چهل‌سالگی انقلاب|توسعه چشمگیر راه‌ها استان همدان را به قطب ارتباطی غرب و جنوب تبدیل کرد


چهل‌سالگی انقلاب|توسعه چشمگیر راه‌ها استان همدان را به قطب ارتباطی غرب و جنوب تبدیل کرد

مدیرکل راه و شهرسازی همدان گفت: توسعه حمل و نقل استان در بخش بزرگراهی، آسفالته روستایی، شوسه، خاکی، راه‌آهن و فرودگاه در ۴ دهه فعالیت نظام اسلامی ایران موجب توسعه ارتباط استان همدان با غرب و جنوب و مرکز کشور شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان حسن ربانی ارشد صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت:تا قبل از شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی، در استان همدان 518 کیلو‌متر راه‌ آسفالته وجود داشت اما اکنون  در این مسیر مهم و قابل توجه برای توسعه و رشد استان همدان 420کیلو‌متر افزایش مسیر را نسبت به قبل از انقلاب شاهد هستیم که نقش موثر و مهمی در توسعه زیر‌ساخت‌های و تولید و اشتغال بر‌عهده دارد.

ربانی گفت: 40 سال از آغاز انقلاب شکوهمند ایران اسلامی گذشته که دراین مدت و در آستانه ورود به دهم پنجم نظام اسلامی شاهد این توسعه کمی و کیفی راه‌های استان هستیم و اکنون استان همدان 938 کیلو‌متر راه آسفالته دارد که عامل مهمی در بهره‌مندی مردم این استان از این امکان زیر‌ساختی است.

پس از انقلاب اسلامی  625 کیلو‌متر راه چهار‌خطه و بزرگراه در همدان ساخته شد

وی با یاد‌آوری اینکه  تا قبل از انقلاب اسلامی در استان همدان هیچ راه‌ چهار‌خطه‌ای وجود نداشت، افزود: با دور‌اندیشی که در نظام اسلامی ایران برای توسعه شهر‌ها و در سایه آن خود‌کفایی تولید و افزایش اشتغال وجود داشت و تدبیر سرعت دسترسی کالا‌های تولید شده به بازار مصرف و کاهش حوادث ترافیکی، اکنون در استان  625 کیلو‌متر راه چهار‌خطه و بزرگراهی ساخته شده است که همه این مسیر در مدت 40 سال فعالیت نظام اسلامی ساخته شده است.

365 کیلو‌متر راه فرعی به طول راه‌های فرعی استان همدان بعد از انقلاب افزوده شد

مدیر‌اداره کل راه و شهر‌سازی استان همدان گفت: قبل از انقلاب در استان همدان 320 کیلو‌متر راه فرعی ساخته شده بود اما اکنون به 685 کیلو‌متر افزایش یافته است یعنی در مدت 40 سال فعالیت انجام شده است که در این حوزه هم پیشرفت‌های مناسب ایجاد شد که بر این مبنا 365 کیلو‌متر راه فرعی به طول راه‌های فرعی استان همدان بعد از انقلاب افزوده شده است.

بعد از انقلاب395 کیلو‌متر به مجموع راه‌های شوسه و خاکی استان افزوده شد

وی ادامه داد: تا قبل از انقلاب همه راه‌های روستای خاکی بود و اصلا راه روستایی آسفالته وجود نداشت اما با تدبیری که نظام برای خود‌کفایی کشور در تولید محصولات کشاورزی و سرعت رسیدن این محصول به بازار یا صنایع فر‌آوری محصولات کشاورزی داشت یا ضرورت بهره‌مندی روستائیان از خدمات بهداشتی در شهرها بود، اکنون در استان 2723 کیلو‌متر راه روستایی آسفالته وجود دارد که هر سال هم باید برای نگهداری آن هزینه کرد.

ربانی ارشد افزود: راه شوسه و خاکی روستایی استان قبل از انقلاب 250 کیلو‌متر بود که اکنون در استان همدان 645 کیلو‌متر راه روستایی ساخته شده است یعنی بعد از انقلاب395 کیلو‌متر به مجموع راه‌های شوسه و خاکی استان افزوده شده است.

استان همدان به سبب برخورداری از زیرساخت‌های مناسب قطب ارتباطی غرب و جنوب با مرکز کشور

وی گفت: در مجموع اگر بخواهیم نگاهی اجمالی اما کلی به توسعه راه‌های استان در بخش راه‌های بزرگراهی، آسفالته روستایی، شوسه و خاکی و راه روستایی در 4 دهه فعالیت نظام اسلامی ایران بیندازیم شاهد توفیق روز‌افزون در این حوزه هستیم چرا که توسعه راه‌ موجب توسعه ارتباط استان همدان با غرب و جنوب و مرکز کشور شده است. اکنون استان همدان به عنوان قطب ارتباطی غرب و جنوب با مرکز کشور و بالعکس شناخته می‌شود.

مدیر‌ کل راه و شهر‌سازی استان همدان اظهار داشت: همین امکانات زیر‌ساختی که در 4 دهه فعالیت انقلاب اسلامی ایران در استان و در حوزه زیر‌ساختی به نام راه شکل گرفته موجب شد که در برهه‌هایی که بحث جابه‌جایی تهران به دلیل آسیب‌پذیری احتمالی در زلزله مطرح بود همدان از گزینه‌های اصلی و قابل بحث برای انتخاب شدن به عنوان پایتخت سیاسی یا اقتصادی کشور باشد و همچنان هم مطرح است.

 

وی افزود: همچنان هم در بحث‌های کلان کشوری در بین مسئولان رده اول کشور به دلیل دارا بودن شاخص‌های مناسب راه و غیره  آنهم در جمع شهر‌های بزرگ کشور همدان مطرح است که نشان می‌دهد ساخت زیر‌ساختی به نام راه تا چه حد سرمایه‌گذاری مهمی در توسعه کشور و به خصوص استان همدان است و مسئولان استان همدان با چه برنامه‌ریزی این حوزه را مدیریت کردند تا همدان به چنین جایگاهی در کشور برسد که این روند باز هم ادامه دارد.

100 درصد روستا‌های بالای 50 خانوار استان همدان راه آسفالته دارند

وی افزود: مدیریت این روند توسعه در ساخت و بهره‌برداری از راه‌آهن آنهم در چند حوزه ارتباطی استان همدان با استان‌های همجوار و با مرکز کشور و بهره‌مندی از زیر‌ساخت فرودگاه و بزرگراه همه موید آن‌است که شایستگی و ویژگی‌های خاص توسعه در همدان وجود دارد به خصوص که همدان به لحاظ مسافت و آب‌ و هوا هم از شاخص مهم مسافت کمتر نسبت به سایر استان‌ها با تهران  بهره‌مند است.

ربانی ارشد اظهار داشت: اکنون 100 درصد روستا‌های بالای 50 خانوار استان همدان راه آسفالته دارند و  که 99.4جمعیت روستای استان را شامل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، استان همدان 9 شهرستان با 27 شهر دارد و جمعیت غالب ساکنان این شهر‌ها به فعالیت‌های نیمه صنعتی و همچنین کشاورزی مشغول هستند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon