درخواست آلمان از روسیه برای نجات پیمان موشکی

درخواست آلمان از روسیه برای نجات پیمان موشکی

وزیر امور خارجه آلمان در سفر به مسکو از این کشور خواست که در مناقشات با آمریکا بر سر پیمان منع موشک های میان برد هسته ای کوتاه آمده و این پیمان را نجات دهد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس شاو" آلمان، "هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان در سفری که امروز به مسکو داشت از این کشور خواست که در مناقشات با آمریکا بر سر ممنوعیت موشک های میان برد هسته ای کوتاه بیاید. وی تاکید کرد که قرارداد منع موشک های میان برد هسته ای موسوم به INF اروپا را امن تر کرده است.

 دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا چندی پیش روسیه را متهم به نقض این پیمان کرده و تهدید کرد که از این توافق خارج می شود. وی دلیل این تصمیم خود را عدم پایبندی روسیه به این پیمان موشکی عنوان کرد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد در زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان با میخائیل گورباچوف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق مذاکره شد. این پیمان در سال 1998 به تصویب مجلس سنای آمریکا رسید. هدف این پیمان ممانعت از تولید و نیز نابودی موشک های هسته ای کوتاه برد و میان برد و همچنین موشک های متعارف هر دو کشور بود.

"هایکو ماس" که در یک کنفرانس مطبوعاتی با "سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه سخن می گفت همچنین تصریح کرد که این قراداد منافع امنیتی ما را به شیوه های بنیادین به هم نزدیک می کند. ما بر این باوریم که روسیه می تواند این توافق را نجات دهد.

ناتو نیز روسیه را متهم می کند که با موشک های میان برد جدید با برد 500 تا 5500 کیلومتر قرارداد "ای ان اف" را نقض می کند. آمریکا به روسیه یک اولتیماتوم 60 روزه داده تا دوباره به این توافق پایبند شود و از روسیه درخواست کرده که سلاح های نوع9M729 خود را نابود کند. این اولتیماتوم آمریکا طی روزهای آینده به تاریخ پایانی خود نزدیک می شود. واشنگتن اعلام کرده که اگر روسیه در این دوره زمانی به این توافق پایبند نشود آمریکا خروج خود را از آن اعلام می کند.

لاوروف در این کنفرانس خبری همه این انتقادها را رد کرده و اعلام کرد که روسیه به این توافق بسیار شفاف پایبند است. با این وجود ما یک اولتیماتوم دریافت کرده ایم. مسکو همچنین پیشنهاد داده است که کارشناسان آمریکایی این سلاح ها را بتوانند بررسی و کنترل کنند.

لاوروف همچنین گفت که "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا در ماه اکتبر این مسئله را شفاف کرده است که ایالات متحده می خواهد قطعا و به صورت غیر قابل برگشت از این پیمان موشکی خارج شود.

وزیر امور خارجه آلمان پیش از پرواز به روسیه نیز گفت که در رابطه با پیمان یادشده مجموعه مقرراتی را که برای حفظ امنیت اروپا وضع شده در خطر می‌بیند. ماس گفت که بارها نسبت به خطر گسترش تسلیحات اتمی هشدار داده و اعلام کرده که در برابر استقرار موشک‌های هسته‌ای میان‌برد جدید در اروپا مقاومت خواهد کرد.

ماس پس از دیدار با سرگئی لاوروف در مسکو از برگزاری کنفرانسی در برلین در ماه مارس آینده خبر داد که محور آن را محدودسازی و کنترل تسلیحات جدید تشکیل می‌دهد. سلاح‌های هوشمند و خودکار، روبات‌های کشنده و سلاح‌های سایبری از جمله این گونه سلاح‌ها به شمار می‌روند.

ماس همچنین گفت معتقد است که با توجه به عضویت آلمان در شورای امنیت سازمان ملل متحد در دو سال آینده، نیاز فزاینده‌ای به ایجاد هماهنگی با روسیه وجود دارد و آلمان با مسئولیت‌های بیشتری روبرو خواهد بود.

ماس و لاوروف در این دیدار همچنین خواستار همکاری های تنگاتنگ بین المللی بین دو کشور شدند. ماس در این باره گفت که ما در ماه های اخیر بسیاری مذاکرات دوجانبه را هدایت کرده و همچنین بسیاری ابتکار عمل ها را مشترکا آغاز کرده ایم. وی مذاکرات اخیر در این زمینه با روسیه را سازنده خواند.

  وزیر امور خارجه آلمان پیش از آغاز سفرش همچنین به پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم 2 پرداخته و تصریح کرد که متوقف کردن این پروژه، حتی اگر تهدیدهای آمریکا هم عملی شود، امکان‌پذیر نیست. ماس گفت اقدامات تنبیهی آمریکا ممکن است موجب انصراف برخی شرکت‌ها، از جمله شرکت‌های آلمانی، از اجرای پروژه شود، «اما باعث نخواهد شد که پروژه اجرا نشود».

   به گفته ماس، در این صورت روسیه این پروژه را به تنهایی محقق خواهد کرد و در نتیجه دیگر نمی‌توان تاثیری بر ادامه ترانزیت گاز از میان اوکراین گذاشت.

منتقدان به پروژه نورد استریم 2 نگران‌اند که روسیه پس از ساخت خط لوله نورد استریم 2 دیگر گاز خود را از طریق اوکراین انتقال ندهد و در نتیجه مالیاتی بابت ترانزیت به کشور همسایه‌اش نپردازد. بحث درباره تضمین ترانزیت هم‌اکنون با شرکت اتحادیه اروپا در جریان است.

ماس در سفر خود به مسکو همچنین به مسئله بحران اوکراین پرداخت. کشمکش میان روسیه و اوکراین آخرین بار زمانی شدت گرفت که نگهبانان ساحلی روسیه در پایان ماه نوامبر در نزدیکی شبه جزیره کریمه یک کشتی اوکراینی را متوقف و چندین ملوان را بازداشت کردند. ماس اعلام کرد که برای میانجی گری برای حل این بحران با همکاری فرانسه هم آماده است.

انتهای پیام/

 

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت