راه‌حل قانون برای حل مشکل اشتغال ایثارگران چیست؟

راه‌حل قانون برای حل مشکل اشتغال ایثارگران چیست؟

صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران تلاش دارد تا فرهنگ کارآفرینی و ایجاد شغل‌های جدید را در میان ایثارگران رواج دهد و از این طریق به کم کردن آمار ایثارگران جویای کار اقدام کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، طبق آخرین اعلام رسمی بنیاد شهید و امور ایثارگران، 63 هزار ایثارگر جویای کار در کشور وجود دارد. حجت‌الاسلام شهیدی محلاتی، نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در آبان ماه سال 97 اعلام کرد: نرخ بیکاری ایثارگران حدود چهار درصد است. هم‌اکنون نیز نیاز به 63 هزار فرصت شغلی برای فرزندان ایثارگران که بخش عمده آنان از تحصیلات عالی برخوردار هستند، وجود دارد. شهیدی با اشاره به دلیل بالا بودن آمار متقاضیان کار در جامعه ایثارگری گفت: با افزایش سن فرزندان شاهد و ایثارگر، تحصیلات این عزیزان پایان می‌یابد و لذا نیاز به اشتغال افزایش یافته و تعداد افراد جویای کار در جامعه ایثارگری در حال افزایش است.

طبق قانون می‌بایست 25 درصد اشتغال در دستگاه‌های دولتی متعلق به ایثارگران باشد و بخشی از فرزندان شاهد و ایثارگر می‌بایست بر اساس سهمیه استخدامی به ایثارگران در دستگاه‌های دولتی مشغول به کار شوند. ایثارگران زیادی از عدم اجرای صحیح این قانون توسط دستگاه‌های اجرایی گلایه دارند. اما حتی اگر این قانون در دستگاه‌های دولتی اجرایی شود باز هم تعداد ایثارگران جویای کار بیش از آن است که این قانون بتواند مشکل اشتغال ایثارگران را برطرف کند. زیرا ظرفیت استخدام ایثارگران در بخش دولتی هفت هزار و 500 تا هشت هزار نفر است.

طبق قانون می‌بایست 25 درصد اشتغال در دستگاه‌های دولتی متعلق به ایثارگران باشد و بخشی از فرزندان شاهد و ایثارگر می‌بایست بر اساس سهمیه استخدامی به ایثارگران در دستگاه‌های دولتی مشغول به کار شوند.

 

از آن جایی که استخدام در دستگاه‌های اجرایی و بازنشسته شدن کادر قدیمی اداراتی همچون خود بنیاد شهید نیز نمی‌تواند رقم زیادی از ایثارگران را مشغول به کار کند، صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران تلاش دارد، فرهنگ کارآفرینی و ایجاد شغل‌های جدید را در میان ایثارگران رواج دارد و از این طریق به کم کردن آمار ایثارگران جویای کار اقدام کند.

 

صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران تلاش دارد، فرهنگ کارآفرینی و ایجاد شغل‌های جدید را در میان ایثارگران رواج دارد و از این طریق به کم کردن آمار ایثارگران جویای کار اقدام کند.

 

رضا ریاحی، مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران روز گذشته شرایط دریافت وام از این صندوق را تشریح کرد. او در خصوص نحوه دریافت وام توسط ایثارگران گفت: ایثارگران می‌توانند برای دریافت وام به بنیاد شهید و امور ایثارگران محل پرونده خود مراجعه کنند و ضمن ارائه طرح‌های خود، مشاوره و آموزش‌های لازم را دریافت کنند و پس از تصویب طرح، پرونده این عزیزان به صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران ارسال می‌شود و ایثارگران در این مرحله ظرف مدت یک روز برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند. ایثارگران برای دریافت این وام می‌توانند درخواست خود را در سامانه «کارا» ثبت کنند و به ‌صورت متوسط 50 میلیون تومان وام با نرخ 6 درصد سود دریافت کنند و سقف این وام برای طرح‌های ملی 15 میلیارد تومان است.

وی افزود:  10 درصد وام‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها مربوط به ایثارگران است. به دنبال وارد شدن این موضوع در بودجه سالانه هستیم تا تمام این تسهیلات امکان تخصیص داشته باشند. بانک‌های ملی، کشاورزی، پست بانک، سپه، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید بانک‌هایی هستند که ایثارگران از طرف صندوق به آن‌ها معرفی می‌شوند و همکاری خوبی با ما دارند که از این همکاری‌ها تشکر می‌کنیم. ایثارگران برای ورود به بازار نیز مورد حمایت صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران قرار دارند. یکی از این حمایت‌ها ایجاد زمینه فروش محصولات ایثارگران و همچنین حضور ایثارگران در نمایشگاه‌های محصولات است و آمادگی داریم حتی این عزیزان را برای شرکت در نمایشگاه‌های خارج از کشور نیز حمایت کنیم.

ریاحی در خصوص مشمولین دریافت تسهیلات صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، گفت: در حال حاضر طبق اساسنامه همسر، پدر و مادر گرامی شهیدان، جانبازان عزیز و همسر و فرزندان آن‌ها و آزادگان سرافراز و همسر و فرزندان آن‌ها می‌توانند این وام را دریافت کنند و در حال پیگیری برای اختصاص این تسهیلات به خواهر و برادر شهدا نیز هستیم.

 

در اعلام جزئیات مصرف بودجه در سال 98 هزینه‌هایی برای حمایت از کارآفرینان ایثارگر، تسهیلاتی برای خوداشتغالی ایثارگران و ارائه برنامه‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مشاوره فنی شغلی نیز پیش بینی شده است.

 

اما آنچه در بودجه پیشنهادی دولت برای سال 98 پیشنهاد شده است، فقط بودجه مربوط به صندوق اشتغال و کارآفرینی نیست. در اعلام جزئیات مصرف بودجه در سال 98 هزینه‌هایی برای حمایت از کارآفرینان ایثارگر، تسهیلاتی برای خوداشتغالی ایثارگران و ارائه برنامه‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مشاوره فنی شغلی نیز پیش بینی شده است. با وجود مشکلات عدیده ایثارگران باز هم کمترین مبلغ بودجه در زیرمجموعه‌های بنیاد شهید، برای حمایت از اشتغال ایثارگران پیش بینی شده است، اما باز هم امید است با مدیریت بر هزینه‌های پیش بینی شده بخش عمده‌ای از مشکلات اشتغال مرتفع شود.

 

با وجود مشکلات عدیده ایثارگران باز هم کمترین مبلغ بودجه در زیرمجموعه‌های بنیاد شهید، برای حمایت از اشتغال ایثارگران پیش بینی شده است، اما باز هم امید است با مدیریت بر هزینه‌های پیش بینی شده بخش عمده‌ای از مشکلات اشتغال مرتفع شود.

 

با توجه به رقم‌های منتشر شده برای بودجه برنامه‌ها و فعالیت‌های بنیاد شهید در طول سال 98، کمترین مقدار بودجه پیشنهاد شده به برنامه‌های حمایت از اشتغال ایثارگران تعلق گرفته است. رقم بودجه پیشنهادی دولت دوازدهم برای برنامه حمایت از اشتغال ایثارگران، 56 میلیارد تومان است. بیشترین مبلغ بودجه بنیاد شهید به برنامه تامین حقوق، پاداش و مستمری ایثارگران با 10 هزار میلیارد تومان و برنامه پوشش بیمه سلامت ایثارگران با پیشنهاد مبلغ سه هزار میلیارد تومان است.

بودجه پیشنهادی دولت برای کمک به صندوق اشتغال و کار آفرینی ایثارگران 10 میلیارد و 400 میلیون تومان است. همچنین برای حمایت از کارآفرینان ایثارگر مبلغ چهار میلیارد و 400 میلیون تومان پیش‌بینی کرده است. برای پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات خوداشتغالی ایثارگران 10 میلیارد تومان و برای ارائه آموزش‌های فنی حرفه‌ای و مشاوره فنی شغلی به ایثارگران 15 میلیارد و 200 میلیون تومان پیش‌بینی کرده است. پیش‌بینی دولت برای پرداخت حق بیمه سهم خویش فرما و کارفرمایی ایثارگران هم 16 میلیارد و 500 میلیون تومان است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران