یاسوج| پروژه ناکام پتروشیمی دهدشت؛ اولویتی که در صف آخر مانده است

یاسوج| پروژه ناکام پتروشیمی دهدشت؛ اولویتی که در صف آخر مانده است

پروژه پتروشیمی دهدشت که قرار بود هزار روزه به بهره‌برداری برسد تا مرهمی بر زخم بیکاری جوانان شهرستان کهگیلویه باشد، با وجود گذشت بیش از ۱۳ سال از صدور مجوز آن، تنها حدود ۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، چهارم شهریورماه سال 1384 بود که هیئت دولت وقت برای احداث صنایع تولید مواد پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته، احداث چهار واحد جدید در مناطق جنوبی کشور را تصویب کرد که با الحاق پتروشیمی گچساران به این چهار طرح، پتروشیمی‌های خط دنا نامیده شدند.

پروژه پتروشیمی دهدشت یکی از واحدهای پتروشیمی‌های خط دنا بود که کلنگ احداث آن با هدف تولید مواد اولیه پلی اتیلن سنگین برای تامین نیاز بازارهای داخلی و تغذیه صنایع پایین دستی و در مرحله بعد صادرات محصول به بازارهای جهانی، در 20 فروردین سال 1386 در صحرای کلاچوی کهگیلویه به زمین زده شد.

اما پروژه‌ای که قرار بوده هزار روزه به بهره‌برداری برسد پس از گذشت حدود 13 سال کمتر از 16 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. مشکلات این پروژه از جمله دستورکارهای نشست امروز کارگروه اقتصاد مقاومتی کهگیلویه وبویراحمد بود که به ریاست جعفر گوهرگانی معاون اقتصادی استاندار برگزار شد.

مدیرعامل پتروشیمی دهدشت در این نشست پیشرفت کنونی این پروژه را حدود 15.85 درصد عنوان و با بیان اینکه عملیات درونی مجموعه و آماده‌سازی ساخت سوله‌ها انجام شده است، اظهار داشت: پروژه مشکلاتی از جمله محدودیت‌های مالی دارد که اگر این مشکلات برطرف شود می‌توانیم در یک بازه زمانی مشخص پیشرفت فیزیکی آن را به 40 درصد برسانیم.

علی صاحب‌نسب  افزود: برق مورد نیاز این پروژه حدود 35 مگاوات است که می‌توان آن را از پست چرام که حدود 10 تا 15 کیلومتر با پروژه فاصله دارد تأمین کرد اما شرکت برق منطقه‌ای خوزستان گفته است باید برق موردنیاز را از پست ارجان بگیریم که بر این اساس هزینه‌های زیادی را در پی دارد.

اما معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد از روند کند اجرای پروژه پتروشیمی دهدشت، گفت: 13 سال از صدور مجوز این پروژه گذشته است و به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران اراده قوی و دغدغه لازم را برای انجام کار ندارند.

عزیز فیلی با بیان اینکه مجوز پتروشیمی‌های ایلام، لردگان، گچساران و دهدشت همه در مقاطع زمانی نزدیک به هم صادر شد، افزود: پروژه پتروشیمی ایلام صد در صد تکمیل شده و لردگان هم نزدیک به تمام شدن است و اینکه چرا پیشرفت فیزیکی پروژه پتروشیمی دهدشت تنها حدود 16 درصد است سؤالی است که باید سرمایه‌گذاران پروژه پاسخ دهند.

وی عنوان کرد: مقاطعی از این سال‌ها بحث تحریم و کمبود منابع مالی مطرح نبود و اگر اراده نیست و سرمایه‌گذاران نمی‌خواهند کار کنند تکلیف استان را مشخص کنند تا چاره‌ای اندیشیده شود.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست از مدیرعامل پروژه پتروشیمی دهدشت خواست همه مشکلات این پروژه را احصاء و در نامه‌ای اعلام کند تا مسئولان ارشد اجرایی استان پیگیر رفع مشکلات شوند.

جعفر گوهرگانی با بیان اینکه مردم شهرستان کهگیلویه و به‌ویژه جوانان بیکار این شهرستان انتظار دارند در عملیات اجرایی این پروژه تسریع شود، افزود: ما هم پیگیر رفع مشکلات این پروژه و تسریع در روند اجرای آن می‌شویم.

به گزارش تسنیم، در این موضوع که پتروشیمی دهدشت باید در اولویت کاری مسئولان ارشد اجرایی کهگیلویه و بویراحمد قرار می‌گرفت شکی نیست و تأییدکننده این ادعا خیل عظیم جوانانی است که هر روز برای یافتن شغل، شهرستان کهگیلویه را به مقصد استان‌های همجوار ترک می‌کنند اما روند پیشرفت این پروژه نشان می‌دهد که همچنان در صف آخر اولویت‌های کاری مسئولان مانده است.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon