مجموعه کتاب "تذکره علمای شاعر" از جواد محقق ‌به زودی منتشر می‌شود


مجموعه کتاب "تذکره علمای شاعر" از جواد محقق ‌به زودی منتشر می‌شود

جواد محقق، نویسنده و شاعر معاصر گفت: نخستین جلد از مجموعه کتاب "تذکره علمای شاعر" ایران که به مفاخر استان همدان اختصاص دارد به زودی منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان،  جواد محقق، نویسنده همدانی، پیش از ظهر امروز در آیین تجلیل از دو نویسنده شاخص و متعهد همدان اظهار داشت: کتاب "تذکره علما و فضلای شاعر" اثر پژوهشی است که از سال 54 و سال‌های اوایل دوره تربیت معلم، نگارش آن را آغاز کرده و تا سال 64 ادامه یافت، اما گرفتار شدن به سایر فعالیت‌ها مانع از تمام کردن کار شد.

وی افزود: حال چند سالی است که برای به سامان رساندن این مجموعه تلاش می‌کنم و هر استان جلد مخصوص به خود را دارد، هرچند علاقه داشتم همه را در یک مجموعه چند جلدی منتشر کنم.

محقق بیان کرد: این کتاب به همت حوزه هنری منتشر می‌شود که جلد نخست آن به زودی منتشر می‌شود و  مربوط به علمای شاعر استان همدان شامل بیش از 120 شاعر از قرن‌های دوم هجری تاکنون است.

علیرضا کمره‌ای از نویسندگان بزرگ، اما گمنام همدان است/ انجمن‌های ادبی وقت خود را صرف پژوهش کنند

نویسنده و شاعر بنام معاصر با اشاره به اقدامات خود در زادگاهش همدان مطرح کرد: روزگاری که انجمن ادبی میلاد را به کمک دوستان شاعرم بنیان گذاشتم، نخستین انجمن ادبی استان بوده و جزء فعال‌ترین انجمن‌های کشور  به شمار می‌رفت.

محقق اعلام کرد: این انجمن بیشترین آثار را در مطبوعات منتشر کرده و بیش از 60 شب شعر، جنگ ادبی و هنری، کنگره و کنفرانس به وسیله این مجموعه در همدان برگزار شد که برابر با کل فعالیت‌های هنری و ادبی آن دوران در کشور بود.

وی بیان کرد: همین کار موجب الگوگیری برخی شهرها از همدان شد تا جایی که وزارت فرهنگ و ارشاد از من خواست به تهران بروم و این برنامه‌ها را به صورت کشوری دنبال کنم، اما علاقه به همدان مانع شد.

محقق گفت: همدان مفاخر بزرگ، اما گمنامی دارد که "علیرضا کمره‌ای" جزء آن‌ها به شمار می‌رود، او در نوجوانی نخستین فردی بود که وارد کتابخانه می‌شد و آخرین فردی بود که خارج می‌شد و جزء افتخارات استان و کشور به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: از انجمن‌های دبی استان انتظار می‌رود که فعالیت خود را به شعر و شاعری محدود نکنند زیرا این شهر نیازمند کارهای پژوهشی و مطالعاتی است که اگر اهالی هنر حوصله انجام آن را نداشته باشند از نسل جدید که درگیر فضای مجازی شده، انتظاری نیست.

محقق مطرح کرد: کار جدیدی با عنوان تألیف "دانشنامه همدان" در سال‌های اخیر به همت حوزه هنری آغاز شده که بخشی از آن آماده‌شده و قرار است 120 تا 150 جلد کتاب در حوزه همدان شناسی تألیف شود و هر فردی که توان و علاقه دارد می‌توان با حوزه هنری همکاری کند.

وی با بیان اینکه کارهای زمین مانده در استان همدان بسیاراست، گفت: امید می‌رود این کارها بیش از این زمین نماند،همدان از استان‌های با استعدادی است که مسئولان در برخی دوره‌ها به دلایل مختلف قدر آن را نداسته‌اند، اما امروز این شرایط فراهم شده است.

محقق با قدردانی از میری، نویسنده همدانی برای تدوین کتاب "فرهنگ نام جاهای" همدان بیان کرد: این کتاب وجه تسمیه محله‌های قدیمی همدان و مکان‌ها را بیان می‌کند چون اگر افراد مسن از دست روند دیگر نمی‌توان این اطلاعات را به دست آورد.

به گزارش تسنیم، جواد محقق، نویسنده، شاعر و روزنامه‌نگار معاصر اهل همدان است که در کنار معلمی با بیش از 80 مجله و روزنامه همکاری داشته و عضویت در شورای طرح و برنامۀ خانۀ روزنامه‌نگاران جوان و شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیری علمی بیش از 10 جشنوارۀ ملی در حوزۀ شعر، داستان، کتاب و مطبوعات، مدیرمسئولی 7 نشریۀ ادواری و عضویت در هیئت‌مدیره و نایب‌رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن قلم ایران و انجمن معلمان انشاء در کارنامه کاری او می‌درخشد.

آیین تجلیل از دو نویسنده شاخص و متعهد انقلاب اسلامی "جواد محقق" و "حمید حسام"  پنج شنبه 11 بهمن به همت اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان و به مناسبت فرا رسیدن چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در مجتمع شهید آوینی برگزار شد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon