مشکل بیمه هنرمندان برطرف شد؛ دغدغه بیمه خبرنگاران را هنوز داریم

مشکل بیمه هنرمندان برطرف شد؛ دغدغه بیمه خبرنگاران را هنوز داریم

‌مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مشکل بیمه هنرمندان حل شده و صندوق در حال حاضر مشغول عضوگیری جدید است اما هنوز دغدغه بیمه خبرنگاران را داریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نشست رؤسای انجمن‌های فرهنگی و هنری استان اردبیل با مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل اداره کل ارشاد اردبیل با بیان مشکلات و دغدغه‌های صنفی و عمومی انجمن‌ها و تبادل نظر برای برطرف کردن موانع برگزار شد.

در این نشست سه ساعته کم و کیف فعالیت انجمن‌های نمایش، موسیقی، تجسمی، مد و لباس، کانون‌های تبلیغاتی، سینمای جوان و خانه مطبوعات مورد واکاوی تخصصی قرار گرفت.

 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل با بیان اهمیت فعالیت انجمن‌های هنری برای پویایی و ایجاد نشاط در بین هنرمندان گفت: ما اعضای انجمن‌های هنری را مامورین بخش خصوصی در دولت می‌دانیم و مدیون تلاش‌های این تشکل‌ها برای رشد و شکوفایی فرهنگ و هنر این مرز و بوم هستیم.

اسحاقی با اشاره به اینکه انجمن‌های هنری بصورت مستقل فعالیت می‌کنند تصریح کرد: ارشاد فقط بسترساز و تسهیل‌گر فعالیت و اجرای برنامه‌های انجمن‌های خود است.

وی با تقدیر از مدیریت خانه مطبوعات به خاطر تحکیم این مجموعه و ایجاد فضایی به دور از التهاب و سرشار از آرامش گفت: خانه مطبوعات اردبیل کم تنش‌ترین خانه مطبوعات کشور بوده و تلاش مدیرعامل این مجموعه مثال‌زدنی است.

«ایران، فقط تهران نیست»؛ برنامه وزارت ارشاد رشد متوازن فرهنگ و هنر کشور است

علی غیاثی با بیان اینکه هر اتفاق خوبی که در اردبیل انجام شده حاصل تفکر، ذوق و تلاش هنرمندان این استان است گفت: توجه به مسائل استان‌ها شعار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و تلاش همه ما بر مبنای شعار وزیر«ایران، فقط تهران نیست» برای رونق هنر در تمامی شهرستان‌ها است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تمامی اعتبارات و تفاهمنامه‌ها در بین شهرستان‌ها به شکل مساوی، نسبت به ظرفیت هر منطقه تقسیم شده و قریب به اتفاق تعهدهای ما در سال‌های اخیر انجام شده است، اما باید اذعان کرد که نواقصاتی هم داشته است.

وی افزود: در راستای تحقق به شعار وزیر، سفرهای برنامه‌ای استانی در دستور عمل قرار گرفت که این سفرهای دو تا سه روز برای بررسی مشکلات و رفع موانع انجام می شود که تاکنون برای 11 استان محقق شده است.

غیاثی تصریح کرد: در سفرهای استانی، علاوه بر مرکز استان، یکی از شهرستان‌ها هم انتخاب می‌شود که دیدار با هنرمندان و انجمن‌های مختلف جهت شنیدن مشکلات و مطالبات و بررسی آن‌ها با نگاه کارشناسی و به نتیجه رساندن آن‌ها هدف ما است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سرکشی به هنرمندان پیشکسوت در برنامه سفرها است افزود: عقد تفاهمنامه متقابل با استانداران برای اجرای برنامه‌های تاثیرگذار جهت محقق شدن آنها تا پایان دولت وتعهدات متقابل برای برطرف سازی معایب موجود استان در حوزه فرهنگ و هنر دیگر هدف اساسی سفرهای برنامه ای وزرات ارشاد است.

کسب 1700 عنوان مقام ملی و بین المللی توسط انجمن سینمای جوان اردبیل در نبود تجهیزات

رئیس انجمن سینمای جوان اردبیل گفت: با حمایت‌های انجام شده توسط اداره کل استان، دفتر سینمای جوان شهرستان مشکین‌شهر فعال شده و جان گرفت است.

میردولت موسوی با اشاره به آموزش 3هزار نفر در این مجموعه اظهار کرد: حداقل 1هراز نفر از این تعداد شاغل در حرفه آموزش دیده هستند و چهره‌های شناخته شده‌ای به‌شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه اردبیل در زمینه تولیدات فیلم جزو رتبه‌های اول ایران است و فقط در دو ماه گذشته 45 اثر از اردبیل حضور بین المللی داشته است گفت: بیشتر آثار، تولیدات نخست یا دوم هنرمندان است که با وجود تجربه کم، توانسته‌اند خود را در جایگاه ملی و بین المللی معرفی کنند.

موسوی با گلایه از ضعف تجهیزات و قدیمی شدن آنها از مدیرکل امور استان‌های وزارت ارشاد خواستار تجهیز این مجموعه به تکنولوژی روز دنیا شد، چرا که تجهیزات، نیاز اولیه هنرمندان است.

به داد مطبوعات برسید!

مدیرعامل خانه مطبوعات اردبیل ضمن تشکر از مدیرکل استان اردبیل برای حل مشکل محل خانه مطبوعات اظهار کرد: مشکلات صنفی روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه با روند صعودی قیمت کاغذ و چاپ، هر روز بغرنج‌تر می‌شود که نیازمند توجه ویژه وزارت ارشاد به این قشر است و باید به داد مطبوعات رسید.

علی نورعلی‌پور با اشاره عدم رسیدگی دقیق به نحوه ارجاع آگهی و تخلفاتی که در حال رخدادن است تصریح کرد: روند صدور مجوز به نشریات باید بازبینی و نحوه فعالیت نشریات فعلی نیز بررسی و احصا شود، چرا که حضور مجموعه‌های غیر فعال و متخلف در جامعه مطبوعاتی سبب ایجاد خلیل در روند فعالیت مجموعه‌های فعال است.

وی مشکلات بیمه خبرنگاران را یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های اساسی خود اعلام کرد و گفت: احقاق حق خبرنگاران و اصحاب رسانه وظیفه و هدف اصلی ما می‌باشد که امیدوارم هرچه سریع‌تر شاهد تامین اجتماعی اصحاب قلم و رسانه باشیم.

شاکله هنری تهران، بدون اردبیل معنایی ندارد/ تشکیل هسته ارکستر اردبیل

مسئول انجمن خوشنویسی اردبیل گفت: اردبیل صدها خوشنویس برجسته در مقطع‌های ممتاز، فوق ممتاز و استادی دارد که سالها است با کمترین امکانات و محلی بسیار کوچک و دور از هسته شهر در حال فعالیت هستند و آرزوی چندین ساله ما داشتن محلی درخور شأن هنر فاخر خوشنویسی است.

حسن معترض تصریح کرد: جایگاه اردبیل در فرهنگ و هنر این مرز و بوم انکارناپذیر است، اردبیل در طول تاریخ هنرمندان بسیار ارزشمندی را به دنیا معرفی کرده که نه تنها نام این دیار بلکه مایه افتخار ایران سرفراز بوده‌اند و باید قبول کنیم در عصر حاضر نیز، اگر هنرمندان اردبیلی را از تهران خارج کنیم، شاکله هنری پایتخت ازهم گسیخته می‌شود.

وی نبود حمایت از هنرمندان را آفتی جانسوز قلمداد کرد و از تامین مالی هنرمندان اردبیل با پذیرفتن سفارش از خارج کشور سخن به میان آورد.

مسئول انجمن موسیقی نیز از آرزوی چندین و چند ساله برای تشکیل ارکستر آذربایجان در اردبیل و رایزنی‌هایش با اداره کل میراث فرهنگی برای احیای یکی از بناهای تاریخی با هدف ایجاد موزه موسیقی اردبیل گفت.

موسی رجبی اصل افزود: هسته اولیه ارکستر اردبیل با 25 هنرمند تشکیل شده که در 26الی28 بهمن با 18 اجرا توسط 120 هنرمند کار خود را رسما آغاز می‌کند.

شعرای اردبیل ستارگان عالم ادبیات هستند

مسئول انجمن شعر و ادبیات اردبیل با بیان پیشینه تاریخی اردبیل در شعر و ادبیات به ویژه شعر آیینی اظهار کرد: نه‌تنها سبقه تاریخی ادبی اردبیل برای همگان روشن است، ما در دنیای معاصر نیز ادبای ارزشمندی در سطح ملی و بین المللی داریم که توجه به این قشر سبب اعتلای بیش از پیش فرهنگی خواهد شد.

کاظم نظری بقا که از شعرای مطرح سال‌های اخیر و از محققان و منتقدان ادبی اردبیل به شمار می‌رود از جمع آوری تذکره شعرای آیینی در کتابی بالغ بر 700 صفحه خبرداد و خواستار حمایت برای چاپ این اثر فاخر ملی شد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قول مساعد خود برای چاپ این کتاب اعلام کرد و گفت: اولویت خرید کتاب نویسندگان کتب فرهنگی و هنری است که این ملبغ در اردبیل به 200 میلیون رسیده است.

غیاثی در سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر نحوه واگذاری تنها مرکز فرهنگی و هنری استان(فدک) به بخش خصوصی که در روزهای اخیر سبب اعتراض و نگرانی هنرمندان شده است گفت: واگذاری چنین محل‌هایی اجتناب‌ناپذیر و خواسته قانون است، اما باید تدابیر خاصی در قرارداد پیشبینی شود که حق و حقوق هنرمندان ضایع نشود.

وی با بیان اینکه رویکرد اولیه ما فقط واگذاری مدیریت آن مجموعه بود گفت: طبق قانون هیچ نهاد دولتی اجازه درآمدزایی مستقیم از محل دارایی‌های دولتی را ندارد و پیشنهاد ما واگذاری این مجموعه به انجمن‌های هنری زیرمجموعه ارشاد در چهارچوب قانون است که در صورت محقق نشدن این امر نیز، قطعا تدابیر خاص واگذاری مدنظر خواهد بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دوم تسنیم درخصوص رسیدگی بیمه هنرمندان و خبرنگاران اظهار کرد: از دو سال گذشته مشکل بیمه هنرمندان حل شده و صندوق در حال حاضر مشغول عضوگیری جدید است که امیدواریم هرچه سریع‌تر دغدغه بیمه خبرنگاران و هنرمندان برطرف شود.

غیاثی به ایجاد تعامل سازنده با شورا و شهرداری تاکید کرد و گفت:  شهرداری و شوراها بهترین یاری‌گر و حامی هنرمندان بوده‌اند که نمونه موفق آن را می‌توان در خانه هنرمندان تهران مشاهده کرد و هنرمندان اردبیل با هدایت ارشاد می‌توانند چنین تعامل سازنده‌ای با شهرداری را در اردبیل رقم بزنند.

گزارش از بهرام آدشیرین پور

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon