کارگاه «تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان» در مشهد آغاز به کار کرد

کارگاه «تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان» در مشهد آغاز به کار کرد

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی گفت: کارگاه «تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان» در مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، میثم مرادی بیناباج عصر امروز در افتتاحیه نخستین کارگاه آموزشی و پژوهشی «تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان» اظهار داشت: این حرکت می‌تواند یک فعالیت ماندگار، اثرگذار و جریان‌ساز در عرصه تاریخ و ادبیات افغانستان باشد چرا که ظرفیت بی‌بدیل فرهیختگان و چهره‌های ادبی و فرهنگی افغانستانی مقیم ایران بر هیچکس پوشیده نیست و نمونه والای آن استاد محمد کاظم کاظمی هستند که به‌عنوان یک قطب ادبی و شخصیت محوری در عرصه شعرشناسی و آموزش آن در میان ایرانیان و مردم افغانستان شناخته شده‌اند. 

وی افزود: دفتر فارسی زبانان حوزه هنری خراسان رضوی که با توجه به ارتقاء سطح فعالیت‌ها می‌توان از آن به عنوان مرکز مطالعات و فرهنگ فارسی زبانان یاد کرد، در زمینه پژوهش، ادب و هنر فعال است و اخیرا جلد اول کتاب دانشنامه «هزاره» که نتیجه سال‌ها تلاش علمی و پژوهشی است را منتشر کرده است. 

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با اشاره به اهمیت موضوع تاریخ شفاهی، گفت: محققان و مورخان به این نتیجه رسیده‌اند که تاریخ را باید به‌روز و به هنگام نوشت زیرا اگر امروز تاریخ خود را ننویسیم دیگران آن را طور دیگری برای ما خواهند نوشت. در واقع موضوع تاریخ شفاهی از این جهت اهمیت دارد که وقتی این آثار و تاریخ‌نگاری‌های فردی تبدیل به یک شبکه جمعی می‌شود، معنای هویت یک مقطع تاریخی از یک سرزمین را به خود می‌گیرد و منبعی موثق برای پژوهشگران محسوب می‌شود. 

مرادی خاطرنشان کرد: افغانستان سرزمین حماسه‌ها است و مواجهه این ملت با تهاجم و حضور بیگانگان در طول تاریخ زبانزد است اما بسیاری از وقایع معاصر به نظر می‌رسد که به درستی ثبت نشده است. در این راستا اگر افغانستانی‌های عزیز که بیش از همه با فرهنگ، اقلیم، سنت و شرایط درونی کشور خود آشنا هستند دست به قلم نبرند، افرادی از فضای بیرون براساس پیرنگ ذهنی و بینش محیطی که در آن بزرگ شده‌اند، تاریخ افغانستان را می‌نویسند.

مرادی گفت: بنابراین انتقال این آموزش و مهارت به افغانستانی‌های علاقه‌مند مقیم ایران از طرف حوزه هنری که امروز در ایران به عنوان مرجع اصلی ثبت و ضبط خاطرات شفاهی در تاریخ معاصر شناخته می‌شود، امری ضروری است. 

وی ادامه داد: نخستین کارگاه آموزشی و پژوهشی «تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان» در دفتر فارسی زبانان حوزه هنری خراسان رضوی و در سه سطح مقدماتی، میانی و عالی برگزار می‌شود.

رئیس حوزه هنری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هنرجویان در پایان هر دوره در آزمونی شرکت می‌کنند و پذیرفته شدگان به سطح بعدی ارتقا می‌یابند. در طی فرآیند آموزش‌پذیری سوژه.های تاریخ شفاهی از سوی هنرجویان مطرح می‌شود و کارگاه رویکرد تولیدی دارد. امید است در پایان این کارگاه آموزشی شاهد آغاز پروژه‌هایی در زمینه تاریخ شفاهی جبهه مقاومت افغانستان باشیم و حوزه هنری تمام تلاش خود را در راستای چاپ و انتشار آثار تولیدی به کار می‌گیرد. 

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon