مورد ارزیابی قرار گرفتند گفت: عملکرد قضات براساس شاخص‌های مختلف رصد و ارزیابی می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی رنجبر شامگاه شنبه در آیین تجلیل از قضات برتر استان مرکزی با اشاره به نتیجه بازرسی دادسرای انتظامی در خصوص قضات استان مرکزی اظهار داشت:  براساس برنامه‌ریزی انجام گرفته، 206 نفر قاضی در استان مرکزی مورد این ارزیابی قرار گرفتند.

وی افزود: هدف از این ارزیابی ارتقاء تشکیلات قضایی و سنجش دقیق و واقعی عملکرد قضات با معیارها و استانداردهای شرعی و قانونی در زمینه‌های اعتقادی، اخلاقی، دانش و مهارت قضایی و سایر توانمندی‌ها و قابلیت‌های فردی است.

معاون دادسرای انتظامی قضات در امور نظارت و ارزشیابی تصریح کرد: شناسایی نیروهای صالح و کارآمد به ویژه قضات شاخص و نخبه و معرفی آنها به مسئولان قوه قضائیه، استفاده بهینه از استعدادها و غیره، ایجاد بستر مناسب برای مراجع تصمیم‌گیرنده درباره قضات به منظور اتخاذ تصمیم صحیح و مناسب با توانمندی آنها از طریق ارتباط سیستمی و ارائه اطلاعات دقیق و معتبر به آنها، آسیب‌شناسی رفتاری و عملکردی قضات و مدیران قضایی و اتخاذ تدابیر و اقدامات پیشگیرانه در راستای بهبود وضعیت عملکرد از دیگر اهداف این ارزیابی به شمار می‌روند.

رنجبر بیان کرد: یکی از شاخص‌ها و معیارهای ارزیابی قضات، شاخص‌های اخلاق و رفتار حرفه‌ای قضات شامل رعایت نزاکت، اخلاق، آداب اسلامی(اعتقاد و الزام عملی به نظام، احکام و آداب اسلامی، حسن شهرت، رعایت شان قضایی و حسن رفتار) با مراجعان و غیره می‌شود.

وی ادامه داد: از دیگر شاخص‌های ارزیابی می‌توان شاخص‌های قضایی شامل دانش و مهارت قضایی، قدرت استنباط و شم قضایی، مستند بودن آراء و تصمیمات قضایی، مستدل‌نویسی آراء و تصمیمات قضایی، رعایت اصول و تشریفات دادرسی، استقلال و شجاعت قضایی، رعایت اصول و تشریفات دادرسی، رعایت استاندارد زمان رسیدگی و غیره را نام برد.

معاون دادسرای انتظامی قضات در امور نظارت و ارزشیابی عنوان کرد: از دیگر شاخص‌ها می‌توان به شاخص‌های مدیریتی قضات شامل نظارت بر امور و عوامل زیر مجموعه، مدیریت پرونده، توان انجام امور محوله، حساسیت نسبت به سلامت مجموعه و برخورد با تخلفات و مهارت و استفاده از فن‌آوری اطلاعات اشاره کرد.

رنجبر با اشاره به انواع تشویق‌هایی که پس از این ارزیابی انجام می‌شود گفت: از جمله تشویق‌ها در این حوزه می‌توان به دادن لوح تقدیر، ارتقاء سمت قضایی، پیشنهاد پایه قضایی تشویقی، موافقت با ترفیع پایه قضایی و موافقت با ارتقاء گروه قضایی اشاره کرد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon