شهریاری: بلاکچین حاکمیت‌ها و مرزهای جغرافیایی را با چالش مواجه می‌کند

شهریاری: بلاکچین حاکمیت‌ها و مرزهای جغرافیایی را با چالش مواجه می‌کند

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به اینکه سونامی بلاکچین یک تهدید است، گفت: مردم وقتی بین خود یک ساختار اعتباری ایجاد کنند دیگر نیاز به سازمان‌های حاکمیتی ندارند، اگر به موقع این را درک کردیم می‌توانیم حاکمیت نوین را ایجاد کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام حمید شهریاری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در همایش امضای تفاهم نامه همکاری پول مجازی ققنوس در رابطه با چگونگی تولید پول دیجیتال و استفاده از بستر اقتصاد دیجیتال، گفت: در سال 75 وقتی که برای اولین بار اینترنت وارد شهر مقدس قم شد نگران آن بودیم که ما را از این فناوری تحریم کنند؛ اما به برکت تلاش‌های صورت گرفته اینترنت در شهر مقدس قم راه‌اندازی شد و در دسترس مردم قرار گرفت و زمانی که مزایای آن بررسی شد متوجه شدیم که این فناوری یک فرصت مناسب برای ما است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه بیان داشت: ما همیشه در نمایشگاه کتاب با یک وانت و چرخ دستی دنبال کتاب بودیم تا آن را تهیه و استفاده کنیم، اما پس از سونامی اطلاعات که حجم زیادی از اطلاعات وارد شد متوجه شدیم که این فناوری چقدر می‌تواند مفید باشد و پس از آن و در حدود 10 سال پیش یک اطلاعات از یک سونامی جدید به دست آوردیم و علت این که من اسم این موضوع را سونامی گذاشتم این است که نمی‌شود با آن کاری کرد.

وی توضیح داد: سونامی دوم که طی 10، 15 سال قبل اتفاق افتاد با آمدن وب 2 بود و محصولاتی مثل تلگرام و ویکی پدیا باعث شد ما با این سونامی دوم که من اسم آن را سونامی ارتباطات می‌گذارم آشنا شویم.  دومین سونامی که آمد باعث شد که اطلاعات در دسترس همه افراد قرار بگیرد و میلیارد‌ها نفر انسان در محضر هم حاضر شدند.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان مثالی افزود: در گذشته‌های دور برای انتقال پیام حرام بودن استعمال تنباکو زمان زیادی صرف می‌شد، اما اکنون دیگر این گونه نیست و یا مثلاً قبلاً همه سعی می‌کردند فرزندان خود را از کوچه به خانه بیاورند در صورتی که الان والدین سعی می‌کنند که کاری کنند تا فرزندان از اتاق خارج شوند و به بیرون بروند یعنی شرایط دیگر مانند گذشته نیست و سونامی اطلاعات رخ داده است.

شهریاری ادامه داد: باید دانست که ما یک کشور خاص هستیم و نباید ما را با کشور‌های دیگر مثل آلمان مقایسه کنند، چون ما 40 سال است که در حال تحریم شدن هستیم و این تحریم‌ها وسیله و فرصتی برای استفاده بهتر از فناوری شده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون باید بدانیم که یک سونامی سومی در حال رخ دادن است، افزود: اسم این سونامی را زنجیره همتایان و یا همان بلاکچین فعلی می‌گذارم و اگر ما به فکر آن نباشیم در آینده نزدیک می‌بینیم که در ساز و کار‌های حاکمیتی کشور دچار گسست می‌شویم و اگر تدبیر نشود حتماً مسئله‌ای شبیه تلگرام پیش روی ما خواهد بود البته الان دیگر مشکل تلگرام برطرف و به نوعی قابل مدیریت شده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با بیان اینکه اگر چه ذات بیت کوین ممکن است یک تهدید باشد، اما ما می‌توانیم به عنوان یک فرصت به آن نگاه کنیم، گفت: الان باید پرسید که در دنیای دیجیتال چه اتفاقی در حال رخ دادن است.

وی به سه منظر برای پاسخ به این سؤال اشاره کرد و افزود: نگاه اول، نگاه فناورانه است که توسط مهندسان فناوری قابل بحث است، نگاه دیگر نگاه نهادی است یعنی تاسیس جدیدی که برای افراد مسئولیت ایجاد می‌کنند و نگاه سوم، نگاه حاکمیتی به این موضوع است که من به این نگاه می‌خواهم بپردازم.

شهریاری با اشاره به اینکه متوجه شدیم که سونامی همتایان زنجیره‌ای یا بلاکچین یک تهدید است که می‌تواند اولاً نهاد‌های تاسیسی حاکمیت ما را دچار چالش کند، گفت: مثلاً بانک‌ها، سازمان ثبت اسناد، آژانس‌های معاملات ملکی را با مشکل روبرو کند یعنی مردم وقتی بتوانند بین خود یک ساختار اعتباری ایجاد کنند دیگر نیاز به سازمان‌های حاکمیتی مثل سازمان ثبت ندارند و یک ساز و کار ایجاد می‌کنند که تضمین کند که مثلاً به جای پرداخت پول صاحب یک ملک شوند که این یک چالش خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته برای جا به جایی از یک مسیر به مسیر دیگر نیاز به آژانس‌های تلفنی بود؛ اما اکنون دیگر این نیاز احساس نمی‌شود، گفت: یک فرد می‌تواند شخصاً یک راننده را پیدا کرده و به مقصد خود برود به طوری که دیگر اکنون آژانس‌ها با مشکل جدی مواجه شده اند و به عبارتی حذف شده اند یعنی ما به سمت تقلیل سازمان‌های حاکمیتی در صحنه حاکمیت می‌رویم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: یک گام بزرگ‌تر هم این است که مرز‌های جغرافیایی به مرور زمان در حال از بین رفتن است و خود مردم با خودشان تراکنش‌های مالی انجام می‌دهند و دیگر نیازی به بانک‌ها و سازمان‌ها و امثال آن ندارند.

وی افزود: حال اگر به موقع این موضوع را درک کردیم می‌توانیم حاکمیت نوین را ایجاد کنیم که بعداً می‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند؛ اما اگر نتوانستیم این موضوع را درک کنیم مانند قضیه تلگرام با مشکل مواجه خواهیم شد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در پایان خاطر نشان کرد: بسیار خوشحال هستم در زمانی که خبر سونامی سوم در حال شنیده شدن است ما در این جا جمع شده‌ایم تا به فکر راهکار باشیم و بتوانیم از این تهدید‌ها فرصت بسازیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon