کاهش چشمگیر صنایع دستی قاچاق در بازار اصفهان؛ مثلث حمایت از صنایع دستی ایجاد شد

کاهش چشمگیر صنایع دستی قاچاق در بازار اصفهان؛ مثلث حمایت از صنایع دستی ایجاد شد

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان گفت: به دلیل استمرار بازرسی‌ها و برخورد قاطع، شاهد کاهش چشمگیر قاچاق صنایع دستی در بازار اصفهان هستیم.

جواد محمدی فشارکی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، به جلسات مرتبط با مبارزه با قاچاق صنایع دستی در اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: جلسات خوب و کاربردی در این زمینه انجام شد. پیش از این متولی امر مبارزه با قاچاق صنایع دستی بر عهده معاونت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی بود که در جلسه اعلام شد یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری این امر را انجام دهد.

وی افزود: قرار بر این شد که بازرسی‌های مشترکی را با نماینده یگان حفاظت، بازرسی اصناف و بازرسی سازمان صنعت و معدن داشته باشیم و اتحادیه صنایع دستی هم حضور داشته باشند تا کالاها کارشناسی شده و بعد از آن برخورد لازم انجام شود.

مثلث حمایتی و کارآمد در بازار اصفهان

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان در ارتباط با راهکارهای کاهش قاچاق صنایع دستی اظهار داشت: ما باید بازرسی‌ها و نظارت‌های لازم را داشته باشیم که داریم، ولی یک مثلث در حمایت از صنف صنایع دستی در جلوگیری از بحث قاچاق به وجود آمده است. یکی حمایت خود دولت از هنرمندان صنایع دستی است، دوم وظیفه ما بر بحث نظارت و برخورد با کالای قاچاق و سوم خود مردم هستند که باید فرهنگ سازی شود تا مردم کالای خارجی خریداری نکرده  و از صنایع دستی داخلی استفاده کنند. اگر این سه ضلع با هم باشند قطعاً حمایت خوبی در این صنف خواهد بود.

وی به حوزه بازرسی در میدان امام (ره) و بازار استان اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: در میدان امام (ره) تا سال پیش، بالای 95 درصد صنایع دستی قاچاق داشتیم که متاسفانه تمامی ویترین‌ها شامل صنایع دستی قاچاق بود و بسیاری از تولید کنندگان ما به خاطر همین موضوع  کارگاه‌هایشان تعطیل شد. ولی به دلیل استمرار بازرسی‌ها و برخورد قاطع با کالای قاچاق صنایع دستی در زمان حال ما زیر 5 درصد کالای قاچاق داریم که آن هم در ویترین‌ها نیست، در سطح شهر نیز تقریبا به همین میزان 5 درصد شاهد صنایع دستی قاچاق هستیم.

قاچاق صنایع دستی با دو نام

محمدی فشارکی خاطرنشان کرد: مشکلی که پیش رو داریم این است که متاسفانه خیلی از واردکنندگان کالا به کشور علی‌رغم اینکه از راه قانونی وارد کشور می‌شود اما بسیاری از کالاهای صنایع دستی را به اسم کالای آشپز‌خانه خریداری می‌کنند و برگه سبز هم دارند، این مشکلی است که باید در سطح کشور و مرکز حل شود تا دیگر کسی اجازه نداشته باشد صنایع دستی بی کیفیت را با عنوان لوازم آشپزخانه وارد کند.

وی اظهار داشت: بیشترین جنس‌های قاچاق مربوط به کشورهایی مانند چین، ترکیه، پاکستان و هند است که البته بیشتر اجناس از ترکیه و چین قاچاق می‌شود.

مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان افزود: با وارد کنندگان قاچاق صنایع دستی به شدت برخورد شده و کالاهایشان جمع آوری و تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی می‌شود، از این رو پرونده‌شان برای برخورد با تعزیرات  حکومتی ارسال می‌شود که قاضی تعزیرات هم بین 2 تا 7 برابر قیمت آن کالاها، شخص را جریمه می‌کند، البته به غیر از این جریمه‌ها، جریمه‌های دیگری مانند زندان و ... صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon