واقعیتی دردناک ‌در بندرماهشهر؛ افزایش شدید آمار بیکاری در ‌کنار ‌صنایع پتروشیمی

واقعیتی دردناک ‌در بندرماهشهر؛ افزایش شدید آمار بیکاری در ‌کنار ‌صنایع پتروشیمی

‌بندرماهشهر یکی از شهرستان‌های وسیع استان خوزستان است که آمار بیکاری در آن به شدت افزایش یافته که این آمار در کنار وجود صنایع پتروشیمی برای جوانان دردناک و غیر‌قابل پذیرش بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرماهشهر، "شورای سیاست‌گذاری راهبردی صنایع پتروشیمی در قبال مسئولیت‌های اجتماعی این صنایع" که تحت عنوان شورای راهبردی معروف است با هدف ساماندهی هزینه‌کردهای صنایع پتروشیمی که در قبال مسئولیت اجتماعی خود در شهرستانی که در آن وجود دارند ایجاد شده است.

این شورای سیاست‌گذاری با ریاست فرماندار شهرستان و با عضویت نماینده مردم در مجلس و امام جمعه شهرستان و با دبیر مدیرعامل عملیات غیرصنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی ایجاد شده است.

وظیفه اصلی این شورای سیاست‌گذاری ساخت زیر ساخت‌ها و کارهای فرهنگی در شهرستان بوده که این زیرساخت‌ها به واسطه شرکت عملیات غیرصنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی انجام می‌شود.

اما شهرستان بندرماهشهر یکی از شهرستان‌های وسیع استان خوزستان بوده که آمار بیکاری در آن به شدت افزایش یافته است؛ این آمار در کنار وجود صنایع پتروشیمی برای جوانان دردناک و غیر قابل پذیرش بوده است. صنایع پتروشیمی مستقر در شهرستان بندرماهشهر علاوه بر آلوده کرده هوا و از بین بردن حق تنفس مردم بندرماهشهر با آلوده کردن دریا شغل و حرفه‌ی ماهی‌گیری در بندرماهشهر را نابود کرده‌اند و تنها ایفای نقش این صنایع تحت عنوان مسئولیت اجتماعی می‌تواند از این مشکلات ایجاد شده برای مردم بکاهد.

شهرستان بندرماهشهر در کنار ثروت عظیم صنایع یکی از محروم‌ترین شهرستان‌های استان خوزستان به شمار رفته که روستا‌ها و شهرک‌های آن از ساده‌ترین زیر ساخت‌ها محروم بوده است؛ بخش بندرامام خمینی(ره)  با جمعیتی چشمگیر هیچ بیمارستان مجهزی نداشته و مردم این بخش برای ساده‌ترین کارهای خود باید مسافت 15 کیلومتری را طی کرده تا به بیمارستان حاجیه نرگس معرفی که کمترین امکانات را دارد برسند.

شهر چمران نیز که بیش از 20 کیلومتر با بندرماهشهر فاصله داشته هیچ اداره و ارگان و یا نمایندگی در آن مستقر نبوده و با اینکه یک بیمارستان مجهز در کنار آن مستقر شده اما به دلیل خصوصی بودن این بیمارستان که متعلق به شرکت نفت است مردم این شهر امکان استفاده از این بیمارستان را ندارند.

بخش مرکزی بندرماهشهر با چند تیم کشوری و استانی که یکی از آنها در لیگ دسته یک کشور بازی می‌کند هیچ ورزشگاه مجهز و بزرگی نداشته و این تیم دسته یکی بازی‌های خود را در ورزشگاه قدیمی و فرسوده شهر انجام می‌دهد.

شهرک امام زمان که معروف به شهرک گاما بوده یکی دیگر از شهرک‌های معروف آن حوالی بوده که مردمان آن با محرومیت فراوانی و به دور از ساده‌ترین امکانات به زندگی خود ادامه داده‌اند؛ شهرک محروم طالقانی نیز که بارها امام جمعه این شهرک صدای محرومیت آن را در خطبه‌ها به گوش مسئولین رسانده یکی دیگر از مناطق محروم بندرماهشهر بوده که باید زیرساخت‌های لازم اعماز شبکه فاضلاب در آن ایجاد شده تا کانال‌های روباز جمع‌آوری آب‌های سطحی و فاضلاب که جان چندین کودک را گرفته جمع‌آوری شود.

روستا‌های محروم زیادی در شهرستان بندرماهشهر وجود داشته که بعضا هر چند روستا یک مدرسه دارند و دانش‌آموزان آن حوالی برای تحصیل باید مسافتی چند کیلومتری را طی کرده تا به آن مدرسه برسند. بخش مرکزی بندرماهشهر نیز در حال حاضر وضعیت چندان دلپذیری برای مردم این شهر نداشته و کمبود امکانات در کنار صنایع برای مردم قابل پذیرش نبوده است.

3 شهرداری واقع در این شهرستان به دلیل استانی شدن ارزش افزوده و عدم تزریق حق آلایندگی دچار بحران‌های مالی شده و در خدمات‌دهی به مردم با مشکل مواجه شده‌اند.

اما در کنار همه این محرومیت‌ها و با آمار بالای شاغلین غیر بومی در صنایع پتروشیمی شهرستان بندرماهشهر، رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان بندرهندیجان در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها از آغاز ساخت مدرسه‌ای با استفاده از اعتبارات شورای راهبردی شهرستان بندرماهشهر در یکی از روستاهای شهرستان بندرهندیجان با اعتبار 2 میلیارد ریال خبر داد.

محسن بیرانوند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرماهشهر در این باره اظهار داشت: مدرسه‌ای در روستای سرخره در شهرستان هندیجان از اعتبارات شورای راهبردی ساخته می‌شود که مصوبه شورای راهبردی آن مربوط به فرماندار قبلی بوده و بنده فقط دستور اجرای این مصوبه را داده‌ام.

فرماندار بندرماهشهر افزود: اعتبار پروژه مدرسه بعد از محقق شدن اعتبارات پروژه‌های شهرستان بندرماهشهر تامین شده و در 2 میلیارد ریال بوده است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری شورای راهبری بیان کرد: شورای راهبردی صنایع پتروشیمی می‌تواند در تمامی حوزه انتخابیه که شامل شهرستان بندرماهشهر، شهرستان هندیجان و شهرستان امیدیه بوده هزینه کند.

پس از صحبت‌های فرماندار بندرماهشهر مشخص می‌شود که تنها آلودگی آب و هوا شامل بندرماهشهر شده و اعتبارات شورای راهبردی همانند ‌ارزش افزوده صنایع در استان خوزستان تقسیم شده و مردم این شهرستان همچنان باید با مشکلات زیر ساختی دسته و پنجه نرم کنند.

انتهای پیام/ش

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران